Στερούνται επιχειρημάτων
panagiotopoulos_georgios

Γεώργιος Παναγιωτόπουλος

Στερούνται επιχειρημάτων

«Αν και έχει περάσει σημαντικό χρονικό διάστημα, συνεχίζονται, και σε έντονο μάλιστα ύφος, οι καθημερινές κυβερνητικές επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης.

Οι επιτιθέμενοι δεν είναι δυνατόν να αντιληφθούν ότι με τον τρόπο αυτό αίρουν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού από τον θεσμό  της Δικαιοσύνης και έτσι εμφανίζονται στην ελληνική κοινωνία ως στυγνοί δυνάστες. Οι επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης συνίστανται κυρίως σε κριτική δικαστικών αποφάσεων. Πράγματι, τα πάντα είναι δεκτικά κριτικής, διότι έτσι μόνο λειτουργεί η Δημοκρατία. 

Συνεπώς, και η δικαστική απόφαση είναι δεκτική κριτικής. Λαμβανομένου όμως υπ’ όψιν ότι η απόφαση, και μάλιστα Ανωτάτου Δικαστηρίου, αποτελεί το κατεξοχήν νομικό κείμενο, η κριτική των δικαστικών αποφάσεων γίνεται με νομικά αποκλειστικώς επιχειρήματα.

Οπως δεν είναι δυνατόν να ασκηθεί κριτική σε ιατρική γνωμάτευση με επιχειρήματα ξένα προς την ιατρική επιστήμη, έτσι δεν μπορεί να ασκηθεί κριτική σε δικαστική απόφαση με επιχειρήματα πολιτικά, κομματικά ή άλλα, ξένα πάντως προς τη νομική επιστήμη. 

Ας το προσέξουν αυτό οι επιτιθέμενοι κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης, γιατί διαφορετικά εμφανίζονται άσχετοι και στερούμενοι επιχειρημάτων». 

πρώην πρόεδρος του ΣτΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ