Νέα ελαστικά Goodyear – Dunlop

Νέα ελαστικά Goodyear – Dunlop

Σε παρουσίαση που έγινε στην Αθήνα η εταιρεία Goodyear Dunlop Tires Hellas παρουσίασε τρία νέα ελαστικά. Ο λόγος για το Dunlop Sport BluResponse αλλά και τα Goodyear EfficientGrip Compact, Goodyear EfficientGrip Performance

Νέα ελαστικά Goodyear – Dunlop

Σε παρουσίαση που έγινε στην Αθήνα η εταιρεία Goodyear Dunlop Tires Hellas παρουσίασε τρία νέα ελαστικά. Ο λόγος για το Dunlop Sport BluResponse αλλά και τα Goodyear EfficientGrip Compact, Goodyear EfficientGrip Performance

Όσον αφορά στο νέο Sport BluResponse όπως μεταφέρει το δελτίο Τύπου της εταιρείας: «… είναι σχεδιασμένο για κράτημα στο βρεγμένο, χωρίς παράλληλα να γίνεται κανένας συμβιβασμός στη χιλιομετρική απόδοση και στην κατανάλωση καυσίμου. Στο νέο ελαστικό χρησιμοποιείται τεχνολογία πολυμερισμού εξελιγμένη στους αγώνες που προσδίδει αυξημένη προσαρμοστικότητα στην επιφάνεια του δρόμου για βελτιωμένο κράτημα στο βρεγμένο και επιδόσεις φρεναρίσματος. Με βαθμολογία B στην αντίσταση κύλισης και A  στο κράτημα στο βρεγμένο, το ελαστικό είναι ένα από τα καλύτερα βαθμολογημένα ελαστικά στην Ευρωπαϊκή Ετικέτα».
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Dunlop το BluResponse
εξοικονομεί μέχρι και 100 ευρώ καυσίμου σε ετήσια βάση λόγω της μειωμένης αντίστασης κύλισης. Από τα σχεδιαστικά του χαρακτηριστικά αξίζει να τονιστούν:

• Χαμηλή ανάπτυξη θερμότητας στην κάτω περιοχή τους μείγματος της γὀμας

• Μείγμα γόμας από τα ελαστικά UHP

• Μικρά συμπαγή τακούνια πέλματος

• Βελτιωμένη κατασκευή και σχήμα

Το Dunlop BluResponse διατίθεται σε διαστάσεις 14’, 15’ και 16’ ιντσών με ελαστικά που ξεκινούν από 185/60/14 και καταλήγουν σε 225/50/16

Όσον αφορά τώρα στα ελαστικά Goodyear EfficientGrip Compact, Goodyear EfficientGrip Performance το πρώτο απευθύνεται σε αυτοκίνητα πόλης και το δεύτερο σε αυτοκίνητα επιδόσεων.

Κύρια χαρακτηριστικά του EfficientGrip Compact είναι οι δυνατότητες φρεναρίσματος στο βρεγμένο, λόγω των πολλαπλών αυλακώσεων  και εγκοπών οι οποίες απάγουν το νερό. Όταν το ελαστικό κινείται σε βρεγμένη επιφάνεια η κοιλότητα του μειώνει την συγκέντρωση του νερού στο μπροστινό τμήμα αμβλύνοντας το φαινόμενο της υδρολίσθησης. Η κοιλότητα αυξάνει το αποτύπωμα του ελαστικού κατά το φρενάρισμα. Δύο φαρδιές περιφερειακές αυλακώσεις κατά μήκος του ελαστικού απομακρύνουν το νερό κρατώντας την επιφάνεια επαφής με τον δρόμο στο κέντρο του ελαστικού. Το νέο ελαστικό είναι διαθέσιμο σε 26 διαστάσεις από 13 έως 15 ίντσες.

Όσον αφορά στο Goodyear EfficientGrip Performance αυτό θα διατίθεται σε διαστάσεις από 14 έως 18 ίντσες. Αφορά σπορ μοντέλα και ανάμεσα στα προσόντα του η  Goodyear τονίζει το πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου κύλισης.

Η Goodyear Dunlop Hellas δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά για 45 χρόνια. Διαθέτοντας ελαστικά επιβατικών οχημάτων έως και ελαστικά φορτηγών και off road, η εταιρεία δημιούργησε, μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες και συνεργάτες της, προσφέροντάς τους στήριξη και υπερβαίνοντας τις προσδοκίες τους.


 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης