Βγαίνουμε Αθήνα: Εικαστικές διαδρομές στην 'Ανδρο του '70

Βγαίνουμε Αθήνα: Εικαστικές διαδρομές στην 'Ανδρο του '70

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Βγαίνουμε Αθήνα: Εικαστικές διαδρομές στην 'Ανδρο του '70

Θέατρο
"Ηρωες" της Ελένης Γκασούκα

Πριγκίπισσες από τη Μόσχα, ναυαγοί, τηλεοπτικές ιερόδουλες, σαδομαζοχιστές και πολιτικοί κρατούμενοι, gay Ηπειρώτες, ακολουθούν τα βήματα του τάνγκο χορεύοντας τσάμικο και τραγουδούν στη σκηνή του Μικρού Παλλάς βαριά ποπ και ελαφριά ζεϊμπέκικα, προσφέροντας στο κοινό θετική ενέργεια. Μια μουσικοσατιρική ομάδα ευέλικτη και προπονημένη που στόχος της είναι η συγκίνηση και το αυθεντικό γέλιο. Ιδέα, κείμενα, σκηνοθεσία: Ελένη Γκασούκα. Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνος Καϊκής, Βίκυ Καρατζόγλου, Θοδωρής Μαυρογιώργης, Ματίνα Νικολάου, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Αρετή Πασχάλη. Μικρό Παλλάς : Αμερικής 2, Στοά Σπυρομήλιου Τηλέφωνο: 210 3210025. Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. Εισιτήρια: 15ευρώ.

Κλείσιμο
Εκδηλώσεις
Παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος Μαρίνας Καραγάτση, «Διαδρομές στην 'Ανδρο του '70»

Παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος Μαρίνας Καραγάτση, «Διαδρομές στην 'Ανδρο του '70». Ομιλητές: Λεωνίδας Εμπειρίκος (ιστορικός), Δημήτρης Ι. Κυρτάτας (ιστορικός), Σταύρος Πετσόπουλος (εκδότης της "'Αγρας"), Μαρίνα Καραγάτση. Μετά τις ομιλίες, θα προβληθεί το βίντεο της Κινηματογραφικής Λέσχης 'Ανδρου «Η Μαρίνα Καραγάτση φωτογραφίζει την 'Ανδρο του '70», με super 8 λήψεις εκείνης της εποχής. Θέατρο Πορεία : Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69 , Πλ. Βικτωρίας, τηλέφωνο: 210 8210991. Στις 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

Συμβαίνουν ακόμα
Θέατρο

Θέατρο της επινόησης-Β΄συνάντηση
Οι συμμετέχοντες διαμορφώνουν την ιστορία και επινοούν τις εικόνες του έργου κατά τη διάρκεια της πρόβας, μέσα από τις ιδέες και τους αυτοσχεδιασμούς τους. Το σεμινάριο αντλεί τη θεματολογία του από τις έννοιες των υλικών και των αριθμών. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, θεατρολόγους, ψυχολόγους και ψυχαναλυτές καθώς και σε ανθρώπους σε απεξάρτηση. Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Ιόλη Ανδρεάδη. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος : τέρμα Συγγρού, πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Στις 16:30. Ελεύθερη είσοδος. Συμμετοχή με προεγγραφή στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ. Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 8778396/8 ή με email στο visitorscenter@snfcc.org.

"Εβίβα!"
Μετά την επιτυχία που σημείωσε η θεατρική παράσταση «Εβίβα!» στο 4ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ», επανέρχεται σε μια εκτενέστερη εκδοχή, στο Θεατρικό Βαγόνι. Δύο γυναίκες, δύο εποχές. Από τη μια, ο πόλεμος και η κατοχή της δεκαετίας του ΄40 και από την άλλη το σήμερα και η οικονομική κρίση. Οι νεανικές τρέλες, τα όνειρα, οι ελπίδες, οι δυσκολίες της κάθε εποχής συναντιούνται και συνομιλούν μέσα από τις αναμνήσεις των δύο γυναικών. Οι ιστορίες που αφηγούνται μπλέκονται η μία μέσα στην άλλη χωρίς χρονική αλληλουχία, εναλλάσσοντας διαρκώς το δραματικό με το χιουμοριστικό στοιχείο. Μία παράσταση για την αισιοδοξία, τη δύναμη και το κέφι για ζωή, όπου η Βέμπο συναντάει την Aρλέτα και την Gloria Gaynor και το λικέρ τσέρι το μοχίτο. Η παρέα και το "εβίβα " είναι πάντα εκεί αντίδοτο στην απελπισία. Σκηνοθεσία, δραματουργία: Μελίνα Σκούφου. Ερμηνεύουν οι: Χριστίνα Λυκοτσέτα, Βασιλική Σαραντοπούλου. Αμαξοστοιχία - Θέατρο "Το Τρένο στο Ρουφ" : Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Προαστιακός σταθμός Ρουφ, τηλέφωνο: 2105298922, 6937604988. Τρίτη και Τετάρτη στις 21:00. Εισιτήρια: 10ευρώ.

Μουσική
"Μπετόβεν 1- έργα για βιολί και πιάνο"

Η νεαρή βιολονίστα Δανάη Παπαματθαίου - Μάτσκε και ο πιανίστας Ούβε Μάτσκε, υπόσχονται μια συναρπαστική βραδιά με μουσική δωματίου αφιερωμένη στον μεγάλο της κλασσικής μουσικής Μπετόβεν. Πριν απ΄την έναρξη της συναυλίας θα υπάρξει σύντομος σχολιασμός του προγράμματος για το κοινό. Το πρόγραμμα των συναυλιών περιλαμβάνει έργα του Μπετόβεν που γράφτηκαν ανάμεσα στο 1797 και 1802: Η πρώτη σονάτα για πιάνο και βιολί, η δημοφιλής πέμπτη «Σονάτα της 'Ανοιξης» και η έβδομη σονάτα, από τις επιβλητικότερες συνθέσεις του είδους. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη Κέντρο, 210-7282333.Στις 20:30. Τιμές εισιτηρίων: Ζώνη Α: 20 ευρώ | Ζώνη Β: 12 ευρώ | Πολύτεκνοι, 65+: 8 ευρώ | Φοιτητικά-Εκπτωτικά (νέους έως 25, ανέργους, ΑΜΕΑ): 5 ευρώ.

Η Ζωή Τηγανούρια στο Half Note
Η Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει στο Half Note το απόσταγμα των εμπειριών της από την πολυετή πορεία της ως σολίστ του ακορντεόν αλλά και ως μουσικοσυνθέτης. Το ρεπερτόριο της παράστασης με τίτλο «Εσώτερος Ήχος», περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά είδη μουσικής, από προσωπικές ορχηστρικές συνθέσεις μέχρι διασκευές μεγάλων συνθετών, αλλά και άρωμα από την παράδοση της Ελλάδας . Μία παράσταση-κατάθεση ψυχής, αφού όπως δηλώνει και η ίδια: «Η Μουσική είναι ένα Σύμπαν γεμάτο από αισθήσεις…». Συμμετέχουν: Ηλίας Αργυρόπουλος (πιάνο), Κώστας Κωνσταντίνου (κιθάρες), Γιώργος Ρούλος (κοντραμπάσο), Στέλιος Γενεράλης (τύμπανα/κρουστά), Αλίκη Μαυροειδή & Στέφανος Ποθουλάκης (Χορευτές ). Half Note Jazz Club : Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλέφωνο: 210 9213360. Στις 21:30. Εισιτήρια: 10ευρώ.

Gumbo Ya Ya Band! Feat Sugahspank
Sugahspank και Gumbo Ya Ya Band! Αυτό που τους φέρνει κοντά αυτή τη φορά είναι η Rock and Blues σκηνή της Νέας Ορλεάνης με ηχοχρώματα από τη Soul και τη Funk. Μουσικά είδη που αναδύθηκαν από τις μουσικές παραδόσεις της Νέας Ορλεάνης, πάνω από εκατό χρόνια πριν, και αναμειγνύοντας Αφρικανικές φόρμες με Ευρωπαϊκές τάσεις έδωσαν ζωή στη jazz. Faust : Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12, Μοναστηράκι, τηλέφωνο: 2103234095. Στις 22:30. Εισιτήρια- Είσοδος: 5ευρώ (Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό), Σε τραπέζι: 8ευρώ (Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό).

Εκθέσεις
«Alpha Bank: Εκδόσεις 1957-2014»

H Βιβλιοθήκη της Alpha Bank διοργανώνει την έκθεση με τίτλο «Alpha Bank: Εκδόσεις 1957-2014» στον Εκθεσιακό Χώρο του Κεντρικού Κτηρίου της Τραπέζης, στην Αθήνα. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην εκδοτική δραστηριότητα των τριών Τραπεζικών Ιδρυμάτων (Τράπεζα Πίστεως, η Ιονική και Λαϊκή Τράπεζα Ελλάδος και η Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος )που αποτελούν σήμερα την Alpha Bank. Διαρθρωμένη σε οκτώ θεματικές ενότητες, που καλύπτουν βασικούς τομείς των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, η έκθεση μας μεταφέρει από τον πρωτοκυκλαδικό πολιτισμό της τρίτης χιλιετίας έως τις σύγχρονες τάσεις της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της ιστορικής έρευνας. Εκθεσιακός Χώρος Κεντρικού Κτηρίου της Alpha Bank : Σταδίου 40, τηλέφωνο: 2103262413, 2103262435. Δευτέρα έως και Πέμπτη: 08:00 με 14:30, Παρασκευή: 08:00 με 14:00. Είσοδος ελεύθερη.

Έκθεση ζωγραφικής "Εγχάρακτες Μνήμες»
Την πρώτη ατομική του έκθεση, θα παρουσιάσει ο Γιώργος Γιώτσας στην Αθήνα, στην αίθουσα τέχνης Περίτεχνων Καρτέρης με γενικό τίτλο «Εγχάρακτες Μνήμες». Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης και μόνιμη συνεργάτις του κέντρου έρευνας της ελληνικής λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Λουΐζα Καραπιδάκη. Διάρκεια Έκθεσης: Τρίτη 21 Οκτωβρίου έως Σάββατο 15 Νοεμβρίου. Αίθουσα Περίτεχνων : Ηροδότου 5 , τηλέφωνο: 2108239465. Τρίτη -Πέμπτη- Παρασκευή: 11:00 με 20:00, Τετάρτη και Σάββατο: 11:00 με 14:30. Είσοδος ελεύθερη.

Εκδηλώσεις
Διάλεξη «Χριστιανισμός και Διαθρησκειακές σχέσεις»

Οι εκδηλώσεις του Κύκλου «Θρησκεία στον σύγχρονο κόσμο» του Megaron Plus συνεχίζονται, με την ομιλία του Διδάκτορος Θεολογίας και αρχισυντάκτη του περιοδικού Σύναξη Θανάση Ν. Παπαθανασίου, ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα «Χριστιανισμός και διαθρησκειακές σχέσεις». Ο κύκλος των διαλέξεων πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θρησκευτικό Εκπαιδευτικό και Φιλανθρωπικό Λυμπεροπούλειο Ίδρυμα «'Αρτος Ζωής». Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλέφωνο: 210-7282333. Στις 19:00.Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας: https://webcast.grnet.gr/.

Ομιλία του Γρηγόρη Μανιαδάκη

Ομιλία του Γρηγόρη Μανιαδάκη στο πλαίσιο του κύκλου «Τέχνη και Ψυχανάλυση: Συνομιλίες» με θέμα «Το δήθεν χαμένο παρελθόν»: το ζήτημα της απώλειας στην ποίηση του Μανόλη Αναγνωστάκη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Βιβλιοπωλείο Ποιήματα και Εγκλήματα (Αγ. Ειρήνης 17, Αθήνα, τηλ:2103228839) στις 21.00. Είσοδος ελεύθερη.

Παρουσίαση του βιβλίου της Λίμπυ Τατά Αρσέλ
Παρουσίαση του βιβλίου της Λίμπυ Τατά Αρσέλ «Με το Διωγμό στην ψυχή. Το τραύμα της Μικρασιατικής Καταστροφής σε τρεις γενιές» (εκδ. Κέδρος) στις 19.30 στο Ινστιτούτο της Δανίας (Χαιρεφώντος 14).Η Ελληνίδα ψυχολόγος Λίμπυ (Ελευθερία) Τατά Αρσέλ, κόρη πρόσφυγα από το Τσανταρλί Περγάμου, γεννημένη στη Μυτιλήνη και εγκατεστημένη στη Δανία, εξετάζει για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία το ψυχολογικό διαγενεαλογικό τραύμα της Μικρασιατικής Καταστροφής. Έχοντας ως βάση το τραγικό παρελθόν της δικής της οικογένειας και με άξονα δέκα μαρτυρίες από τρεις γενιές αναδεικνύει τους μηχανισμούς επιβίωσης που χρησιμοποίησαν οι Μικρασιάτες στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα τραύματα της προσφυγιάς. Είσοδος ελεύθερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης