Επί ποδός πολέμου οι επενδυτές στο ΧΑ μετά το ριμπάουντ

Επί ποδός πολέμου οι επενδυτές στο ΧΑ μετά το ριμπάουντ

Αναμένεται νευρικότητα στη λήξη των Παραγώγων


Στα τυφλά οι Ελληνίδες για τον καρκίνο του μαστού
Επί ποδός πολέμου οι επενδυτές στο ΧΑ μετά το ριμπάουντ
Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, συγκέντρωσε όλες σχεδόν τις παραμέτρους που μπορούν να προξενήσουν από μόνες τους η κάθε μια ίλιγγο στους επενδυτές. Ενδεικτική ήταν επίσης και η αλλαγή της ψυχολογίας των επαγγελματιών του χώρου που μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας απαντούσαν στη μόνιμη, το τελευταίο διάστημα, ερώτηση του πού θα “πατήσει” η αγορά, με το κλισέ “κάνε με μάγο να σε κάνω πλούσιο”.

Από τις 3:00 το μεσημέρι και μετά όμως και όταν άρχισε να γίνεται αντιληπτό πως οι Αμερικάνοι brokers αρχίζουν να κάνουν δεύτερες σκέψεις για τα περιθώρια της διόρθωσης του S&P και του Dow Jones και πως εν πάση περιπτώσει δεν συντρέχουν λόγοι πανικού, οι εγχώριοι traders θεώρησαν πως μπορούν να παίξουν και αυτοί το τεχνικό στοίχημα της αντίδρασης.

Το μεγάλου βεληνεκούς roll over στο προθεσμιακό συμβόλαιο του 25άρη επίσης δείχνει πως οι Έλληνες επιμένουν να δραστηριοποιούνται στα Παράγωγα, παρά τους κινδύνους που εμπεριέχει η μεγάλη μόχλευση και ήδη έχουν γυρίσει στον Μάιο όλες οι ανοιχτές θέσεις του Απριλίου.

Ακόμη έμπειροι brokers επί του ΧΑ έλεγαν πως το πισωγύρισμα του δείκτη κάτω από τις 1.200 μονάδες και το μίνι “φαινόμενο του ελατηρίου” που ακολούθησε, αποτελεί ένα ακόμη ισχυρό “stress test” που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αν και πιστεύουν πως την πραγματική της και κατά πάσα πιθανότητα καλύτερή της εικόνα, θα την δείξει η αγορά μετά τις εκλογές...

Διαβάστε περισσότερα στο
Κλείσιμο
newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης