ΕΚΤ προς ευρωπαϊκές τράπεζες: Ενισχύστε περαιτέρω τα κεφάλαια σας

ΕΚΤ προς ευρωπαϊκές τράπεζες: Ενισχύστε περαιτέρω τα κεφάλαια σας

Τραπεζικά στελέχη αναφέρουν ότι η αυξανόμενη πίεση από την ΕΚΤ είναι πιθανό να οδηγήσει πολλές τράπεζες να προχωρήσουν σε διάθεση νέων μετοχών

ΕΚΤ προς ευρωπαϊκές τράπεζες: Ενισχύστε περαιτέρω τα κεφάλαια σας
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζητά από τις μεγάλες τράπεζες της Ευρωζώνης να ενισχύσουν περαιτέρω τους ισολογισμούς τους.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires η ΕΚΤ, με επιστολή της, ζητά από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης, να αυξήσουν τα κεφαλαιακά τους μαξιλάρια αρκετά πάνω από τις επίσημες κανονιστικές απαιτήσεις.

Κλείσιμο
Τραπεζικά στελέχη αναφέρουν ότι η αυξανόμενη πίεση από την ΕΚΤ είναι πιθανό να οδηγήσει πολλές τράπεζες να προχωρήσουν σε διάθεση νέων μετοχών.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal η ισπανική Banco Santander SA προχώρησε πρόσφατα στη διάθεση νέων μετοχών, αντλώντας από τις αγορές 7,5 δισ. Ευρώ, ενώ η Deutsche Bank AG εξετάζει την πώληση ή διαχωρισμό ενός μέρους των δραστηριοτήτων λιανικής τραπεζικής με στόχο την ενίσχυση των κεφαλαίων της.

Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν για την «υγεία» ορισμένων από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης