Bloomberg: Η Ελλάδα οδεύει σε κρίση ρευστού τον Μάρτιο

Bloomberg: Η Ελλάδα οδεύει σε κρίση ρευστού τον Μάρτιο

Η άρνηση παράτασης του προγράμματος θα σημάνει τη λήξη της οικονομικής ασφάλειας πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια

Bloomberg: Η Ελλάδα οδεύει σε κρίση ρευστού τον Μάρτιο
Λίγη ώρα μετά τη συνάντηση του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και έπειτα από την, τουλάχιστον, αμήχανη συνέντευξη Τύπου των δύο ανδρών, το Bloomberg προβλέπει ότι η κρίση στην Ελλάδα θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Με τίτλο «Η Ελλάδα οδεύει σε κρίση ρευστού τον Μάρτιο», το δημοσίευμα του δικτύου αναφέρεται στις δηλώσεις Βαρουφάκη σχετικά με την άρνηση παράτασης του προγράμματος που λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με το Bloomberg «θέτει την κυβέρνηση σε τέτοια πορεία ώστε τον Μάρτιο να μην υπάρχει οικονομική ασφάλεια πρώτη φορά μέσα στα πέντε τελευταία χρόνια».

Κλείσιμο
Η Ελλάδα δε θα συνεργαστεί με τους αξιωματούχους της Τρόικα και τους πιστωτές, επισημαίνει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι «η μόλις πέντε ημερών κυβέρνηση θέλει μια νέα συμφωνία με την ΕΕ που θα επιτρέψει περισσότερες δαπάνες».

Η αντιπαράθεση, όπως εξηγεί το δημοσίευμα, μπορεί να οδηγήσει τις ελληνικές τράπεζες εκτός του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας της ΕΚΤ και η κυβέρνηση μπορεί να μείνει χωρίς πηγή χρηματοδότησης, αφού απέρριψε τη βοήθεια της ΕΕ, τη στιγμή που παραμένει ακόμα εκτός των διεθνών αγορών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης