Αργά η γρήγορα η πλατεία θα γεμίσει...
hiotis_vasilis

Βασίλης Χιώτης

Αργά η γρήγορα η πλατεία θα γεμίσει...

Η ίδια παρέα ανθρώπων που πριν από ένα χρόνο οργάνωσε την πρώτη συγκέντρωση των “Παραιτηθείτε” στην Πλατεία Συντάγματος, την οργανώνει και πάλι σήμερα στις οκτώ το βράδυ.

Η πρωτοβουλία έχει πετύχει ήδη για έναν και μόνον απλό λόγο: Γιατί η κυβέρνηση έδειξε ήδη οτι την φοβάται!

Πέρυσι, με το που ανακοινώθηκε η διοργάνωσή της, οι εργαζόμενοι στο Μετρό, κήρυξαν όλως τυχαίως 24ωρη απεργία, για να μην μπορέσει να προσεγγίσει όποιος το επιθυμούσε την Πλατεία Συντάγματος, εφόσον με ιδιωτικά μέσα, κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον. Ταυτόχρονα, κάτι περίεργες αναρτήσεις σε ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, άφηναν σαφώς να εννοηθεί οτι υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων, για να φοβηθούν οι γονείς και οι παππούδες να πάρουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους και να κατέβουν μια βόλτα ως τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Μέσα σε ένα χρόνο έγιναν πολλά, που μπορούν να προκαλέσουν οργή και θυμό, ακόμη και στα πιο ήσυχα νοικοκυριά. Κόπηκαν συντάξεις, μπήκαν νέοι φόροι, ψηφίστηκαν νέα επώδυνα μέτρα, αυξήθηκαν οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ για να προσληφθούν ακόμη περισσότεροι “φίλοι και κολλητοί”, διαλύθηκαν τα νοσοκομεία, παρέλυσαν πανεπιστήμια από τις ταραχές νεαρών που δεν τους αγγίζει κανένας, η εγκληματικότητα έσπασε κάθε ρεκόρ.

Πολλοί περισσότεροι Έλληνες, έχουν κάθε λόγο να ψάχνουν μια αφορμή για να διαμαρτυρηθούν, επειδή η ζωή τους έγινε ακόμη χειρότερη.
Κλείσιμο

Κι επειδή έτσι απλά, μια συγκέντρωση που πέρυσι ήταν μέτρια, σήμερα μπορεί ξαφνικά να γίνει πολύ μεγάλη, η κυβέρνηση προσπαθεί εδώ και μέρες να την εξουδετερώσει με κάθε τρόπο.

Οι ίδιοι οι διοργανωτές δήλωσαν ήδη οτι δέχονται απειλές εδώ και μέρες να την ματαιώσουν. Διάφορα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και ιστοσελίδες, υποστηρίζουν πως πίσω της κρύβονται οι πραγματικοί υποκινητές, δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε ελάχιστο χρόνο, δημιουργήθηκαν “ψεύτικοι” λογαριασμοί στα sosial media, που ανακοινώνουν οτι η ημερομηνία της συγκέντρωσης άλλαξε!

Αλλά όλα αυτά, δεν κατορθώνουν τίποτε άλλο, από το να αποκαλύπτουν τον φόβο της κυβέρνησης, μη τυχόν και ξαναξυπνήσουν οι πλατείες και γεμίσουν ιαχές αγανακτισμένων. Η κυβέρνηση που έγινε κυβέρνηση, αξιοποιώντας τους αγανακτισμένους, τώρα φοβάται μήπως η Πλατεία Συντάγματος ξαναγεμίσει.


Το μόνο λοιπόν που επιτυγχάνει η κυβέρνηση, πολεμώντας τους “Παραιτηθείτε”, είναι να επιβεβαιώνει οτι φοβάται τις συγκεντρώσεις. Κι αφού το δείχνει, αργά η γρήγορα η μεγάλη συγκέντρωση θα έλθει.

Διότι τις πλατείες δεν τις γεμίζουν οι υποκινητές, όσο καλοί κι αν είναι. Τις πλατείες τις γεμίζει ο λαός. Κι όταν ο λαός θυμώνει, οι πλατείες γεμίζουν...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ