Απίστευτη ταλαιπωρία στις εφορίες

Απίστευτη ταλαιπωρία στις εφορίες

Για τέλη κυκλοφορίας, φόρους και παράδοση πινακίδων

Απίστευτη ταλαιπωρία στις εφορίες
Λήγει στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας οχημάτων για το 2013, ωστόσο όπως φαίνεται οι περισσότεροι πολίτες το άφησαν για τελευταία στιγμή.

Την ίδια ώρα, ατελείωτες ουρές σχηματίζουν από σήμερα το πρωί στις εφορίες κάτοχοι αυτοκινήτων, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν πριν εκπνεύσει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας, να παραδώσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, αδυνατώντας να πληρώσουν τα τέλη.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα «Νέα», οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είχαν καταγράψει -μέχρι χθες- 4,5 εκατομμύρια εκτυπώσεις ειδοποιητηρίων πληρωμής από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων ιδιοκτητών οχημάτων.

Πρακτικά, οκτώ στους δέκα φορολογουμένους είχαν τυπώσει το ειδοποιητήριο πληρωμής.

Όσον αφορά στις εισπράξεις, όμως, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Οι συνολικές πληρωμές τελών κυκλοφορίας φτάνουν τα 520 εκατομμύρια ευρώ (σε σύνολο εκτιμώμενων εσόδων 1,250 δισ. ευρώ), γεγονός που σημαίνει ότι τέσσερις στους δέκα, ενώ έχουν τυπώσει το ειδοποιητήριο, δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.



Όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία, μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν και σήμερα στην Α΄ Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου όπου δεκάδες φορολογούμενοι έχουν πάει για να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Ανάλογη ήταν η κατάσταση και στην Λαμία όπου έξω από την εφορία είχαν σχηματιστεί ουρές από κόσμο, που τακτοποιούσε τις εκκρεμότητες σε πληρωμές φόρων και άλλων υποχρεώσεων (Διαβάστε περισσότερα εδώ)


Στην ουρά για να καταθέσουν πινακίδες από LAMIASTARGR
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης