Βγαίνουμε Αθήνα: Ο Ρώσος πιανίστας, Μπορίς Μπερεζόφσκι, στο Παλλάς

Βγαίνουμε Αθήνα: Ο Ρώσος πιανίστας, Μπορίς Μπερεζόφσκι, στο Παλλάς

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

Βγαίνουμε Αθήνα: Ο Ρώσος πιανίστας, Μπορίς Μπερεζόφσκι, στο Παλλάς
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/10
ΟΠΕΡΕΤΑ
«Ο Βαφτιστικός» από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της περασμένης σεζόν -Ο «Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη- αναβιώνει φέτος στην Εθνική Λυρική Σκηνή, από τις 21 Οκτωβρίου και για επτά μόνο παραστάσεις. Τη σπαρταριστή σκηνοθεσία υπογράφει ο θεατρικός σκηνοθέτης Σίμος Κακάλας, ο οποίος έμεινε πιστός στην εποχή του έργου, ακολουθώντας μια κλασική ανάγνωση, μέσα όμως από την προσωπική του σκηνοθετική γραφή. Στο Θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59). Τηλ.: 210 3612461, 210 3643725. Ώρα: 20:00. Εισιτ.: 7-35 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ
«Καγκουρώ» του Β. Κατσικονούρη στο Θέατρο Σταθμό
ς
Αθήνα 2015. Ο Ορφέας, όπως και τόσοι άλλοι νέοι της εποχής, διαλέγει το δρόμο της φυγής. Σαν καγκουρώ, που ετοιμάζεται για το σάλτο του... Σκηνοθεσία Βασίλης Κατσικονούρης. Παίζουν οι ηθοποιοί Νίκος Ορφανός, Βαγέλλης Ρόκκος, Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Βαγγέλης Αλεξανδρής. Στο Θέατρο Σταθμός (Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο). Τηλ.: 211 4036322. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 10-15 ευρώ.

«Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque» στο Ίδρυμα Κακογιάννη
Κλείσιμο
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνεχίζουν το θεσμό που αγκαλιάστηκε με θέρμη από το θεατρόφιλο κοινό και παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τρία σύγχρονα γαλλικά θεατρικά έργα, σκηνοθετημένα από τρεις Έλληνες σκηνοθέτες της νεότερης γενιάς, σε τρεις νέες θεατρικές παραγωγές ειδικά για το Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου «Γαλλικό Θέατρο à la grecque». Σήμερα και ως τις 23/10 θα προβληθεί το «No man's land», βασισμένο σε δύο έργα της Alexandra Badea, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος). Τηλ.: 210 3463333, 210 3418550. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 10 ευρώ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/10
ΧΟΡΟΣ
5η Πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού στο Μέγαρο Μουσικής

Θα παρουσιαστούν οι Ομάδες Saltator (στο έργο του Γιάννη Καρούνη «Nature»), Cast (με το έργο της Μπέττυ Βυτινάρου «Όνειρο γυναίκας/A woman's dream») και η Σοφία Κονδυλιά, με το έργο της «Human Constructions». Η 5η Πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού συνδιοργανώνεται από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων και πραγματοποιείται από το Σάββατο 22 έως και την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 9:00 κάθε βράδυ, στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας στο Μέγαρο Μουσικής (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ.: 210 7282333. Εισιτ.: 5-12 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Gazarte

Το GAZARTE γιορτάζει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας. Η γιορτή του ξεκινάει με τον Διονύση Σαββόπουλο που εγκαινίασε τον αγαπημένο χώρο όταν πρωτάνοιξε τον χειμώνα του 2006, φέρνοντας τη διαφορετική ατμόσφαιρα στις μουσικές βραδιές που όλοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε. Ο Διονύσης Σαββόπουλος επιστρέφει για δύο βράδια στο χώρο που μας σύστησε για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα χρόνια που πέρασαν, τα χρόνια που θα έρθουν. Μαζί του, μεταξύ άλλων, ο Γιώτης Κιουρτσούγλου (μπάσο) και ο Στάθης 'Αννινος (πιάνο). Στο Gazarte - Main Stage (Βουτάδων 32-34, Γκάζι). Τηλ.: 210 3452277, 210 3460347. Ώρα: 21:30. Εισιτ.: 10-36 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ
«Η τελευταία μαύρη γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά στο Θέατρο 'Αλφα

Ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο εθνικός μας παραμυθάς πλάθει έναν μυθικό, αλλά πειστικό κόσμο, μια περιπέτεια με αγωνιώδεις καταδιώξεις και σπαρταριστούς χαρακτήρες. Αντιμετωπίζει τα παιδιά σαν ώριμους ανθρώπους με φαντασία, κρίση και ξεκάθαρη σκέψη. Σκηνική προσαρμογή Βένια Σταματιάδη, σκηνοθεσία Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνος Μπιμπής. Παίζουν οι 'Αρτεμις Γρύμπλα, Κλείτος Κωμοδίκης, Κώστας Μαγκλάρας, Σωτηρία Μαράθου, Αλκιβιάδης Μπακογιάννης, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Βίκτωρας Πέτσας. Στο Θέατρο 'Αλφα Θέατρο Αλφα (Πατησίων 37). Τηλ.: 210 5238742, 210 5221444. Ώρα: 15:00. Εισιτ.: 6-10 ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/10
ΜΟΥΣΕΙΑ
«Ιστορίες του Χαλκού και της Φωτιάς» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Πρόκειται για μια θεματική περιήγηση στον κόσμο των χάλκινων αγαλμάτων, των χυτηρίων και των αρχαίων τεχνιτών που έδιναν μορφή στο άμορφο υλικό με τη δύναμη της φωτιάς. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Περιβάλλον και Πολιτισμός» 2016. Απευθύνεται σε ευρύ κοινό και οικογένειες με δωρεάν είσοδο. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά (Χαριλάου Τρικούπη 31, Πειραιάς). Τηλ.: 210 4590731. Ώρα: 11 πμ. - 1 μμ.

ΘΕΑΤΡΟ
«Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ στο Εθνικό Θέατρο

Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας, από το άγαλμά του ψηλά στην πόλη, παρατηρεί τα πάντα και ανακαλύπτει μιαν άλλη πλευρά της καθημερινότητας: τη φτώχεια, την ασχήμια, τη διαφθορά και την υποκρισία. Κάθε βράδυ δακρύζει για όλα τα δυσάρεστα που συμβαίνουν γύρω του. Ώσπου ένα μικρό χελιδόνι κουρνιάζει στα πόδια του, και σ' αυτό ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας βρίσκει επιτέλους τον πολύτιμο σύμμαχό του. Μαζί θα βοηθήσουν τους ανθρώπους, με κάθε δυνατό τρόπο. Διασκευή- Δραματουργική επεξεργασία Έλσα Ανδριανού. Σκηνοθεσία 'Αρης Τρουπάκης. Παίζουν οι Λευτέρης Αγγελάκης, Αργυρώ Ανανιάδου, Νικόλας Αναστασόπουλος, Ασημίνα Αναστασοπούλου κ.α. Στο Εθνικό Θέατρο - Κτίριο Τσίλλερ - Κεντρική Σκηνή (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Ομόνοια). Τηλ.: 210 5288170-171. Ώρα: 16:00. Εισιτ.: 5-10 ευρώ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ
«Ιστορία στο σαλόνι» στην Οικία Κατακουζηνού

Ποιος ήταν ο 'Αγγελος και η Λητώ Κατακουζηνού; Ποια η προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας; Τι ανακαλύπτονται στα συρτάρια των γραφείων τους; Τι μπορεί να προσφέρει η ιστορία τους, στις μέρες μας; Πως δημιουργήθηκε το σπίτι-μουσείο της οδού Αμαλίας; Τι σχεδιάζει για το μέλλον το ΔΣ του Ιδρύματος Κατακουζηνού; Ποιος ο ρόλος του κοινού που επισκέπτεται το σαλόνι των Κατακουζηνών; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν με το κοινό, από εκπροσώπους του ΔΣ του Ιδρύματος 'Αγγελου και Λητώς Κατακουζηνού. Μια διαφορετική πρόσκληση για την ιστορία της Οικίας Κατακουζηνού στη μνήμη του Ναυάρχου Εμμανουήλ Α. Πελοποννήσιου. Στο Ίδρυμα 'Αγγελου και Λητώς Κατακουζηνού (Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 4, 5ος όροφος). Τηλ.: 210 3222144. Ώρα: 13:30. Είσοδος ελεύθερη, με κράτηση θέσης.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10
ΔΙΑΛΕΞΗ
Διάλεξη στο αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Στα πλαίσια των ομιλιών που οργανώνει η Εταιρεία των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, θα δοθεί διάλεξη με θέμα «Μυκηναϊκή κουζίνα: χρηστική κεραμική του τέλους της ύστερης εποχής του χαλκού (ΥΕΙΙΙΓ) από τη θέση Κύνος Φθιώτιδας». Ομιλήτρια θα είναι η Κατερίνα Σταμούδη, Αρχαιολόγος, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών. Στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (οδός Τοσίτσα 1). Ώρα: 17:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ
«Ριχάρδος Γ'» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Σύγχρονο Θέατρο

Στο πλαίσιο της επετείου για τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Σαίξπηρ. Μετάφραση Κ. Καρθαίος, διασκευή Σάββας Κυριακίδης, σκηνοθεσία Τάκης Τζαμαργιάς. Παίζουν οι ηθοποιοί Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιώργος Βουβάκης, Θωμάς Γκαγκάς, Καίτη Κωνσταντίνου, Γιάννης Λεάκος, Μιχάλης Μουλακάκης, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου. Στο Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45). Τηλ.: 210 3464380. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 10-15 ευρώ.

ΣΙΝΕΜΑ
Αφιέρωμα "Η Αθήνα ελεύθερη: Εικόνες της απελευθέρωσης στην Ευρώπη", στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Σε συνέχεια του πετυχημένου περσινού κινηματογραφικού αφιερώματος «Εικόνες της Κατοχής και της Απελευθέρωσης» που διοργανώθηκε τον Οκτώβριο του 2015, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Η Αθήνα Ελεύθερη», η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει εκ νέου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Εικόνες της απελευθέρωσης στην Ευρώπη». Με μια σειρά κλασικών και νεότερων ταινιών για το Βερολίνο, την Βαρσοβία, την Πράγα, την Αθήνα και την ευρωπαϊκή ήπειρο γενικά, εισαγωγές ομιλητών και μια παρουσίαση βιβλίου, το φετινό αφιέρωμα θα προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό ένα πανόραμα της πιο κρίσιμης περιόδου της ευρωπαϊκής ιστορίας του 20ού αιώνα. Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136). Τηλ.: 210 3609695,210 3612046. Στις 24 /10, ώρες: 18:00, 20:00, 21:30. Στις 25/10, ώρες: 18:00, 19:10, 20:00, 21:30. Στις 26 /10, ώρες: 17:45, 20:00, 21:45. Είσοδος ελεύθερη.

ΤΡΙΤΗ 25/10
ΜΟΥΣΙΚΗ
Ο Ρώσος πιανίστας ο Μπορίς Μπερεζόφσκι στο Παλλάς

Το ρεσιτάλ του Μπορίς Μπερεζόφσκι, ο οποίος έχει καταξιωθεί παγκοσμίως ως ο πιανίστας με υπερβατική τεχνική και έντονα προσωπικό καλλιτεχνικό αισθητήριο, είχε προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου. Τελικώς όμως το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου. Ο Μπερεζόφσκι ηχογραφεί και εμφανίζεται ανελλιπώς ως σολίστ με τις μεγαλύτερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου (Berlin Philharmoniker, New York Philharmonic, κλπ) σε ένα ευρύ ρεπερτόριο με έμφαση στα δυσκολότερα έργα της παγκόσμιας εργογραφίας. Στο ρεσιτάλ αυτό θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αντιπροσωπευτικό του ρεπερτορίου του, ερμηνεύοντας αριστουργηματικά έργα της εποχής του Ρομαντισμού των Λιστ και Τσαικόφσκι. Μέρος των εσόδων θα δοθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Καρδιά και Πνεύμονα - «Η Σκυτάλη» .

Στο Θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5). Τηλ.: 210-3213100. Στις 20:30. Εισιτήρια: από 10 έως 70 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ
Το «Γαλλικό Θέατρο à la grecque» στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνεχίζουν το θεσμό που αγκαλιάστηκε με θέρμη από το θεατρόφιλο κοινό και παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τρία σύγχρονα γαλλικά θεατρικά έργα, σκηνοθετημένα από τρεις Έλληνες σκηνοθέτες της νεότερης γενιάς, σε τρεις νέες θεατρικές παραγωγές ειδικά για το Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου "Γαλλικό Θέατρο à la grecque". Την Τρίτη 25/10 κάνει πρεμιέρα η παράσταση «Το κορίτσι στο σκοτεινό δάσος», του Philippe Minyana σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή. Μια "μουσική σύνθεση" που εμπνέεται από αρχαίους μύθους, και αφηγείται την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που ενηλικιώθηκε βίαια και μαρτυρικά ώσπου έγινε αηδόνι και έφυγε μακριά. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος). Τηλ.: 210 3463333, 210 3418550. Στις 21:00. Εισιτήρια.: 10 ευρώ.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
«Μαθήματα Οικιακής Οικονομίας» του Κώστα Λάβδα στην γκαλερί ALMA

Στην έκθεσή του, στην γκαλερί ALMA, ο Κώστας Λάβδας μας προτείνει "Μαθήματα Οικιακής Οικονομίας". Με εκκίνηση τον βυζαντινό τρόπο έκφρασης, την αισθητική της τέχνης του δρόμου (street art) και την ποπ κουλτούρα, παρουσιάζει συνθέσεις οι οποίες αναφέρονται στη σύγχρονη συνθήκη. Στις μεγάλων διαστάσεων ζωγραφικές του προτάσεις οδηγείται σε ιδιαίτερα εκφραστικά αποτελέσματα, με μια γραφή σύγχρονη και δυναμική. Στο ALMA Contemporary Art Gallery (Υψηλάντου 24 ). Τηλ: 2114003160. Είσοδος ελεύθερη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10
ΘΕΑΤΡΟ
Οι «Τρεις Αδερφές» ΤΟΥ Τσέχωφ στο Θέατρο Πορεία

Οι «Τρεις Αδερφές», το τσεχωφικό έργο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία και την φετινή σεζόν. Με 15.000 θεατές το πρώτο τρίμηνο, η παράσταση θα επανέλθει στη σκηνή του Πορεία, από τις 26 Οκτωβρίου. Ο Αντόν Τσέχοφ έγραψε τις Τρεις αδερφές -ένα έργο για την προσδοκία- το 1901, στο γύρισμα του 20ου αιώνα. Ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το έργο του «κωμωδία» και τους χαρακτήρες του «μπουφόνους», καθώς φέρνει κάθε έναν από αυτούς, κάθε τους ελπίδα, κάθε τους αγωνία, αντιμέτωπους με την πραγματικότητα, όπως αυτή σμιλεύεται αμείλικτα από τον χρόνο. Τους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν οι βραβευμένες Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ιωάννα Παππά και Λένα Παπαληγούρα. Στο Θέατρο Πορεία (Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλ. Βικτωρίας). Τηλ.: 210 8210991. Στις 19:30. Εισιτήρια- Τετάρτη γενική είσοδος (λαϊκή): 15 ευρώ. Πέμπτη έως Κυριακή: κανονικό 20 ευρώ, senior (άνω των 65): 17 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων: 14 ευρώ

«Φαύστα» του Μποστ στο Θέατρο Προσκήνιο
Η ιδιόρρυθμη "τραγωδία" του Μέντη Μποσταντζόγλου, σε μια ευφρόσυνη μουσική προσέγγιση του έργου, ανεβαίνει στο ανακαινισμένο θέατρο Προσκήνιο, σε σκηνοθεσία της Μάρθας Φριντζήλα και με την Ελένη Κοκκίδου να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Παίζουν ακόμη: Τάσος Γιαννόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Μενέλαος Χαζαράκης, Γιώργος Γιαννακάκος και Γιώργος Οικονόμου. Στο Θέατρο Προσκήνιο (Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8, Πεδίο 'Αρεως) . Τηλ.: 210 8211855. Στις 19:30. Εισιτήρια : 20, 16 ευρώ (Λαϊκή Απογευματινή μόνο Σάββατο απόγευμα) και 13ευρώ (μειωμένο για φοιτητές και ανέργους, εκτός Σαββάτου).Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή άνω των 65 ετών: 16 ευρώ.

«I was waiting / Focus: Syria» στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Πέντε χρόνια μετά τη συμμετοχή τους στο Meeting Points 6, το φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης για την Αραβική 'Ανοιξη, ο Σύριος ακτιβιστής και σκηνοθέτης Ομάρ Αμπουσαάντα και ο σταθερός συνεργάτης του, ο συγγραφέας Mohammad Al Atar, επιστρέφουν στη Στέγη για να ερευνήσουν την υπαρξιακή πάλη που εγείρουν τραυματικές συνθήκες, όπως η απουσία, η αναμονή και η ανάγκη του να ανήκεις. Στο όριο μεταξύ θεάτρου ντοκουμέντου και θεάτρου επινόησης και κάνοντας χρήση οπτικοακουστικών μέσων και αρχειακού υλικού, ο Αμπουσαάντα αναγνωρίζει σε μια ιστορία μυθοπλασίας τη σύγχρονη ιστορία μιας χώρας. Μετά την παράσταση, θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές. Στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Ν. Κόσμος). Τηλ.: 2130178000. Στις 21:00. Εισιτήρια: από 7 έως 18 ευρώ.

ΠΕΜΠΤΗ 27/10
ΘΕΑΤΡΟ
«The Entertainer» του John Osborne στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Σε ζωντανή μετάδοση από το θέατρο Garrick του Λονδίνου, θα προβληθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το αριστούργημα του John Osborne με πρωταγωνιστές τον Kenneth Branagh στο ρόλο του Archie Rice και τον Gawn Grainger ως Billy Rice. Ο John Osborne, με φόντο τη μεταπολεμική Βρετανία, και με κεντρικό ήρωα έναν παλιό σταρ του μιούζικ χολ που έχει πια αποσυρθεί, αναδεικνύει την εκρηκτική αντίθεση ανάμεσα στη λάμψη και τα φώτα της σκηνής και στα δεινά που ακολουθούν τον καλλιτέχνη στην πραγματική ζωή. Στην παράσταση συμμετέχουν: Phil Dunster, Pip Jordan, Crispin Letts, Kate Tydman, Lauren Alexandra, Yasmin Harrison. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 34). Τηλ.: 2104143310, 2104143320. Στις 21:15. Εισιτήρια:18 ευρώ (Κανονικό), 12 ευρώ (Φοιτητικό/ΑμεΑ/Κάρτα ανεργίας).

ΜΟΥΣΙΚΗ
The Swingin' Cats στο Gazarte

Οι Swingin' Cats, που αγαπήθηκαν από το κοινό ως "Penny & The Swingin' Cats", επιστρέφουν ανανεωμένοι στο Roof Stage του GAZARTE, ερμηνεύοντας ξέφρενες swing και rock n' roll μελωδίες και τραγούδια σε retro ατμόσφαιρα. Ένα χορευτικό πρόγραμμα που ζωντανεύει μια μεγάλη γκάμα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου σε κινηματογραφικό σκηνικό και μια μουσική που θα μας ταξιδέψει στην ανεμελιά παλιών και αθώων εποχών με κέφι και ενέργεια. Στο Gazarte - Roof Stage(Βουτάδων 32-34). Τηλ.: 2103452277, 2103460347. Στις 22:00. Γενική Είσοδος: 8 ευρώ.

ΧΟΡΟΣ
«Displacement / Focus: Syria» στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Στο τελευταίο του έργο, ο Αλζγκάιρ ξεκινά από μουσικά και κινητικά μοτίβα παραδοσιακών χορών. Μέσα από τη δυναμική της συριακής κουλτούρας και παράδοσης, εξερευνά το πώς αυτή δημιουργήθηκε, αλλά και πόσο θα αλλάξει υπό την πίεση των ραγδαίων αλλαγών που υφίσταται η χώρα του. Μετά την παράσταση, θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές. Στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Ν. Κόσμος). Τηλ.: 2130178000. Στις 21:00. Εισιτήρια: από 7 έως 18 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης