Στοιχειωμένοι από το 2010 στην οδό Σταδίου
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Στοιχειωμένοι από το 2010 στην οδό Σταδίου

Σύμβουλος υπουργού της κυβέρνησης υποστηρίζει ότι : η ανάπτυξη είναι στο 3%, η ιδιωτική κατανάλωση αυξάνεται, ρέουν οι επενδύσεις, σπάνε τα ρεκόρ στον τουρισμό, μειώνεται η ανεργία κτλ. Μάλιστα, όπως επεσήμανε όλα αυτά γίνονται τώρα, τα ζούμε μ άλλα λόγια.

Αν,όμως, ζούσαμε με 3%  ανάπτυξη κάτι θα είχαμε αντιληφθεί. Στην οικονομία, στην κάθε οικονομία μιας χώρας δυο στοιχεία έχουν την μεγαλύτερη σημασία. Οι αποταμιεύσεις και η μείωση της ανεργίας. Μπορούν δηλαδή οι εργαζόμενοι να βάλουν κάτι στην μπάντα που έλεγαν και οι γονείς μας ;  Όχι, βεβαίως. Όσο κι αν προσπαθούν. ( σ. σ Εκτός αν έχουν μαύρα εισοδήματα ).  Όσο για την περίφημη μείωση της ανεργίας, όλα είναι ένας μαγικός καθρέφτης. Με 330-400 ευρώ  δεν μειώνεται η ανεργία, ούτε με τα τα voucher, και τις προσλήψεις στις γραμματείες ή στους οργανισμούς για τους πρόσφυγες.

Μέσα σ αυτό το χάλι της οικονομίας ο Ισπανός πρέσβης μας θύμισε και την “αρρώστεια” που έχουμε στον τομέα της ασφάλειας.”Έχετε δει σε άλλη χώρα να μπαίνουν στην πρεσβεία μιας χώρας ;” Όχι, δεν υπάρχει καμία χώρα όπου κάποιοι μπαίνουν ανενόχλητοι για να πετάξουν φειγ- βολάν. Η πρεσβεία, όπως είναι γνωστό αποτελεί ξένο έδαφος. Και εν τέλει ο Ρουβίκωνας, αναρχική ομάδα πως υποστηρίζει τους Καταλανούς εθνικιστές ; Με τον ίδιο τρόπο που υποστηρίζει το σημερινό συνοθύλευμα των Σύριζα- Ανελ. Επτά χρόνια πέρασαν από το 2010 και ουδείς έχει προτείνει να κτιστεί Μνημείο στη Σταδίου για τους 3 νεκρούς της Martin. Να τηρείται ενός λεπτού σιγή για τα θύματα. 

Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί. Ακόμη κι αν επιστρέψουμε σε ανάπτυξη η ψυχή της Ελλάδος βρίσκεται κολλημένη σ εκείνο το μεσημέρι στην Σταδίου, όπου κοινοί δολοφόνοι έκαψαν 3 ανθρώπους. Στοιχειωμένη παραμένει η Σταδίου, στοιχειωμένη είναι και η οικονομία, όσο κι αν οι σύμβουλοι νομίζουν ότι γράφουν ιστορία.                      


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK