Volvo Polestar: Αγρια πολυτέλεια!

Volvo Polestar: Αγρια πολυτέλεια!

Θέλετε να συνδυάσετε πολυτέλεια και επιδόσεις σε υπερθετικό βαθμό; Η Volvo καταθέτει τη δική της πρόταση, μέσω της Polestar

Volvo Polestar: Αγρια πολυτέλεια!
Η θυγατρική της σουηδικής μάρκας, που είναι υπεύθυνη για τους αγώνες αλλά και τις σπορ εκδόσεις, παρουσιάζει το πακέτο αναβάθμισης του υβριδικού XC90 T8. Με την ισχύ από το υβριδικό σύστημα να αυξάνεται από τους 400 στους 421 PS, το μεγάλο SUV των 4,95 μ. γίνεται το πιο δυνατό
Volvo παραγωγής.

Η μέγιστη ροπή ανεβαίνει στα 69,3 kgm, ενώ ο χρόνος για την επιτάχυνση 0-100 km/h υποχωρεί στα 5,5 sec. Και όλα αυτά χωρίς να επηρεάζονται οι τιμές που ανακοινώνει το εργοστάσιο για κατανάλωση και ρύπους (2,1 lt/100 km και 49 g/km αντίστοιχα). Με αποκλειστική χρήση της ενέργειας από τις μπαταρίες, το Polestar XC90 T8 μπορεί να διανύσει απόσταση έως 43 χλμ.

Οπως συνηθίζει η Volvo-Polestar, οι επεμβάσεις δεν αφορούν μόνο τον κινητήρα αλλά και τη λειτουργία του 8τάχυτου κιβωτίου. Οταν, για παράδειγμα, το XC90 κινείται με μεγάλη ταχύτητα μέσα σε στροφές, διατηρείται η επιλεχθείσα σχέση στο αυτόματο κιβώτιο ώστε να μην επηρεαστεί η ισορροπία του αυτοκινήτου. Σπορ εμφάνιση και συμπεριφορά θα χαρίσει η Polestar και στα μεγάλα μοντέλα της Volvo.
Κλείσιμο

Μετά λοιπόν το SUV XC90, ο αγωνιστικός και βελτιωτικός οίκος της σουηδικής μάρκας έβαλε χέρι και στα S90, V90, το πολυτελές sedan και το πολυτελές station wagon αντίστοιχα. Το πακέτο Polestar Performance Optimisation αναβαθμίζει κινητήρα και κιβώτιο, βελτιώνοντας τις επιδόσεις αλλά και την οδική συμπεριφορά. Οι πρώτες εκδόσεις των S90, V90 που θα είναι διαθέσιμες με το εν λόγω kit αναβάθμισης είναι η πετρελαιοκίνητη 2.0 D5 (άμεσα) και η βενζινοκίνητη 2.0 Τ6 (από τον Οκτώβριο). Το σημαντικό είναι ότι όλα αυτά επιτυγχάνονται χωρίς να επηρεάζονται η κατανάλωση, οι ρύποι, τα διαστήματα σέρβις ή οι εγγυήσεις του κατασκευαστή.

To XC90 στην Ελλάδα
Ακόμη και σε ένα αφιλόξενο φορολογικά περιβάλλον, όπως αυτό της χώρας μας, υπάρχουν κάποιοι που αγοράζουν ακριβά SUV. Την κορυφή στις σχετικές πωλήσεις δεν την έχει, όμως, κάποιο γερμανικό μοντέλο -όπως συνέβαινε παλαιότερα- αλλά ένα σουηδικό! Το Volvo XC90 αποδεικνύει λοιπόν τη δυναμική του και στην Ελλάδα, στην κατηγορία των μεγάλων premium SUV. Το μοντέλο της Volvo καταγράφει 113 ταξινομήσεις το πρώτο εξάμηνο του έτους, αριθμός που αντιστοιχεί σε μερίδιο 44,3% στην κατηγορία του, σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ).





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης