Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Νύχτες Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Νύχτες Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Οι επιτυχημένες συναυλίες που επιβεβαίωσαν πως ένα νέο φεστιβάλ γεννήθηκε στην πόλη!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Νύχτες Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
Υπό τους ήχους των Chopin, Beethoven, Shumann, Mozart, Handel, Donizetti, Bernstein, Rossini, και Piazzola, πλήθος κόσμου  συνέρεε  κάθε βράδυ στις «Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη», αποδεικνύοντας ότι η τέχνη υψηλού επιπέδου έχει δύναμη.
 
Για τέσσερις ημέρες, στις 21, 22, 24 και 25 Αυγούστου, μέσα από το αμφιθέατρο Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, ακούστηκαν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής από τους εξαιρετικούς μουσικούς ενός από τα σημαντικότερα μουσικά Ιδρύματα, το Curtis Institute of Music. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η αίθουσα γέμιζε ασφυκτικά από νωρίς κάθε μέρα, ενώ πολλοί φίλοι της μουσικής που δεν κατάφερναν να βρουν θέσεις παρέμεναν στο φουαγιέ για να παρακολουθήσουν τις συναυλίες από την οθόνη που υπήρχε εκεί.

Στο κατάμεστο Cotsen Hall oι καλλιτέχνες καταχειροκροτήθηκαν.

Μέσα από την ιδιαίτερη αυτή συνεργασία θεσμών υψηλού επιπέδου, ένα νέο φεστιβάλ γεννήθηκε. Η διαπολιτιστική κουλτούρα την οποία πρεσβεύει το Ίδρυμα Schwarz συνάντησε την παράδοση και την ιστορία της Γενναδείου Βιβλιοθήκης της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών και το κύρος του Curtis Institute. Όλοι μαζί ζωντάνεψαν το πολιτιστικό τοπίο της Αθήνας λίγο πριν φύγει ο Αύγουστος και αποχαιρέτισαν το καλοκαίρι με τον καλύτερο δυνατό επίλογο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης