Οι "Άθικτοι" είναι στο ΘΕΜΑ

Οι "Άθικτοι" είναι στο ΘΕΜΑ

Η ανατρεπτική κωμωδία “Οι Άθικτοι”, η ταινία που είδαν 20.000.000 θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο έρχεται με το Πρώτο Θέμα αυτήν την Κυριακή 5 Οκτωβρίου. Συναρπαστική ιστορία, που θα μπορούσε να είναι και δράμα, εξαιρετικοί διάλογοι, μοναδικές ερμηνείες, η ταινία πήρε άριστα από όλους τους κριτικούς που την παρακολούθησαν.

Οι "Άθικτοι" είναι στο ΘΕΜΑ
Μία αληθινή ιστορία για τη δύναμη της φιλίας

«Οι Άθικτοι» είναι η ταινία που έσπασε τα ταμεία, όπου κι αν έχει προβληθεί, με εξαιρετικές ερμηνείες, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Γάλλου εκατομμυριούχου Philippe Pozzo di Borgo, που έμεινε παράλυτος μετά από ένα ατύχημα. Η τρυφερή, ανθρώπινη, δραματική κομεντί που έγινε η τρίτη μεγαλύτερη επιτυχία του γαλλικού box office, θα σας κάνει να βουρκώσετε αλλά και να χαμογελάσετε...

Διαβάστε το εξαιρετικό σχόλιο της αναγνώστριας Ισαβέλλας:

Καταπληκτική ταινία, για μία μοναδική ιστορία φιλίας! Η ταινία ήταν για μένα ίσως ό,τι καλύτερο είδα τα τελευταία χρόνια και ενώ με έκανε να γελάσω μέχρι δακρύων σε κάποιες σκηνές, ταυτόχρονα με άγγιξε βαθύτατα. Έψαξα πολύ στο διαδίκτυο για την αληθινή ιστορία και διάβασα τα βιβλία που έγραψαν οι δύο άντρες για τη ζωή τους, τα οποία δεν έχουν μεταφραστεί ακόμα στα ελληνικά ("Le second souffle" του Philippe Pozzo di Borgo και " Tu as chang ma vie" του Abdel Sellou). Συγκινήθηκα απίστευτα με όσα διάβασα και άκουσα. Και δεν είναι τόσο το τραγικό κομμάτι της ιστορίας τους, γιατί δράματα υπάρχουν πολλά και παντού, πολύ περισσότερο είναι η αισιοδοξία που ακτινοβολούν και η θετική στάση των ανθρώπων αυτών απέναντι στη ζωή. Μετά την τεράστια παγκόσμια επιτυχία της ταινίας οι δύο αληθινοί "ήρωες", έχοντας συνείδηση της ευθύνης τους απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία που τους "παρακολούθησε" και τους "διάβασε", προσπαθούν με τις διάφορες εμφανίσεις και συνεντεύξεις τους σε πολλές χώρες της Ευρώπης να μεταφέρουν στον κόσμο τα μηνύματά τους για το πώς να προσεγγίζει κανείς τη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Μέσα από τις προσωπικές τους εμπειρίες και όλα όσα τους δίδαξε η ίδια η ζωή με τον δύσκολο τρόπο, προσπαθούν να αφυπνίσουν τον κόσμο που είναι χαμένος στο κυνήγι μιας επιτυχημένης κατά τα δυτικά πρότυπα ζωής και τον κόσμο που είναι στραμμένος στον εαυτό του και στην ικανοποίηση των δικών του συχνά "ψεύτικων" αναγκών. Μιλούν γι' αυτό που τελικά είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή, δηλαδή οι άλλοι, όλοι αυτοί που είναι δίπλα μας και συχνά δεν τους βλέπουμε. Μιλούν για την αξία της κάθε στιγμής και για τα μικρά πράγματα που ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας, αλλά συχνά περνούν απαρατήρητα. Μας προτρέπουν να ζούμε στο παρόν κι όχι μόνο να σχεδιάζουμε το μέλλον (και πραγματικά πόσοι από εμάς δεν το κάνουμε αυτό;). Μιλούν για τη διαφορετικότητα και τον πλούτο που υπάρχει μέσα σε αυτήν, για το πόσο εύθραυστοι είμαστε όλοι μας (ανάπηροι και μη) και πόσο μέσα από την συνειδητοποίηση της αδυναμίας και της τρωτότητάς μας μπορούμε να αλλάξουμε τις προτεραιότητες που βάζουμε στη ζωή μας, κάνοντάς την πιο ουσιαστική. Ο Philippe Pozzo di Borgo είναι μια συγκλονιστική προσωπικότητα που έχει αφιερωθεί απόλυτα στον αγώνα να αλλάξει τη νοοτροπία των ανθρώπων σχετικά με την αναπηρία και την κάθε είδους διαφορετικότητα.
Συστήνω να διαβάσετε τα ακόλουθα δημοσιεύματα:
http://www.disabled.gr/imaste-adelfia/
http://www.disabled.gr/i-efthrafsti-dinami-la-force-fragile/


Κλείσιμο
Μη το χάσετε!







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης