Αμάν πια ,τους βαρέθηκα !
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Αμάν πια ,τους βαρέθηκα !

Η ποσοτική χαλάρωση μας τελείωσε. Η ρύθμιση του χρέους μάς τελείωσε. 

Το Τσιπρο-success story, αυτό κι αν έχει μετατραπεί σε προσάναμμα για τα πούρα των δανειστών. Μέσα σε όλα αυτά η κοινωνία λιώνει από τις ερπύστριες ενός επικοινωνιακού μπρα ντε φερ του Τσίπρα με το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες!

Το ίδιο έργο με τους ίδιους πρωταγωνιστές, τους ίδιους μελλοθάνατους θεατές. Με τις ίδιες αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις. Με τις ίδιες καθυστερήσεις. Με την ίδια κολοσσιαία ελληνική αναξιοπιστία. Με τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες!

Οι τσέπες, τα πορτοφόλια και οι καταθέσεις έχουν αδειάσει. Η υπομονή έχει εξαντληθεί. Και τα νεύρα του κόσμου έχουν μεταβληθεί σε μπαλάκι ενός σουρεαλιστικού πινγκ πονγκ. Οπου τη μια στιγμή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκλαμβάνεται φιλικό και την επομένη εχθρικό. Τη μεθεπόμενη ο Σόιμπλε είναι «Γκεσταπίτης» και την παραμεθεπόμενη ο Τσακαλώτος είναι προς τον «Γκεσταπίτη» καταφατικός και θετικός!

Κοντά σε όλα αυτά, από σοβαρούς κύκλους της αγοράς λαμβάνεις μηνύματα ενός μαυραγοριτισμού του οποίου οι διαστάσεις και οι συνέπειες συγκρίνονται μόνο με τις αχόρταγες και κυνικές ορέξεις των μαυραγοριτών κατά τη διάρκεια της Κατοχής!

Περιουσίες πολλών εκατομμυρίων εκποιούνται όπως-όπως έναντι φραγκοδίφραγκων, και μάλιστα με δόσεις. «Αν θέλεις», σου λένε, «αλλιώτικα άντε κόψε τον λαιμό σου». Αξιοπρέπειες καταρρακώνονται. Η εκπόρνευση έχει λάβει διαστάσεις Ρωσίδων μετά το γκρέμισμα του Τείχους. Επιστήμονες λαμβάνουν μισθό 600 ευρώπουλων για ημερήσια «κάτεργα εργασίας» 18 ωρών. Χιλιάδες κατοικίες εξαερώνονται στις δημοπρασίες. Η αγορά συρρικνώνεται. Και οι πάσης φύσεως φόροι έχουν μαδήσει τα έσοδα και τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών, συνταξιούχων και μη!
Κλείσιμο

Το μέλλον φαντάζει τόσο αβέβαιο όσο και ο εφιάλτης των θυμάτων του θρυλικού «σχιζοφρενούς δολοφόνου με το πριόνι» και ο Τσίπρας με την παρέα του επιδίδονται, σχεδόν ηδονικά και σαδιστικά, στο ίδιο επικοινωνιακό σπορ. Οπου η ρύθμιση του χρέους έχει μετατραπεί σε φύλλο μιας δήθεν αντιστασιακής συκής. Με στόχο το κατρακύλισμα να συγκρατηθεί ώστε το κόμμα να μην εξαφανιστεί. Ολοι οι τακτικισμοί και όλες οι τάχα μου πατριωτικές μπαλοθιές προκειμένου ο Τσίπρας να διασωθεί!

Η Ελλάδα στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Η κοινωνία στα αναλώσιμα. Η οικονομία να καεί από τις φλόγες των φιλοδοξιών του. Και το μέλλον της χώρας να το παίζει στα ζάρια και στο καζίνο των ανοργάνωτων, αντιφατικών, πρόχειρων και ερασιτεχνικών σχεδιασμών του!
Σου λέει, ό,τι να ’ναι και με όποιο ξένο αφεντικό να ’ναι, αρκεί να μη μας πάρουν και μας σηκώσουν ο θυμός, η οργή, η απελπισία, η ταπείνωση και η σαρωτική φτωχοποίηση των πολιτών!

Αφού, λοιπόν, μυαλό δεν βάζει. Αφού τους φόρους τούς ανεβάζει. Αφού δεν αντιλαμβάνεται το στοιχειώδες, ότι δηλαδή μια ενδεχόμενη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας θα περιορίσει τις συνέπειες του σημερινού μη βιώσιμου χρέους. Αφού δεν έχει σχέδιο. Αφού τις μεταρρυθμίσεις δεν τις πιστεύει. Αφού ούτε ακόμα το Ελληνικό δεν έχει καθαρίσει. Αφού τα πάντα και τους πάντες έχει καθηλώσει και γονατίσει. Και αφού ο Σόιμπλε είναι «Γκεσταπίτης»…

Ε, τότε μόνο μια τελευταία χειρονομία εκ μέρους του μπορεί τη χώρα επιτέλους να βοηθήσει. Να παραιτηθεί, να προκηρύξει εκλογές και να πάει σπίτι του. Με άφθονο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή του. Να ονειρεύεται Μαδούρο, Βενεζουέλα και Φιντέλ Κάστρο. Κι αυτό το λέω για το καλό του. Γιατί σήμερα μπορεί μόνο έξι στους δέκα. Για σκέψου όμως αύριο. Οταν εννιά στους δέκα θα ωρύονται: «Με κατέστρεψες εσύ, θα σε καταστρέψω εγώ χειρότερα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK