«Η Λίλα λέει» στο Κάρολος Κουν και η Κατερίνα Πολέμη στο Faust

«Η Λίλα λέει» στο Κάρολος Κουν και η Κατερίνα Πολέμη στο Faust

Πολλές πρεμιέρες και πολλά θεατρικά στην Αθήνα απόψε

«Η Λίλα λέει» στο Κάρολος Κουν και η Κατερίνα Πολέμη στο Faust

Θέατρο
"Η ΛΙΛΑ ΛΕΕΙ" ΤΟΥ ΣΙΜΩ
Μια άκρως τολμηρή, ποιητική ιστορία για την απώλεια της αθωότητας σε μια διεφθαρμένη εποχή. Ο Σιμώ, γεννιέται στη Γαλλία από άραβες γονείς και μεγαλώνει στο γκέτο ενός παρισινού προαστίου. Δεν έχει δουλειά, λεφτά, όνειρα. Καμιά ελπίδα και καμιά προοπτική. Ώσπου γνωρίζει τη Λίλα, ένα πανέμορφο πλάσμα με αγγελικό πρόσωπο, αλλά γλώσσα τόσο χυδαία "που νόμιζες πως οι λέξεις θα πλήγωναν τα χείλη της". Κι όμως, η Λίλα λέει τα πιο ακραία πράγματα απλά, απαλά "σαν αναγγελίες πτήσεων που δε θα προσγειωθούν ποτέ". Κι αυτό την κάνει μοναδική. Μαζί της ο Σιμώ βρίσκει επιτέλους νόημα στην άθλια ζωή του: γράφει μια ιστορία. Και η ιστορία αυτή δεν είναι παρά όλα όσα του περιγράφει η Λίλα και τον τρελαίνουν: οι ερωτικές εμπειρίες της με άλλους άντρες, οι φαντασιώσεις της, η εμμονή της με το σεξ. Ο Σιμώ, όλο και πιο βαθιά ερωτευμένος, δε μπορεί να φανταστεί πόσο βίαια και αναπάντεχα θα τελειώσει η ιστορία του.Το ποιητικό, σχεδόν πορνογραφικό, αλλά και γεμάτο χιούμορ κείμενο του Σιμώ, παρουσιάστηκε στα γαλλικά γράμματα το 1996, δημιουργώντας μεγάλη αίσθηση. Ακόμα και ο εκδοτικός οίκος που το παρουσίασε καταθέτει τις αμφιβολίες του σε σχέση με την πραγματική ταυτότητα του συγγραφέα. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο θέατρο. Μετάφραση - Διασκευή: Μαριάννα Κάλμπαρη. Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Μαριάννα Κάλμπαρη. Παίζουν: Λένα Δροσάκη, Βασίλης Μαυρογεωργίου. Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν, Υπόγειο (Πεσματζόγλου 5). Τηλ: 210 3222760. Ωρα: 21:15. Εισιτήρια: 10€.
Κλείσιμο
  



ΜΟΥΣΙΚΗ

H ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΕΜΗ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟΣ STAGE
Πάντα αγκαλιά με την κιθάρα της θα παίξει δικές της συνθέσεις από τον πρώτο της gypsy swing δίσκο και το θέατρο, διασκευές από αγαπημένα βραζιλιάνικα, (αμερικάνικα) jazz, ελληνικά και γαλλικά κομμάτια. Μαζί της τρεις ξεχωριστοί μουσικοί. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στην τρομπέτα, ο Πέτρος Βαρθακούρης στο κοντραμπάσο και ο Γιάννης Αγγελόπουλος στα τύμπανα. Ρυθμός Stage (Λεωφόρος Μαρίνου Αντυπα 38). Τηλ:2109750060. Ωρα: 22:30. Είσοδος στο μπαρ: 12€.

Η IDRA KAYNE ΣΤΟ FAUST LIVE
Μισή Ελληνίδα μισή Αφρικανή. Η Idra είναι η νέα soul funk queen της πόλης. Uplifting set με πρωτότυπο υλικό και κομμάτια από White Stripes, Jamiroquai, Kesiah Jones, Stevie Wonder, Massive Attack, Amy Winehouse και άλλα…Μαζί της οι: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος - πλήκτρα, Φώτης Δεληνικόλας - κιθάρα, Δημήτρης Μποσινάκος - τύμπανα, Κωστής Βήχος - μπάσο. Faust (Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12). Τηλ: 2103234095. Ωρα: 22:30. Γενική είσοδος: 5€ (χωρίς ποτό).


ΘΕΑΤΡΟ
4º ΙΒΗΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ . ΘΕΜΑ: "ΦΙΛΟΙ;"
Φεστιβάλ με σκοπό να φέρει κοντά στον θεατρικό κόσμο και στο κοινό, θεατρικά έργα από την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική. Θα παρουσιαστεί το έργο "Nerium Park" του Ζουζέπ Μαρία Μιρό. Παρουσία του συγγραφέα. Μετάφραση: Els de Paros. Σκηνοθεσία: Τάσος Ιορδανίδης. Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Τάσος Ιορδανίδης, Θάλεια Ματίκα. Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας (Μητροπόλεως 23). Τηλ: 2103634117. Ωρα: 18:00. Είσοδος ελεύθερη.

"ΤΣΕΧΩΦ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!"
Με αφορμή τα 110 χρόνια από τον θάνατο του Άντον Τσέχωφ, το "Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο" κάνει ένα μικρό αφιέρωμα σε έναν από τους πιο σπουδαίους παγκόσμιους συγγραφείς. Τρία από τα πιο σατιρικά και ταυτόχρονα τα πιο κοινωνικά μονόπρακτά του, "Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού", "Τραγωδός χωρίς να θέλει" και το "Κύκνειο Άσμα" παρουσιάζονται υπό τη μορφή μιας ενιαίας παράστασης, με έναν εξίσου σατιρικό τίτλο. Σύζυγοι που υποφέρουν από τις συζύγους τους, οικογενειάρχες που δεν αντέχουν άλλο την καταπίεση του κοινωνικού περίγυρου, "φίλοι" που προσπαθούν να κατανοήσουν τους φίλους τους, αλλά και η αναζήτηση κάθε καλλιτέχνη για ένα καλύτερο μέλλον... Ήρωες της καθημερινότητάς μας ζωντανεύουν και καλούν το κοινό να ταυτιστεί και να τους κατανοήσει...Σκηνοθετική επιμέλεια: Στέφανος Ληναίος. Με τους:Στέφανο Ληναίο, Χρήστο Κελαντώνη, Δημήτρη Κατσώνη. Θέατρο Αλφα (Πατησίων 37). Τηλ: 210 5238742. Ωρα: 21:15. Εισιτήρια: 10€.


"ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΘΕΣΗ" ΕΥΗ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ
Με αφορμή το νέο της βιβλίο με τίτλο "Μια καρδιά στα δεξιά που κυκλοφορεί" από τις εκδόσεις Παρρησία η Εύη Γεροκώστα αφηγείται δικές της ιστορίες. Κάποιες έγιναν βιβλία, άλλες μένουν κρυφές και κρυμμένες. Όλες όμως ταξιδεύουν, με το στόμα... και την καρδιά. Ο Παναγιώτης Τερζάκης σε θεατρικό αναλόγιο, μετράει δώδεκα μικρές και μεγάλες στιγμές. Ο Δημήτρης Κατσούλης και ο Περικλής Τιμπλαλέξης στο βιολί, βρίσκουν εκείνο το λεπτό ραβδάκι που κρύβεται σε κάθε βιολί -την ψυχή του. Ο Γιάννης Μυγδάνης συνοδεύει με τις συνθέσεις του στο πιάνο και συναντά έναν λαστιχένιο δράκο, τη φωνή του ονείρου, έναν φεγγαροχτυπημένο, ένα πράσινο φόρεμα. Ιανός (Σταδίου 24). Τηλ: 2103217917. Ωρα: 18:00. Είσοδος ελεύθερη.

"KISKA"
Η Ομάδα "ChameleoN" με άξονα τον προβληματισμό πάνω στον κοινωνικό και πολιτικό ρατσισμό που δέχεται ο αδύναμος άνθρωπος και βασισμένη σε έρευνες, μαρτυρίες και αυτοσχεδιασμούς δημιούργησε την "Kiska". Η αστυνομικός Ελένη συναντά μέσα στο ανακριτικό γραφείο την αλλοδαπή Ρωσίδα Kiska. Πώς η εξουσία τρέφεται σε περιόδους κρίσης από την αδυναμία συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων; Τι ρόλο παίζουν τα ΜΜΕ στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης; Ποιος είναι τελικά ο εξουσιαστής και ποιος ο εξουσιαζόμενος; Ο εκφασισμός και το ανθρώπινο αδιέξοδο μπροστά στο φόβο του προσωπικού αφανισμού. Σκηνοθεσία: Ηλιάνα Μαυρομάτη. Παίζουν: Μαρία Γίτσα, Κάλλι Μαυρομάτη. Στα βίντεο εμφανίζονται: Γιάννης Στάνκογλου, Ιώαννα Τζώρα, Γιώργος Καλόξυλος, Φάνης Ρεγκούκος. Beton7 (Πύδνας 7). Τηλ: 2107512625. Ωρα: 21:00. Εισιτήρια:10€κανονικό, 5€ ατέλειες, μαθητικό, φοιτητικό.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ-ΤΑΙΝΙΕΣ


ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ OTE ΣΤΟΝ ΔΑΝΑΟ
Κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, το αγαπημένο κινηματογραφικό στέκι της πόλης προσφέρει, σε μυστική avant-premiere, τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες της χρονιάς που θα κυριαρχήσουν στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στους επόμενους μήνες. Ένα λαμπερό πρωταγωνιστικό ζευγάρι, με μία πολυαγαπημένη στο ελληνικό κοινό, βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό και έναν δημοφιλή, από τους πιο εντυπωσιακούς πρωταγωνιστές του Game of Thrones. Κι ένα πραγματικό δίλημμα: οικογένεια ή καριέρα! Τι γίνεται όταν αγαπάς και τα δύο; Δαναός (Λεωφόρος Κηφισίας 109). Τηλ: 210 6922655. Ωρα: 20:30. Εισιτήριο: 6€.
   

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ"
Παρουσιάζεται στο Σπίτι της Κύπρου, από τους καθηγητές Βάλτερ Πούχνερ και Πλάτωνα Μαυρομούστακο, το βιβλίο "Το αρχαίο θέατρο και η Κύπρος". Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α). Τηλ: 2103734934. Ωρα: 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

"ΦΩΝΕΣ ΜΕΙΖΟΝΕΣ ΣΕ ΦΩΣ ΕΛΑΣΣΟΝ"
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων οργανώνει αφιέρωμα σε μεταπολεμικούς συγγραφείς, με σκοπό να φωτιστεί το έργο πεζογράφων που σημάδεψαν μια εποχή. Το αφιέρωμα με τίτλο «Φωνές μείζονες σε φως έλασσον» εστιάζει στο έργο των Γιώργου Ιωάννου, Μάριου Χάκκα, Δημήτρη Χατζή, Τατιάνας Γκρίτση-Μιλλιέξ, Ανδρέα Φραγκιά και Άρη Αλεξάνδρου. Η πρώτη εκδήλωση θα έχει τίτλο "Γιώργος Ιωάννου: Ένας σύγχρονος συγγραφέας", και θα μιλήσουν για το έργο του συγγραφέα οι Έλενα Χουζούρη, Θεόδωρος Γρηγοριάδης και Μάρω Δούκα. Αποσπάσματα του έργου του θα διαβάσει η ηθοποιός Λαρίσα Βέργου. Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας (Δομοκού 2). Τηλ: 2108846011. Ωρα: 18:30.Είσοδος ελεύθερη.

"ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥΣ"
Αυτό το θεωρητικό σεμινάριο έχει στόχο να φέρει το κοινό πιο κοντά στο έργο των νέων δημιουργών, αλλά και αυτών που έχουν ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού και του διεθνούς κοινού. Μέσα από αποσπάσματα έργων τους, αλλά και με προσωπική επαφή μαζί τους, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, να ρωτήσουν, να συζητήσουν και, τελικά, να κατανοήσουν και να απολαύσουν τη σύγχρονη ελληνική παραγωγή... Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τη θεωρητικό χορού Νίνα Αλκαλάη. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109). Τηλ: 2130178000. Ωρα: 19:00 - 21:00. Εισιτήρια: 54€ (και για τις έξι συναντήσεις του κάθε κύκλου).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης