Ο Τζον Λε Καρέ «αποθεώνει» τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

Ο Τζον Λε Καρέ «αποθεώνει» τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

Ένα άρθρο που εξυμνεί τον ηθοποιό έγραψε ο John Le Carre, ο μεγάλος Βρετανός συγγραφέας, στην εφημερίδα The New York Times, περιγράφοντας τη συνάντησή του με τον αδικοχαμένο ηθοποιό ως συγκλονιστική

Ο Τζον Λε Καρέ «αποθεώνει» τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν
Ένα άρθρο που εξυμνεί τον Philip Seymour Hoffman έγραψε ο John Le Carre, ο μεγάλος Βρετανός συγγραφέας, στην εφημερίδα The New York Times, περιγράφοντας τη συνάντησή του με τον αδικοχαμένο ηθοποιό ως συγκλονιστική.

«Πιστεύω ότι πρέπει να πέρασα σύνολο έξι ώρες το πολύ με τον Philip Seymour Hoffman» λέει ο Le Carre, ξεκινώντας ένα άρθρο-διθύραμβο για τον Αμερικανό ηθοποιό. «Το τετ-α-τετ μας κράτησε περίπου τόσο και μετά τον έβλεπα στο πλατό των γυρισμάτων για την ταινία A Most Wanted Man (την τελευταία ταινία του ηθοποιού, βασισμένη σε βιβλίο του συγγραφέα).

Κλείσιμο
«Το ένστικτο του ηθοποιού αυτού ήταν δυνατό και εμφανές από την πρώτη στιγμή που τον γνώριζες. Όπως επίσης και η ευφυΐα του. Πολλοί ηθοποιοί προσποιούνται ότι είναι έξυπνοι, αλλά ο Philip ήταν πραγματικά: ένα λαμπρό παράδειγμα ανθρώπου με πολύπλευρη εξυπνάδα, που σε μαγνήτιζε από το πρώτο λεπτό, με τη δυνατή χειραψία, την αγκαλιά και το πλατύ του χαμόγελο. Ο Philip παρατηρούσε και απορροφούσε τα πάντα και ίσως αυτό να ήταν που τον οδήγησε στο να μην αντέχει τη ζωή» λέει εμφατικά ο δημοφιλής συγγραφέας.

«Κανένας άλλος δεν μου έχει αφήσει τέτοια εντύπωση με την πρώτη γνωριμία. Ούτε ο Richard Burton ούτε ο Burt Lancaster ούτε ο Alec Guiness. Με χαιρέτησε λες και περίμενε μια ολόκληρη ζωή να με συναντήσει. Αλλά και εγώ περίμενα με χαρά να τον συναντήσω. Η ερμηνεία του στο Capote, για μένα είναι η καλύτερη ερμηνεία όλων των εποχών. Βέβαια, δεν τόλμησα να του το πως ποτέ, αλλά τουλάχιστον του είπα ότι ο ρόλος του George Smiley (στο Tinker Sailor Soldier Spy) μπορούσε να παιχτεί, εκτός του Gary Oldman (ο οποίος όντως τον ερμήνευσε), μόνο από τον Hoffman».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης