Η ευρωπαία επίτροπος Κρέτσου «έζησε» τη μάχη των Θερμοπυλών

Η ευρωπαία επίτροπος Κρέτσου «έζησε» τη μάχη των Θερμοπυλών

Δήλωσε εντυπωσιασμένη από την επίσκεψή της το «Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών» του Δήμου Λαμιέων που δημιούργησε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Η ευρωπαία επίτροπος Κρέτσου «έζησε» τη μάχη των Θερμοπυλών
Στο πεδίο της μάχης των Θερμοπυλών «βρέθηκε» το περασμένο Σάββατο η ευρωπαία επίτροπος Κορίνα Κρέτσου στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο υπερσύγχρονο «Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών» του Δήμου Λαμιέων που δημιούργησε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Οι επισκέπτες του κέντρου, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία (τρισδιάστατα γραφικά, εικονική πραγματικότητα, εικόνες αφής) έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όσα αφορούν στη Μάχη των Θερμοπυλών με έναν ιδιαίτερα βιωματικό τρόπο.

Η κυρία Κρέτσου, την οποία συνόδευε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, επισκέφθηκε τον χώρο όπου προβάλλεται η εισαγωγική ταινία στην αίθουσα προκαταρκτικής ενημέρωσης «Λεωνίδας», στην αίθουσα Εικονικής Πραγματικότητας «Διηνεκής», όπου ο επισκέπτης παρακολουθεί, με ειδικά γυαλιά τεχνολογίας κυκλικής πόλωσης, την προβολή της τρισδιάστατης ψηφιακής ταινίας για το στρατιωτικό εξοπλισμό Ελλήνων και Περσών, στην αίθουσα διαδραστικών εφαρμογών, όπου σε οκτώ τραπέζια αφής παρουσιάζονται πολυμεσικές εφαρμογές με θέμα το ιστορικό πλαίσιο της μάχης και την απήχησή της ως σήμερα ενώ ολοκλήρωσε την ξενάγησή της με ένα ταξίδι στο χρόνο: όπως κάθε επισκέπτης μεταφέρθηκε στο πεδίο της μάχης και συμμετείχε ενεργά στην προετοιμασία των στρατιωτών πριν από τη σύγκρουση. 

Η Ευρωπαία Επίτροπος έμεινε εντυπωσιασμένη από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του μουσείου και από το σχεδόν βιωματικό τρόπο με τον οποίο αναπαρίσταται η ιστορία του τόπου, χωρίς την έκθεση αρχαίων ευρημάτων, αλλά με την αποκλειστική χρήση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας. 

Από τη μεριά της η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» κυρία Σοφία Κουνενάκη - Εφραίμογλου τόνισε ότι: «Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι με την επίσκεψη της Ευρωπαίας Επιτρόπου Κορίνα Κρέτσου. Αποτελεί ένα σημάδι στήριξης στην προσπάθεια ανάδειξης των χώρων πολιτισμού στην Ελλάδα».
Κλείσιμο



Σημειώνεται ότι το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού έχει επιπλέον υλοποιήσει δύο εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας στη Βοιωτία: την εικονική αναπαράσταση του ιερού και του μαντείου του Τροφωνίου στη Λιβαδειά και το Μυκηναϊκό Ανάκτορο της Θήβας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης