BBC: Επιστρέφει το φάντασμα του Grexit

BBC: Επιστρέφει το φάντασμα του Grexit

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές και παραμείνει πιστός σε όσα υποσχέθηκε κατά των προγραμμάτων λιτότητας τότε επανέρχεται το ενδεχόμενο της διάσπασης του ευρώ» γράφει η Linda Yueh

BBC: Επιστρέφει το φάντασμα του Grexit
Για την επιστροφή του «φαντάσματος» του Grexit κάνει λόγο σε άρθρο της η οικονομική συντάκτρια του BBC Linda Yueh μετά την αποτυχημένη απόπειρα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα.

Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις αντανακλά, γράφει η δημοσιογράφος, την ενόχληση των Ελλήνων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και υπονοεί ότι ολοένα και περισσότεροι Έλληνες επιθυμούν την επιστροφή στη δραχμή από την παραμονή στο ευρώ. «Για άλλη μια φορά επαναφέρει το "φάντασμα" της εξόδου της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα ή Grexit» γράφει η Yueh.

Κλείσιμο
Η οικονομική συντάκτρια τονίζει ότι έχουν κλείσει 100.000 επιχειρήσεις ενώ δεκάδες άλλες αναρωτιούνται τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα με το κόστος δανεισμού να έχει επιστρέψει στο 8%, στα επίπεδα δηλαδή της περιόδου στην οποία η Ελλάδα ζήτησε τη χορήγηση πακέτου βοήθειας.

Επομένως τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν από τα πακέτα διάσωσης και προστέθηκαν στην οικονομική μιζέρια μπορούν να εξηγήσουν το ρευστό πολιτικό τοπίο, προσθέτει.



«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές και παραμείνει πιστός σε όσα υποσχέθηκε κατά των προγραμμάτων λιτότητας τότε επανέρχεται το ενδεχόμενο της διάσπασης του ευρώ» συμπληρώνει η δημοσιογράφος του BBC.

Περιγράφοντας την επόμενη ημέρα της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα που κατά ορισμένους θα προσφέρει σε μια χώρα όπως η Ελλάδα επιστροφή στην ανταγωνιστικότητα, η Yueh σημειώνει ότι θα υπάρξει υποτίμηση που σημαίνει ότι μια επιχείρηση θα πρέπει να μειώσει τα κόστη της κατά περίπου 25% αντί να βασίζεται στο νόμισμα για να κάνει τις εξαγωγές της φτηνότερες και αυτό συνήθως σημαίνει ανεργεία και πλήγμα στο επίπεδο ζωής

Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση θα συνεχίζεται και πολλοί θα παρακολουθούν τις ελληνικές εκλογές με ανησυχία, καταλήγει η δημοσιογράφος του βρετανικού καναλιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης