Ένα παιδικό παραμύθι έγινε βιβλίο και θεατρική παράσταση

Ένα παιδικό παραμύθι έγινε βιβλίο και θεατρική παράσταση

Το χειμώνα θα βρίσκεται στη θεατρική σκηνή της «Αθηναϊδας» και θα παίζεται καθημερινά πρωινά, για τα σχολεία αλλά και για το κοινό. 

Ένα παιδικό παραμύθι έγινε βιβλίο και θεατρική παράσταση
Το παιδικό παραμύθι της Καλλιόπης (Πόπης) Γιαννάκου «Οι συνταγές της γιαγιάς Κανέλας», είναι  ένα έργο όπου μέσα από τις σελίδες του μεταφέρει στα παιδιά τις παραδόσεις της Ελληνικής οικογένειας, αναδεικνύει τους στενούς δεσμούς που υπήρχαν σε αυτές και προτάσσει τη σημασία της διατήρησής τους.

Το συγκεκριμένο παραμύθι έχει ηθικά διδάγματα, τα οποία απορρέουν μέσα από τον τρόπο επικοινωνίας της γιαγιάς με τις εγγονές της, αλλά και όλων των υπολοίπων μελών τη οικογένειας μεταξύ τους. 

Κλείσιμο
Διδάσκει στα παιδιά, σεβασμό και αγάπη προς τους μεγαλύτερους, σεβασμό και αγάπη μεταξύ τους, αλλά και την ανάγκη να βάζουμε στόχους στη ζωή μας και να παλεύουμε για να τους πετύχουμε. Επίσης διδάσκει εγκράτεια στις προκλήσεις της ζωής και σεβασμό στους αδυνάτους (όχι στο bullying). 

Το εξώφυλλο του βιβλίου



Το βιβλίο κυκλοφορεί με 100 σελίδες. Το συγκεκριμένο παραμύθι είναι αυτοέκδοση και δεν πωλείται στα βιβλιοπωλεία. Στο πρώτο μέρος του περιέχει την παιδική ιστορία διανθισμένη με σκίτσα και ποιήματα, όπου τα παιδιά μπορούν να χρωματίσουν τα σκίτσα με χρώματα που τους αρέσουν.  

Το δεύτερο μέρος του βιβλίου είναι χρηστικό. Παρουσιάζονται περίπου 40 συνταγές φαγητών και γλυκών που αρέσουν στα παιδιά. Είναι αναλυτικές συνταγές για το πώς μπορούν μικροί και μεγάλοι, να φτιάξουν τα αγαπημένα τους φαγητά και τα γλυκά που λαχταρούν. Θα μπορούσαμε να το πούμε και τσελεμεντέ για παιδιά. 

Η συγγραφέας του ωραίου παιδικού βιβλίου Πόπη Γιαννάκου




Το συγκεκριμένο παραμύθι, έχει γίνει θεατρική παράσταση και παίζεται με μεγάλη επιτυχία σε δήμους και σχολεία. 
Το χειμώνα θα βρίσκεται στη μουσική – θεατρική σκηνή της «Αθηναϊδας» και θα παίζεται καθημερινά πρωινά, για τα σχολεία αλλά και για το κοινό. 

Στη φωτογραφία η συγγραφέας Πόπη Γιαννάκου με την Έλενα Πρίφτη, η οποία έχει κάνει τα σκίτσα του βιβλίου, έχει σχεδιάσει τα σκηνικά της παράστασης και μέρος από τα ενδυματολογικά του έργου. 




Συντελεστές του έργου:
Σενάριο Καλλιόπη (Πόπη) Γιαννάκου
Σκηνοθεσία Ροζαμάλια Κύρου
Σκηνικά Έλενα Πρίφτη
Κοστούμια Έλενα Πρίφτη και Δέσποινα Κολοκότσα

Στους ρόλους παίζουν: 
Ελένη Καρβέλη (Γιαγιά Κανέλα)
Ελένη Σταυρακάκη – Κοντοπούλου (Κατσικούλα)
Ελένη Πύρρου (εγγονή Ζαχαρούλα) 
Αναστασία Ασωνίτη (εγγονή Κανέλα)

Την παραγωγή του έργου έχει ο δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν. 
Για παραστάσεις τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945312433.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης