PROTOTHEMA

Blogs

Γιατί έχει νεύρα ο Ευκλείδης;

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 

Από την εποχή του «ουάου»-Γιάνη  Βαρουφάκη έχουμε να ζήσουμε σύγκρουση έλληνα υπουργού  με έναν από τους επικεφαλής της τρόικας. Και το σωστότερο δεν είναι να μιλάμε για σύγκρουση Τσακαλώτου-Ντράγκι, αλλά για έκρηξη Τσακαλώτου.

Τύποι σαν τον Ντράγκι συνήθως δεν έχουν λόγους να σηκώνουν τους τόνους.  Δεν βλέπουν  προσωπικά τα θέματα. Ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων που βάζουν τα ζητήματα  στους άλλους και για αυτό δεν  αισθάνονται εύκολα πίεση και πολύ περισσότερο σε ένα Eurogroup .


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν είναι η πρώτη φορά που αρπάζεται. Κάποιοι τον θυμούνται στην διαπραγμάτευση για την πρώτη αξιολόγηση τον Απρίλιο 2016,  που  φώναζε στο κλιμάκιο της τρόικας να κάνουν την επόμενη συνάντηση τους στην Ειδομένη.  ‘Η πάλι όταν εκνευρίστηκε με τη Βελκουλέσκου και της είπε πως αν ήταν φοιτήτρια του δεν θα την περνούσε.

Άλλο όμως είναι να τα βάζεις με τα στελέχη και τελείως διαφορετικό να τα βάζεις με τον Ντράγκι και μάλιστα σε μια κλειστή συνεδρίαση. Όταν διακόπηκε κι ακολούθησε διάλειμμα, ο Ντράγκι πλησίασε  τον Τσακαλώτο  και εκεί βγήκαν οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  εκνευρίστηκε με αυτά που είπε ο Ντράγκι. Δηλαδή ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν προχωρούν σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που δόθηκαν, ότι η πρόσφατη μεταβλητότητα στις αγορές ομολόγων δείχνει πόσο εύθραυστη είναι η ισορροπία και χρειάζεται προσοχή και προφανώς κάποιου είδους  προληπτική γραμμή κλπ

Ο  έλληνας υπουργός νευριάζει  με τον πρόεδρο της ΕΚΤ επειδή καταλαβαίνει ότι η επόμενη ημέρα της χώρας μετά το πρόγραμμα, φέρνει ένα μνημόνιο νέας κοπής, με διαρκή εποπτεία που θα βαφτιστεί κατάλληλα για να σωθούν τα πολιτικά προσχήματα. Και αυτό δεν μπορεί (προς το παρόν τουλάχιστον ) να το σηκώσει.

Κατερίνα25/02/201812:20

Ο υπουργός είναι εκνευρισμένος γιατί τα συνταξιοδοτικά ταμεία, οι ασφαλιστικοί φορείς, οι εφορίες, οι τράπεζες, οι οργανισμοί, οι εργαζόμενοι, δεν εξαναγκάζουν τους οφειλέτες εισφορών, φόρων, τελών, προστίμων, μισθών, ημερομισθίων, αδήλωτων εισοδημάτων, μαύρων καταθέσεων, παράνομου πλουτισμού, άκοπων αποδείξεων, αδικαιολόγητων ακινήτων-κινητών-χρημάτων, να πληρώσουν τα χρέη τους μέσω ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων των υπόχρεων επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών, εργοδοτών της φιλελεύθερης οικονομίας της αγοράς.

Απάντηση
Είναι 24/02/201820:29

προφανές ότι τίποτα πια δεν τους βγαίνει όπως τα περίμεναν, ο Τσαλακωμένος θα μπορούσε να διαβάζει και λίγο Κέυνς και όχι μόνο Μαρξ

Απάντηση
Δεν θα επιστραφεί ούτε ευρώ. 22/02/201811:39

Άλλη μία φορά αποδεικνυεται ότι ο στρατός κατοχής, έχει τα ηνία της εξουσίας. Βεβαίως με την εξουσία που του έχει δώσει ο λαός ,αλλά ποιος λαός όμως και δεύτερη διευκρίνηση εδώ, όλοι αυτοί που έχουν "διευκολυνθεί" και αποτελούν τα 'βαρίδια' της οικονομίας και της κοινωνίας της σημερινής. Πενήντα χρόνια και, ρουσφετιων έχουν εξαθρωσει τον κοινωνικό ιστό την αμοιβαία εμπιστοσυνη μεταξύ των πολιτών. Καλλιεργηται δεκαετίες τώρα και τώρα ακόμη περισσότερο, στο ζενίθ, η καχυποψία η αντιπαλότητα, το μίσος, σαν να πρόκειται για πολίτες αλλού κράτους. Με φανατισμό, σαν στρατηγικός σκοπός και στοχος .Να μην είναι μονιασμενοι οι Έλληνες να υπάρχει αντιπαλότητα αδικίες, στο καταμερισμό του πλούτου και όχι μόνο. Να τρώγονται με τους αριστερούς και δεξιούς, κάτι που εμφυτεύεται με ασυστολη προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου. Και που δεν υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός, στις δημοκρατίες, που όταν χρειάζεται ,η δημοκρατια, θα πάει δεξιά ή αριστερα. Τώρα για το νόημα του κειμενου, οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να συντηρούν ,να ταζουν την Ελλάδα και γιαυτό η διαφωνία με τον Ντραγκι. Που φαίνεται να είναι θεατρινισμος. Να εμείς δεν θελουμε πλειστηριασμους .Η δανειστες μας υποχρεωνουν. Εμείς φωνάζουμε όχι. Δειθεν .Αλλά από την άλλη αθροες προσλήψεις που πρέπει να τους πληρώσουμε με δανεικά, τα οποία φέρνουν με την σειρά τους τούς πλειστηριαασμους. Γιατί τα δάνεικα δεν μας τα χαρίζουν, δηλαδή να πληρώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες.Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται έτσι. Κάνεις δεν δουλεύει και για να πληρώνεται ο στρατός κατοχής, οι κομματικοι στρατοι, πρεπει να δανειζομαστε.Ένας ακόμη φασίστας, κομμουνι του ερυθρού φασισμου. Ένας εγκληματίας δολοφόνος, σαν την πενταημερη. Πού έκανε την Βουλή, πορνειο για προσωπικό ωφελος. Δεν πάνε στον εισαγγελέα. Και πάλι ούτε σεντ δεν θα επιστραφεί στον λαό.

Απάντηση
Γιατί εκνευρίζεται ο οικονομολόγος ?22/02/201808:48

Μήπως γιατί τα οικονομικά αδιέξοδα που προφήτευσε ο Βαρουφάκης βγήκαν αληθινά ? Μήπως γιατί άλλα του υποσχέθηκαν και άλλα κάνουν σαν γνήσιοι πολιτικοί ? Όποιος νομίζει ότι η ΕΚΤ δουλεύει για τα συμφέροντα των μικρών κρατών είναι γελασμένος.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία