Δεν θα πιστέψετε πόσο πουλήθηκε ένα φόρεμα της Σκάρλετ Ο' Χάρα!

Δεν θα πιστέψετε πόσο πουλήθηκε ένα φόρεμα της Σκάρλετ Ο' Χάρα!

Τα υπέροχα κουστούμια της κλασικής πλέον ταινίας και ιδιαίτερα τα φορέματα της Σκάρλετ είναι περιζήτητα στους απανταχού συλλέκτες

Δεν θα πιστέψετε πόσο πουλήθηκε ένα φόρεμα της Σκάρλετ Ο' Χάρα!
Η ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος» εξακολουθεί να συγκινεί το κοινό ακόμα και σήμερα, 76 ολόκληρα χρόνια μετά από την πρεμιέρα της στους κινηματογράφους. 

Η παθιασμένη και αντισυμβατική πρωταγωνίστρια, η Σκάρλετ Ο' Χάρα, είναι ένας από τους πιο αξιομνημόνευτους χαρακτήρες του παγκόσμιου κινηματογράφου, τον οποίο υποδύθηκε αριστοτεχνικά η Βίβιαν Λι.

Τα υπέροχα κουστούμια της κλασικής πλέον ταινίας και ιδιαίτερα τα φορέματα της Σκάρλετ είναι περιζήτητα στους απανταχού συλλέκτες και συχνά πιάνουν αστρονομικές τιμές στις δημοπρασίες. 

Πρόσφατα, ένα φόρεμα από αυτά που είχε φορέσει η Λι στην ταινία των 10 Όσκαρ πουλήθηκε για 137.000 δολάρια από τον James Tumblin, συλλέκτη και ενδυματολόγο, σε μία δημοπρασία αντικειμένων από την ιστορική ταινία.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Tumblin είχε αγοράσει το φόρεμα τη δεκαετία του '60 από μία εταιρεία κουστουμιών που συνεργαζόταν με την Universal, η οποία ετοιμαζόταν να το πετάξει. Όσο για την τιμή του; Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, του είχε κοστίσει μόνο 20 δολάρια!
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης