Ο κόσμος της μουσικής αποτίει φόρο τιμής στον «αρχιτέκτονα» της Grunge, Chris Cornell

Ο κόσμος της μουσικής αποτίει φόρο τιμής στον «αρχιτέκτονα» της Grunge, Chris Cornell

O rocker Billy Idol, o θρυλικός Jimmy Page, o Elton John και ο Lin Manuel Miranda ανήρτησαν μηνύματα θλίψης για τον χαμό του ταλαντούχου Cornell

Ο κόσμος της μουσικής αποτίει φόρο τιμής στον «αρχιτέκτονα» της Grunge, Chris Cornell
Σαν «βόμβα» έπεσε σήμερα η είδηση ότι ο θρυλικός frontman των Audioslave και των Soundgarden, και ένας από τους σημαντικότερους «αρχιτέκτονες» της Grunge μουσικής τη δεκαετία του '90, πέθανε αιφνίδια στην ηλικία των 52 ετών.

Σε μια δήλωση, ο εκπρόσωπος του τραγουδιστή Brian Bumberry ανέφερε ότι ο θάνατός του ήταν «ξαφνικός και απροσδόκητος» το βράδυ της Τετάρτης, μετά από τη live εμφάνισή του στο Fox Theatre στο Ντιτρόιτ.

Ο θάνατος του Cornell σε τόσο νεαρή ηλικία έρχεται περίπου ενάμιση χρόνο μετά τον θάνατο ενός άλλου ειδώλου της Grunge σκηνής, του πρώην frontman των Stone Temple Pilots, Scott Weiland, σε ηλικία 48 ετών. Δεδομένης και της τραγικής αυτοκτονίας του ηγέτη των Nirvana, Kurt Cobain το 1994, πολλοί κάνουν λόγο για «κατάρα» του συγκεκριμένου μουσικού κινήματος που ξεκίνησε από το Σιατλ των ΗΠΑ και μεσουράνησε στα 90s, αφού οι frontmen των πιο εμβληματικών συγκροτημάτων του φεύγουν ένας-ένας από τη ζωή πολύ νέοι.


Κλείσιμο

Την ώρα που η οικογένεια του Cornell ζητά από το κοινό να επιδείξει διακριτικότητα, ενώ διερευνώνται τα αίτια του θανάτου του εκλιπόντα αγαπημένου τους, πολλοί διάσημοι μουσικοί ανάρτησαν μηνύματα θλίψης και συμπαράστασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μεταξύ τους, ο rocker Billy Idol, o θρυλικός Jimmy Page, o Elton John και ο frontman των All Time Low, Alexander William.

O Dave Navarro των Jane's Addiction δήλωσε «αποσβολωμένος» από την είδηση του θανάτου του Cornell και έκανε λόγο για μια φρικτή και τρομερή απώλεια.



Ο Alexander William ευχαρίστησε τον Cornell για τα «πολλά χρόνια σπουδαίας μουσικής» που του χάρισε.





«Απίστευτα ταλαντούχος. Απίστευτα νέος. Θα μας λείψει απίστευτα», ήταν η συγκινητική ανάρτηση του Jimmy Page.



«Πολύ θλιβερά νέα. Μια μεγάλη απώλεια για τον κόσμο αφού χάθηκε ένα σπουδαίο ταλέντο», έγραψε ο Joe Perry των Aerosmith, αναρτώντας μια φωτογραφία του με τον Cornell.



«Λυπήθηκα πολύ που άκουσα σήμερα για τον χαμό του Chris Cornell. Σπουδαίος τραγουδιστής και καλλιτέχνης. Ακόμη ένα χτύπημα», έγραψε σε tweet του ο Billy Idol.



«Σοκ και θλίψη από τον αιφνίδιο θάνατο του Chris Cornell. Ήταν σπουδαίος τραγουδιστής, συνθέτης και γλυκύτατος άνθρωπος», έγραψε ο Elton John.



«Έναν από τους πιο εμβληματικούς τραγουδιστές της γενιάς μας» χαρακτήρισε τον Cornell o Mike Portnoy των Dream Theater












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης