Πουλά κομμουνισμό και θα μαζέψει τα θρύψαλα του γυάλινου κόσμου του
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Πουλά κομμουνισμό και θα μαζέψει τα θρύψαλα του γυάλινου κόσμου του

Η προστασία που απολαμβάνει ο σημερινός πρωθυπουργός δεν έχει προηγούμενο για τον θεσμό.

Ο «Γυάλινος κόσμος» γύρω του είναι σε κάθε βήμα. Αναρωτιόμαστε αν διατηρεί δική του επαφή με τον έξω κόσμο ή ενημερώνεται από δελτία του Μιχόπουλου. Για να επισκεφθεί την αποτυχημένη Αχτσιόγλου στο υπουργείο Εργασίας, κλείνει τα τετράγωνα γύρω από την οδό Σταδίου, ενώ οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε κάθε φανάρι. Η οδός Ηρώδου Αττικού διαθέτει μονίμως τις πλαστικές μπάρες, έτσι ο έγκλειστος του Μαξίμου είναι ήσυχος. Ανάλογη προστασία απολαμβάνει ο Τσίπρας και σε ό,τι αφορά στις τηλεοπτικές εμφανίσεις. Πάση δυνάμει πρέπει να προστατευθεί ο Τσίπρας. 

Διότι με την Αυλωνίτου και τον Πολάκη τα πράγματα είναι σκούρα. Πρόσφατα, στις φωτιές κι ενώ ο πρωθυπουργός ήταν κρυμμένος επί 4 ημέρες, εμφανίστηκε να ατενίζει από το ελικόπτερο, σύμφωνα με τις οδηγίες ποιος ξέρει ποιου επικοινωνιολόγου. Εν όψει Σεπτεμβρίου, οι ίδιοι επικοινωνιολόγοι θα ετοιμάζουν την εμφάνιση του Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν. Πάλι προστατευμένος θα είναι, με τιμητική φρουρά αποτελούμενη από τις Περιστέρα Μπαζιάνα, Μπριζίτ Μακρόν και Βλασία Πελτσεμή – Παυλοπούλου. Άργησε, όμως, ο Τσίπρας και, όποια προστασία να βρουν οι ραδιούργοι του Μαξίμου, δεν θα είναι ικανή να αντιμετωπίσει την οργή.

Από την 1η Σεπτεμβρίου τα δικαστικά τμήματα των εφοριών θα αποστέλλουν τα κατασχετήρια, ακόμη και για οφειλές 500 ευρώ –κυρίως γι αυτές. Οι πλειστηριασμοί σπιτιών θα ξεκινήσουν και η εφορία ήδη θα έχει «κρεμάσει» τον ΕΝΦΙΑ. Ποια θα είναι τα ανταλλάγματα για τις κατασχέσεις; Οι νέες προσλήψεις στο Δημόσιο, τους Δήμους και τα υπουργεία; Τα έσοδα θα καταρρέουν και ο ίδιος ο Τσίπρας θα ανακοινώνει νέα κοινωνικά συμβόλαια από την Θεσσαλονίκη.

Άλλωστε, ο κομμουνισμός πουλά μόνο σε ένα 3-4% που είτε είναι βολεμένοι, είτε ανόητοι. (Βλέπε Λεμπέσης, «Η τεραστία σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω»).

Άργησε, όμως, ο Εμίνιαρ-Τσίπρας (σ.σ: ήρωας από τον Σταρ Τρεκ, ο οποίος ανάγκαζε τον λαό του να μπαίνει σε θαλάμους αποσύνθεσης, όπως γράφει στο βιβλίο του ο Βαρουφάκης). Η ανάπτυξη δεν έρχεται, ούτε θα έλθει. Το 2,7% που περίμεναν θα είναι 1% όπως προβλέπει η Bank of America. Άρα για την διαφορά ο Τσίπρας θα πάρει μέτρα, ενώ πρέπει να αποφασίσει και για την τρίτη αξιολόγηση με τις περικοπές στα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα. Την ίδια στιγμή το ΔΝΤ απειλεί, επισείοντας πάλι το πρόβλημα των τραπεζών. Θα μου πείτε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, για τον Τσίπρα μιλάμε, ο οποίος βύθισε την οικονομία με τις τράπεζες κλειστές και κέρδισε δύο εκλογικές νίκες. Ναι, αυτός ο  θρασύς πρωθυπουργός θα λάβει την απάντηση για την αλαζονική του στάση, όπως είναι νομοτελειακό να συμβεί. Ο «Γυάλινος Κόσμος» του Τσίπρα έχει σπάσει προ πολλού. 
Κλείσιμο

Τα θρύψαλα θα τα μαζέψουν οι φανατικοί, όπως ο Πολάκης, τον οποίο έχει βάλει μπροστά ο Εμίνιαρ ως «ασπίδα» αποπροσανατολισμού, ή ο  «ευρωκομμουνιστής» Κοντονής, που φόρεσε στα 55 τα Zegna κοστούμια.    





                                     
                    

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ