O Βέρνερ Χέρτζογκ στην κόλαση του ηφαιστείου

O Βέρνερ Χέρτζογκ στην κόλαση του ηφαιστείου

Ο πρωτοπόρος και εκκεντρικός Γερμανός σκηνοθέτης συνεχίζει ακάθεκτος την αναζήτησή του για την κινηματογραφική αλήθεια με ντοκιμαντέρ που εκτυλίσσονται σε τροπικά και επικίνδυνα μέρη

O Βέρνερ Χέρτζογκ στην κόλαση του ηφαιστείου
Ο πρωτοπόρος και εκκεντρικός Γερμανός σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτζογκ συνεχίζει ακάθεκτος την αναζήτησή του για την κινηματογραφική αλήθεια με ντοκιμαντέρ που εκτυλίσσονται σε τροπικά δάση, ζούγκλες του Αμαζονίου,ως τα παγωμένα τοπία της Ανταρκτικής.

Ένας ακόμα περιπετειώδης σταθμός στην εντυπωσιακή φιλμογραφία του Χέρτζογκ είναι το ντοκιμαντέρ «Into the Inferno» (2016) που προβάλεται την Πέμπτη 23/11, στο Exile Room (Αθηνάς 12, στο Μοναστηράκι).

Μαζί με τον Βρετανό ηφαιστειολόγο Κλάιβ Όπενχάιμερ, δέκα χρόνια μετά τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ «Encounters at the End of the World» στις πλαγιές τους ηφαιστείου Έρεβος στην Ανταρκτική, ξεκινούν ένα οδοιπορικό σε κάποια από τα πιο μυθικά ηφαίστεια του κόσμου από την Αιθιοπία ως τη Βόρεια Κορέα κι από την Ισλανδία ως την Ινδονησία.

Κλείσιμο


«Έχω ασχοληθεί με θέματα που είναι τουλάχιστον ασυνήθιστα, έχω γυρίσει ταινία με νάνους, έχω σκηνοθετήσει φιλμ όπου όλοι οι ηθοποιοί ήταν σε ύπνωση, έχω κάνει σκηνές στην Ανταρκτική. Έχω γυρίσει, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, πολύ δύσκολα θέματα. Έχω κινηματογραφήσει οφθαλμαπάτες, έχω δουλέψει στα όρια σε πέντε ταινίες με τον τρελό ηθοποιό, Κλάους Κίνσκι…
» έχει πει ο Χέρτζογκ. 

Εδώ, κάτω από την απειλητική σκιά των βρυχώμενων γιγάντων, ο 75χρονος Γερμανός σκηνοθέτης μαζί με τον Όπενχάιμερ συζητούν με επιστήμονες αλλά και ντόπιο πληθυσμό προσπαθώντας να κατανοήσουν τη σύνθετη και βαθιά ριζωμένη σχέση ανάμεσα στην ανθρωπότητα και ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της φύσης. 

Το «Into the Inferno» παντρεύει ιδιοφυώς το ρεπορτάζ με την ιστορία και την φιλοσοφία με την απολαυστικά εκκεντρική voice over φωνή του Χέρτζογκ, ζωντανεύοντας μέσα από εικόνες που κόβουν την ανάσα τόσο την πρωτόγονη ομορφιά των φλεγόμενων βουνών όσο και τους μυριάδες θαυμαστές τους που έλκονται από την επικίνδυνη γοητεία τους όπως οι πεταλούδες μαγνητίζονται μοιραία από τη φλόγα ενός κεριού. Ένας ακόμα περιπετειώδης σταθμός στην εντυπωσιακή φιλμογραφία του Βέρνερ Χέρτζογκ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης