PROTOTHEMA

Οικονομία

Στο στόχαστρο οι αποκρατικοποιήσεις

«Η σκληρή λιτότητα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα»

«Η σκληρή λιτότητα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Με μια παρέμβαση  – έκπληξη η Ύπατη Αρμοστεία  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ  ουσιαστικά ... “επιτίθεται” στο νέο  πακέτο μέτρων λιτότητας που έχουν δρομολογηθεί για την επίλυση της κρίσης χρέους της χώρας μα

Με μια παρέμβαση  – έκπληξη η Ύπατη Αρμοστεία  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ  ουσιαστικά ... “επιτίθεται” στο νέο  πακέτο μέτρων λιτότητας που έχουν δρομολογηθεί για την επίλυση της κρίσης χρέους της χώρας μας, τονίζοντας πως ενέχει τον κίνδυνο παραβίασης των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα  με τους ειδικούς του Οργανισμού “η εφαρμογή του δεύτερου πακέτου λιτότητας και δομικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο συμπεριλαμβάνει την πλήρη ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων και περιουσιακών στοιχείων, είναι πιθανό να έχει σοβαρές επιπτώσεις στις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες και ως εκ τούτου και στα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων, ιδιαίτερα των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όπως οι φτωχοί, οι ηλικιωμένοι, οι άνεργοι και τα άτομα με αναπηρίες” ... Και εστιάζουν ιδίως στην απρόσκοπτη παροχή του “αναφαίρετου δικαιώματος για τροφή, νερό, αλλά και στέγαση και εργασία”, το οποίο κατά την εκτίμηση των “σοφών” του ΟΗΕ, υπονομεύεται από την εφαρμογή των νέων μέτρων λιτότητας.

Η έκθεση καταλήγει  απευθύνοντας μια έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση “να επιτύχει μια ισορροπία  μεταξύ των μέτρων λιτότητας και  της εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”. 
 
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Γιώργος Βλάχος03/07/201113:37

Παρατηρώ με έκπληξη ότι ορισμένοι είναι τόσο πορωμένοι με την κομματική τους πεποίθηση που εθελοτυφλούν χονδροειδέστατα.Από που αντλείτε τη βεβαιότητά σας ότι το έλειμμα είναι 15,5% και δεν είναι 5,5 ή 105,5% ? Αν η προηγούμενη κυβέρνηση το παρουσίαζε στο 6% (με τις ευλογίες της ΕΕ) γιατί να μην μπορεί η παρούσα να το παρουσιάσει στο 15,5 (πάλι με τις ευλογίες της ΕΕ) ώστε να μπορεί να επικαλεστεί ότι τα πράγματα είναι σκούρα και πρέπει να ληφθούν μέτρα ? Αν η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε χάος από την προηγούμενη, γιατί δεν έκανε ότι έπρεπε τους πρώτους μήνες αλλά καθόταν και ψειρίζονταν ? Αν η σημερινή κυβέρνηση είχε σκοπό την εξυγίανση του δημόσιου και την διαβεβαίωση του δημόσιου αισθήματος ότι έχει αγαθές προθέσεις γιατί δεν έχει τιμωρήσει (20 μηνες τώρα) κανένα "κλέφτη" αλλά ούτε και κατάφερε να εξισορροπήσει τα φορολογικά βάρη ? Είναι πλέον αντιληπτό σε όλους ότι αυτή η κυβέρνηση ενεργεί για λογαριασμό τρίτων και όχι προς το συμφέρον της χώρας. Το τι έκαναν οι προηγούμενοι είναι άλλο κεφάλαιο. Ξυπνήστε !

Απάντηση
Κολοκυθόπουλος03/07/201113:16

Γι' αυτό θα πάει ύστερα από τη χώρα μας ο Γιωργάκης στην Ύπατη Αρμοστεία ! Επειδή δεν τα ξέρουν καλά τα πράγματα, θα πάει γιανα τους τα μάθει ! Εξάλλου τι το πήραμε το παγκόσμιο βραβείο της σκέψης ! Είμαστε και οι πρώτοι ... Ε ρε καημένη Ελλάδα τι σου ήταν γραφτό να πάθεις και από ποιόν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση
αγανακτισμένος03/07/201113:07

@ ΝΔ δαγκωτός: νιώθεις περήφανος για το κόμμα σου που το βάζεις και στο όνομά σου; η αλήθεια είναι πως θέλετε πολύ ξύλο και εσείς και ο χοντρός που έφερε την οικονομία εδώ που είναι σήμερα (δες τα επίσημα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια από ανεξάρτητες πηγές) και τώρα κάνει τις διακοπούλες του στη Ραφήνα. Αν δεν σε έχουν βολέψει σε καμμιά θεσούλα στο δημόσιο πρέπει να είσαι πολύ ανεγκεφαλος, όπως επίσης και να μιλάς για ΓΑΠ (αλήθεια μέχρι εκεί φτάνει η φαντασία σας;), κομματόσκυλα κλπ είναι τουλάχιστον αστεία. Πάρε τη σημαιούλα σου και πήγαινε να χειροκροτήσεις τον μέχρι πριν λίγο προδότη (από τα δικά σας λεγόμενα) αλλά νυν τσάμπα-μάγκα-wannabe-πρωθυπουργό... αλλά να ξέρεις... μια φορά προδότης, πάντα προδότης. Όχι ότι νοιάζει εμάς τους υπόλοιπους τι γίνεται στο κόμμα σας. Μόνο πως πληρώνουμε κι εμείς τις δικές σας λαλακίες.

Απάντηση
Fantis03/07/201112:50

Επειδή οι λέξεις μερικές φορές δεν φτάνουν ας μιλήσουν τα νούμερα: Εξωτερικό χρέος δημόσιο και ιδιωτικό μαζί μερικών χωρών της ευρωπαικής ένωσης Ιρλανδία 1052% του ΑΕΠ, ο πιο καλός ο μαθητής των συνταγών του ΔΝΤ Μεγάλη Βρετανία 431% του ΑΕΠ Ολλανδία 310,5% του ΑΕΠ Βέλγιο 275,6% του ΑΕΠ Δανία 197% του ΑΕΠ Γαλλία 190,6% του ΑΕΠ Οι αριθμοί προέρχονται από επίσημους πίνακες του ΔΝΤ που δημοσιέυθηκαν στην Ισπανική εφημερίδα Ελ Πας. Τώρα μπορείται να συνεχίσεται τους τσακωμούς ή το αυτομαστίγωμα ανάλογα την ιδιοσυγκρασία του καθενός. Μόνο ένα μην κάνετε μην σκέφτεστε αυτό δεν ήταν πάντα το ζητούμενο. Με εκτίμηση Υ.Σ.: Θέλω να πιστεύω για αυτό και συνεχίζω να επικοινωνώ με τους ανθρώπους ότι υπάρχει ένας τόπος που όλους μας ενώνει και είναι η κοινή λογική. Ας την αφήσουμε να λειτουργήσει. Ίσως τότε να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και ο κόσμος να γίνει καλύτερός.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία