Είναι επίσημο: Η Renault ξανά στην F1!

Είναι επίσημο: Η Renault ξανά στην F1!

Η Renault αποφάσισε να επιστρέψει στη Formula 1 ως κατασκευαστής, αγοράζοντας την πλειοψηφία των μετοχών της Team Lotus

Είναι επίσημο: Η Renault ξανά στην F1!
Ο γαλλικός γίγαντας μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο πήρε την τελική απόφαση να συμμετέχει ως κατασκευαστής στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2016. Ο πρόεδρος Carlos Ghosn δήλωσε: «Είχαμε δύο επιλογές, να επανέλθουμε 100% ή να φύγουμε εντελώς. Μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη, αποφάσισα η Renault να είναι στην F1 το 2016. Η εξαγορά της Lotus δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά θα πρέπει να γίνει «το ταχύτερο δυνατό». 

Ωστόσο, οι "κύριες συμβάσεις υπεγράφησαν" χτες Πέμπτη 3.12.2015. Η έδρα της ομάδας θα παραμείνει στο Enstone του Oxfordshire, το οποίο έχει έχει «ζήσει» τέσσερις παγκόσμιους τίτλους, δύο ως Benetton-Renault με τον Michael Schumacher το 1994 και το 1995, και τα δύο ως Renault με τον Φερνάντο Αλόνσο το 2005 και 2006.» 

Να θυμίσουμε, πως η Renault πούλησε την ομάδα στον επενδυτικό όμιλο Genii Capital στο τέλος του 2009, μετά την απόφαση που απαγόρευε στις καπνοβιομηχανίες να συμμετέχουν ως διαφημιζόμενοι, αλλά η εταιρεία παρέμεινε στο σπορ ως κατασκευαστής κινητήρων. 

Ο Ghosn αποφάσισε, πως η Renault θα διαχειριστεί καλύτερα την λειτουργία μιας δικής της ομάδας, ένα συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε μετά από την κατάρρευση της σχέσης της εταιρείας του, με τη Red Bull. Η Renault θα είναι ο 3ος κατασκευαστής που θα συμμετέχει με δική του ομάδα και δικό του κινητήρα, μετά την Ferrari και την Mercedes. Αύριο Παρασκευή θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες από τα σχέδια της ομάδας.

Κλείσιμο

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης