Πρόωρες εκλογές: Γιατί ο Κυριάκος έχει δίκιο
markopoulos

Δημ. Μαρκόπουλος

Πρόωρες εκλογές: Γιατί ο Κυριάκος έχει δίκιο

Άντε να το δούμε κι αυτό. Άντε να κάνουμε την υπόθεση εργασίας. 

Έστω ότι τον Αύγουστο του 2018 όλα πηγαίνουν εξαιρετικά για την κυβέρνηση. Πως όντως η χώρα ολοκληρώνει τον κύκλο των Μνημονίων και κατορθώνει να βγει σε – πως το λένε οι ποιητικοί Συριζαίοι…. – α ναι. Σε «ξέφωτο».

Εγώ θα είμαι και πιο large.

Μωρέ από τον Αύγουστο του 2018 θα ήμαστε σαν τους Μουσουλμάνους. Θα βρεθούμε στον Παράδεισο και θα μας χαρίσουν εκτός από το χρέος και 72 παρθένες και πιλάφια να τρώμε. Τόσο καλά.

Το ερώτημα όμως είναι κατά πόσο για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα αυταπάτη της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα. Κατά πόσο το «αφήγημα» εδράζεται στην αλήθεια. Κατά πόσο όλα αυτά πολύ απλά «μπάζουν».

Σαφώς κανένας νοήμων άνθρωπος δεν περιμένει τόσο θετικές εξελίξεις. Κι αυτό διότι η έξοδος από τα Μνημόνια πολύ απλά δεν είναι μια πραγματικότητα. Είναι fake news. Είναι έξοδος γιαλαντζί. Κι αυτό επειδή μετά τα επικοινωνιακά πανηγύρια που θα στήσει ο κυβερνητικός μηχανισμός, ο μέσος Έλληνας θα κατανοήσει την πικρή αλήθεια. Από τον Σεπτέμβρη του επόμενου έτους κιόλας θα συνεχίσει να πληρώνει σκληρούς φόρους όπως τον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΦΚΑ. Θα εξακολουθήσει η ανάπτυξη να κρατιέται σε ομηρία από την κάθε υπουργό τύπου Κονιόρδου. Θα συνεχιστούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων και της λαϊκής κατοικίας όπως προειδοποιεί ο Νίκος Φίλης.
Κλείσιμο

Για τη σκληρή αυτή πραγματικότητα λοιπόν που θα ακολουθήσει τα πανηγύρια, για την αληθινή εικόνα που θα κυριαρχήσει μετά από την εντατική επικοινωνία, ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει όπως εύστοχα επισήμανε στο 11ο Συνέδριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόωρες εκλογές.

Σε εκλογές είτε την άνοιξη, είτε το φθινόπωρο.

Για να κρύψει και πάλι τα όσα υπερβολικά υπόσχεται μιας και οι πολίτες έχουν πλέον μπουχτήσει από το ψέμα, θα συρθεί στις κάλπες. Και φυσικά θα ηττηθεί.

Γιατί καλά τα τσάμικα (σ.σ. που ξέρεις μπορεί να ξαναδούμε τις εικόνες της 25ης Μαρτίου 2015 στο Σύνταγμα δίχως αυτή τη φορά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου) όμως οι πολίτες σε λίγο διάστημα θα διαπιστώσουν πως ούτε από τα Μνημόνια βγαίνουμε καθώς είμαστε δεμένοι στο τσιγκέλι των πρωτογενών πλεονασμάτων έως το 2060, ούτε η χώρα έχει κανένα σαφές πλάνο για τη ρύθμιση των χρεών της.

Θα γίνει κατανοητό πως όλα και πάλι είναι επικοινωνία και δεν υπάρχει ουσία. Κι επειδή ο Αλέξης τσίπρας είναι τακτικιστής, επειδή γνωρίζει πως αυτό το ψέμα είναι που θα έχει κοντό ποδάρι, για αυτό θα επιδιώξει εκλογές,. Για να χάσει «όρθιος» όπως νομίζει. Όμως αυτή θα είναι η τελευταία. Η πιο κρίσιμη και καθοριστική αυταπάτη του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network