Κύπρος: Στην 40η θέση του παγκόσμιου Δείκτη Ευημερίας

Κύπρος: Στην 40η θέση του παγκόσμιου Δείκτη Ευημερίας

Σημείωσε πτώση τριών θέσεων από το 2013 - Η Νορβηγία η πιο ευημερούσα χώρα στον κόσμο, ενώ η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία καταλαμβάνει την τελευταία θέση

Κύπρος: Στην 40η θέση του παγκόσμιου Δείκτη Ευημερίας
Η Κύπρος σημείωσε πτώση δέκα θέσεων μέσα σε δύο χρόνια στον Δείκτη Ευημερίας. Ο Δείκτης Ευημερίας 2014 Legatum Prosperity Index αναδεικνύει τη Νορβηγία ως την πιο ευημερούσα χώρα στον κόσμο ενώ η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία καταλαμβάνει την τελευταία θέση στον σχετικό πίνακα κατάταξης.

Σύμφωνα με τον Δείκτη, η Κύπρος έπεσε τρεις θέσεις καταλαμβάνοντας την 40η θέση για το 2014 έναντι της 37ης το 2013, σημειώνοντας παράλληλα πτώση 10 θέσεων σε δύο χρόνια από την 30η το 2012.

Η Κύπρος σημείωσε μικρές πτώσεις σε όλους τους υπο-δείκτες του Prosperity Index(Οικονομία, Επιχειρηματικότητα, Διακυβέρνηση, Παιδεία, Υγεία, Ασφάλεια, Προσωπική Ελευθερία, Κοινωνικό Κεφάλαιο).

Κλείσιμο
Σύμφωνα με ανακοίνωση, μόλις το 7.2% του ανθρωπίνου δυναμικού της χώρας πιστεύει ότι είναι τώρα η καλύτερη στιγμή να αναζητήσει εργασία, ενώ το 79.9% πιστεύει ότι η κυβερνητική διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη.

Ο Δείκτης Ευημερίας υπολογίζει από ένα σύνολο οχτώ δεικτών, οι οποίοι αποκαλύπτουν πως τα κράτη αποδίδουν τόσο οικονομικά όσο και σε ζωτικούς κοινωνικούς τομείς όπως αυτοί της παιδείας, της υγείας, της προσωπικής ελευθερίας, της ασφάλειας και της επιχειρηματικότητας.

Οι 5 πιο ευημερούσες χώρες είναι:

1. Νορβηγία
2. Ελβετία
3. Νέα Ζηλανδία
4. Δανία
5. Καναδάς

Οι 5 λιγότερο ευημερούσες χώρες είναι:

1. Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
2. Τσαντ
3. Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
4. Μπουρούντι
5. Υεμένη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης