Μικρά κέρδη στη Wall ενόψει εταιρικών κερδών

Μικρά κέρδη στη Wall ενόψει εταιρικών κερδών

Ο Dow ενισχύθηκε 22 μονάδες ή 0,13% στις 16.983 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,03% στις 1.979 μονάδες ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,10% στις 4.445 μονάδες

Μικρά κέρδη στη Wall ενόψει εταιρικών κερδών
Μικρά κέρδη στις αμερικανικές μετοχές την Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις εκθέσεις για την αμερικανική οικονομία τα εταιρικά κέρδη και την απόφαση της fed, για την νομισματική της πολιτική, που αναμένεται στα μέσα της εβδομάδας.

"Το πρόσφατο δείγμα των εμπορικών συναλλαγών είναι όταν πάμε κάτω, έχουμε την τάση να επανερχόμαστε. Κάθε ξεπούλημα έχει αγοραστική ευκαιρία", δήλωσε ο JJ Kinahan, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της TD Ameritrade.

"Είχαμε πρόσφατα κάποια ασθενή data για την αμερικανική οικονομία, με πιο αξιοσημείωτο τις πωλήσεις σπιτιών και τους κινδύνους από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, που αποτελούν κάποια προβλήματα για τις  αγορές γενικά", αναφέρει ο James Liu, global market strategist στην J.P. Morgan.

"Ακόμα προτιμούμε τις μετοχές για το επόμενο της χρονιάς, με την οικονομία να συνεχίσει να βελτιώνεται, ενώ και τα εταιρικά κέρδη μοιάζουν αρκετά ισχυρά", περί το 60% των εταιρειών του S&P 500  έχουν ανακοινώσει κέρδη 10% σε βάθος χρόνου", αναφέρει ο Liu.

Ο Dow ενισχύθηκε 22 μονάδες ή 0,13% στις 16.983 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,03% στις 1.979 μονάδες ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,10% στις 4.445 μονάδες.
Κλείσιμο

“Τα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών είναι μια απογοήτευση”, λέει στο Reuters ο Wilmer Stith, διαχειριστής κεφαλαίων της Wilmington Trust Investment Managers, η οποία έχει ενεργητικό 14 δισ. δολαρίων.  “Το ένα κομμάτι της οικονομίας που δεν πηγαίνει όπως αναμενόταν είναι οι κατοικίες, καθώς άλλοι κλάδοι δίνουν ενδείξεις ανάκαμψης. Τα πράγματα κινούνται πιο αργά από ό,τι αναμενόταν”.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία έδειξαν ότι λιγότεροι Αμερικανοί υπέγραψαν προσύμφωνα για την αγορά κατοικιών τον Ιούνιο, σε μία ένδειξη των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η αγορά real estate στην προσπάθεια ανάκαμψής της. Ο δείκτης των εκκρεμών πωλήσεων κατοικιών υποχώρησε κατά 1,1% σε σχέση με τον περασμένο μήνα, έπειτα από άνοδο 6% το Μάιο και έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,5%.

Εκτός ΗΠΑ, οι διεθνείς πιέσεις εντείνονται προς το Ισραήλ, να σταματήσει την διάρκειας τριών εβδομάδων επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας, με τον Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να απαιτούν άμεση εκεχειρία.

Στην Ευρώπη, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έρχεται αντιμέτωπος με την κλιμάκωση των κυρώσεων των ΗΠΑ και της Ευρώπης, που στοχεύουν να τον αναγκάσουν να βοηθήσει ώστε να δοθεί τέλος ο αποσχιστικός πόλεμος στην Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης