BMW M: «To μηχανικό κιβώτιο πεθαίνει»

BMW M: «To μηχανικό κιβώτιο πεθαίνει»

Σύμφωνα με δηλώσεις του αφεντικού της BMW M, η ζήτηση για τις ισχυρότερες «μπέμπες» με μηχανικό κιβώτιο γίνεται όλο και μικρότερη.

BMW M: «To μηχανικό κιβώτιο πεθαίνει»
Μιλώντας στο βρετανικό Autocar ο υπεύθυνος στο τμήμα BMW M, ο Frank van Meel, δήλωσε πως σταδιακά οι εκδόσεις με μηχανικό κιβώτιο θα καταργηθούν καθώς όλο και λιγότεροι πελάτες ζητούν χειροκίνητες εκδόσεις.

Ο λόγος είναι πως ενδιαφέρονται περισσότερο για τα αυτόματα κιβώτια και ειδικότερα για τα διπλού συμπλέκτη που είναι ταχύτερα στις αλλαγές των σχέσεων και πλέον πιο οικονομικά στην λειτουργία τους (μικρότερη κατανάλωση και λιγότεροι ρύποι, τουλάχιστον θεωρητικά).

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο της συνέντευξης που έδωσε το στέλεχος της BMW είπε πως το όριο της ισχύος για τις BMW M είναι περίπου στα 600 άλογα, ενώ από εκεί και πέρα ξεκινά η υπερβολή. Αυτό προφανώς και σημαίνει πως η επόμενη M5 -η οποία πέρα από πισωκίνητη θα προσφέρεται για πρώτη φορά και σε τετρακίνητη έκδοση- θα αποδίδει περίπου την ίδια ισχύ για να αντιμετωπίσεις τις αντίπαλες Mercedes, ενώ στο ίδιο επίπεδο θα φτάνουν και οι M6 με το προαιρετικό πακέτο Competition.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης