Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ο κίνδυνος αποπληθωρισμού «έριξε» την Ευρώπη - Βουτιά 12% για την Tesco

Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων σημειώνουν πτώση και εν μέσω φόβων ότι  η Ευρωζώνη θα πέσει σε παγίδα αποπληθωρισμού.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, κατέθεσε σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, όπου είπε πως η ανάκαμψη της Ευρωζώνης χάνει monentum. Παράλληλα, προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, πριν να αυξηθεί το 2015-2016. Ο κεντρικός τραπεζίτης πρόσθεσε ότι η συμμετοχή των ευρωπαϊκών τραπεζών στο πρόγραμμα φθηνών 4ετών δανείων (TLTRO) ήταν σύμφωνη με τις προβλέψεις, αλλά είπε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς να εκτιμηθεί η επίδραση του προγράμματος στην πραγματική οικονομία.

Παράλληλα, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, παραδέχτηκε ότι η ανάκαμψη της Ευρωζώνης χάνει τη δυναμική της, παρά το γεγονός ότι οι κίνδυνοι είναι σε καθοδική πορεία. Ο Ντράγκι τόνισε ότι καμία νομισματική πολιτική, χωρίς τον συνδυασμό των μεταρρυθμίσεων, δεν θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία, ενώ δήλωσε και την ετοιμότητα της ΕΚΤ να χρησιμοποιήσει πρόσθετα, μη συμβατικά μέτρα, εντός της αποστολής της.
 
Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης