Ο δήμαρχος Ηρακλείου ζητά το «Λιοντάρι της Βενετίας» από την Λυρική Σκηνή

Ο δήμαρχος Ηρακλείου ζητά το «Λιοντάρι της Βενετίας» από την Λυρική Σκηνή

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου πιθανώς να φέρει πίσω το Λέοντα της Βενετίας, το πάλαι ποτέ έμβλημα της Γαληνοτάτης στο λιμάνι του Ηρακλείου

Ο δήμαρχος Ηρακλείου ζητά το «Λιοντάρι της Βενετίας» από την Λυρική Σκηνή

O Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου επισήμως πλέον ζητά να έρθει στην πόλη... ο Λέοντας του Ηρακλείου, το εντυπωσιακό σκηνικό της Λυρικής Σκηνής με το σκεπτικό ότι είναι ευκαιρία να μην χαθούν τα υπέροχα σκηνικά όπως χάθηκαν τα σκηνικά για τον Οθέλλο στα γυρίσματα που έκανε εδώ ο Φράνκο Τζεφιρέλι το 1984.

Στα τέλη Ιουλίου η Λυρική Σκηνή ανέβασε στο Ηρώδειο τον εμβληματικό Οθέλλο του Βέρντι σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου. Η παράσταση είχε θερμότατη υποδοχή από το αθηναϊκό κοινό, και ήταν πάρα πολλά τα θετικά σχόλια για τα ομολογουμένως εντυπωσιακά σκηνικά της παράστασης. Στο εκθαμβωτικό σκηνικό κυριαρχούσε ο Λέων της Βενετίας και τώρα ο πρόεδρος του ΟΛΗ ζητά να...σταλεί στο Ηράκλειο προς αξιοποίηση!

Είναι κάτι καινούργιο αυτό που συμβαίνει, να ζητά ένα λιμάνι τα σκηνικά από μια παράσταση, αλλά ίσως ανοίξει ο δρόμος για χρήση πολλών εξαιρετικών σκηνικών που δυστυχώς καταστρέφονται.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης