Βιβλίο: Τρία ξεχωριστά παραμύθια για μικρούς, αλλά και μεγάλους

Βιβλίο: Τρία ξεχωριστά παραμύθια για μικρούς, αλλά και μεγάλους

«Η Κοτούλα Τούλα», «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» και «Το μεγάλο ταξίδι» γοητεύουν τους μικρούς αναγνώστες και ταξιδεύουν τους μεγάλους

Βιβλίο: Τρία ξεχωριστά παραμύθια για μικρούς, αλλά και μεγάλους
Τρία ξεχωριστά παραμύθια για μικρούς και μεγάλους κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, τα οποία με τη μαγεία τους ταξιδεύουν στον κόσμο της φαντασίας τους αναγνώστες κάθε ηλικίας.

Η «Κοτούλα Τούλα» της συγγραφέως Έμα Λέβει, περιγράφει τις περιπέτειες μίας κοτούλας, η οποία λαχταρά να αποκτήσει τα δικά της κοτοπουλάκια αλλά δεν τα καταφέρνει. «Η Κοτούλα Τούλα λάτρευε τ' αυγά. Όλα τ' αγαπούσε και τα μεγάλα και τα μικρά. Μονάχα στο φτερό της αχ, να κρατούσε ένα δικό της!», αναφέρει το συγκινητικό βιβλίο, στο οποίο η συγγραφέας από την Ουαλία με μοναδικό τρόπο εξηγεί στα παιδιά την αξία της υιοθεσίας.

Κλείσιμο


Η Λέβει, η οποία εικονογράφησε αυτή τη μοναδική ιστορία θριάμβου ενάντια στις αντιξότητες, μεγάλωσε στην εξοχή σε ένα σπίτι πλαισιωμένο από ζώα της φάρμας και κατοικίδια. H «Κοτούλα Τούλα» είναι το πρώτο της βιβλίο κι έχει πουλήσει χιλιάδες αντίτυπα από την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας του στο Ηνωμένο Βασίλειο.



«Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες ή ποιος είναι πιο πλούσιος!» του Αντώνη Παπαθεοδούλου και σε εικονογράφηση της Ίριδος Σαμαρτζή είναι το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς για παιδιά προσχολικής ηλικίας «Μικρά ταξίδια με την φαντασία του Ιουλίου Βερν» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.



«Ποιος ήταν ο πλούσιος κύριος Φιλέας Φογκ, από πού κρατούσε η σκούφια του και τι δουλειά έκανε δεν ξέρουμε ακριβώς! Ξέρουμε όμως άλλα πράγματα ακριβώς. Ότι ξυπνούσε κάθε μέρα στις 8 ακριβώς, έτρωγε πρωινό στις 8:23 ακριβώς, ξυριζόταν στις 8:37 ακριβώς, έφευγε από το σπίτι του στην οδό Σάβιλ Ρόου του Λονδίνου, στις 11:30 και γυρνούσε τα μεσάνυχτα στις 12:00 ακριβώς! Κι ακόμη ότι έβαλε στοίχημα να κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 μέρες ακριβώς! Και το κέρδισε. Και μαζί με το στοίχημα κέρδισε πολλά πολλά ακόμα», είναι μόνο ένα μικρό απόσπασμα από τη γεμάτη φαντασία ιστορία.
Τα πιο σημαντικά έργα του μεγάλου οραματιστή Ιουλίου Βερν κυκλοφορούν για πρώτη φορά εικονογραφημένα και προσαρμοσμένα για μικρά παιδιά από τον βραβευμένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αντώνη Παπαθεοδούλου. Η Ίρις Σαμαρτζή έχει εικονογραφήσει εξαιρετικά το ευκολονόητο και γεμάτο έξυπνα ευρήματα κείμενο, σε μία μοναδική έκδοση υψηλής αισθητικής. Τα επόμενα βιβλία που θα κυκλοφορήσουν στην σειρά -πάντα από τους ίδιους δημιουργούς- είναι τα Από τη Γη στη Σελήνη,  Ταξίδι στο κέντρο της Γης & 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα.

«Το μεγάλο ταξίδι», του Φώτη Μπόσμπου και σε εικονογράφηση της Σάντρα Ελευθερίου περιγράφει με χιουμοριστική διάθεση την ομορφιά της ελληνικής επαρχίας, εξιστορεί την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, την παιδική φαντασία, το ταξίδι στο άγνωστο και, τελικά, την προσγείωση στην πραγματικότητα.



«Ένα γεγονός ταράζει την ήρεμη και ανέμελη ζωή των λιγοστών κατοίκων ενός χωριού... Ένα πρωί, την ήρεμη κι ανέμελη ζωή τάραξε μια φωνή, δυνατή και τραχαντή, που ακόμα και κουφός κατανοεί», γράφει ο συγγραφέας στο υπέροχο παραμύθι του με έξυπνες ρίμες και καλογραμμένα στιχάκια, που βοηθούν τα μικρά παιδιά στην αφομοίωση της ιστορίας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης