PROTOTHEMA

Blogs

ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ

To Κόμμα είμαι εγώ!

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 

Καθόλου  αθώο  το μήνυμα της Κατερίνας Παπακώστα. Και καθόλου εκ παρορμήσεως  προερχόμενο.  Αντιθέτως. Περίπου ήθελε να πει:  Αδωνι  άσε τα σάπια. Αδωνι τι έκανες στο ΚΕΕΛΠΝΟ;  Αδωνι παραιτήσου  τώρα. Αδωνι όσο φωνάζεις τόσο  πιο ένοχος είσαι!

Μεθερμηνευόμενα όλα  αυτά σηματοδοτούν τις πρώτες,  δημόσιες αψιμαχίες ανάμεσα σε  δύο εσωκομματικές παρατάξεις που  ταλανίζουν τη Νέα Δημοκρατία. Από  τη μια  οι Προεδρικοί  του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και από την άλλη οι  Καραμανλικοί


Γι αυτό και  η άμεση απάντηση  του Κυριάκου. Με την «καρατόμηση»  της Κατερίνας έστειλε προειδοποιητικά  μηνύματα. Προς πολλές  κατευθύνσεις. Το  πρώτο, ότι «δεν είμαι  ο Κυριάκος που  ξέρατε.  Είμαι πρόεδρος με πυγμή».

Μιμούμενος τον Ανδρέα Παπανδρέου.  Τότε που  το  1982 απέλυσε  τον Ασημάκη Φωτήλα. Και μάλιστα όταν  εκείνος ο  δύστυχος, πατέρας του Ιασώνα Φωτήλα,   βρισκόταν εν πτήσει από Βρυξέλες προς Αθήνα. Εφυγε  ο άνθρωπος ως υφυπουργός Εξωτερικών. Επέστρεψε ως απλός  βουλευτής!

Το δεύτερο  μήνυμα μοιάζει  μ αυτό που  λέει  ο  απλός λαός «βαράει το σαμάρι ν ακούσει ο  γάιδαρος». Προφανώς  η Κατερίνα Παπακώστα το «σαμάρι». Και προφανέστατα η παράταξη των Καραμανλικών το «γαιδούρι»!

Ο Κυριάκος   αισθάνεται  ότι οι «καραμανλικοί»  λειτουργούν συντεταγμένα  σαν να είναι η πέμπτη  φάλαγγα εντός της παράταξης. Είναι περίπου οι «κοριοί» του Τσίπρα. Οι «πρόθυμοι»  για συναινετικές  διαδικασίες. Αυτοί που  ανά πάσα στιγμή μπορούν να  βάλουν αυτογκόλ  στη «Νέα Δημοκρατία». Αυτό  το βασικό βαρίδι του Κυριάκου. Η βαριά σκιά  του  Κώστα Καραμανλή. Τώρα τι να λέμε;  Χαρακτηριστική η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου.  Το ίδιο χαρακτηριστική η περίπτωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου,  αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης που στο παρελθόν είχε διατελέσει διοικητής της ΕΥΠ επί  κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή!

Το ηλεκτρονικό  μήνυμα της  Κατερίνας Παπακώστα λειτούργησε ευεργετικά  για την αντίδραση του Κυριάκου. Σα να  λέει «μάγκες καθίστε στ αυγά σας.  Οποιος δεν τηρεί  την   κεντρική,  αρχηγική γραμμή,  θέτει τον εαυτό του εκτός κινήματος». Οπως έλεγε και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου. Κάθε διαφωνών έμπαινε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Οποιος  δεν είναι μαζί μου είναι απέναντί μου. Και όποιος απέναντί μου είναι  εχθρός  του «κινήματος»!

Η ταυτολογία είναι ίδια. Τόσο του Ανδρέα όσο και του Κυριάκου.  Το κόμμα η το κίνημα είναι ιδιοκτησίας Προέδρου και Αρχηγού. Επομένως ο   Αρχηγός χαράζει την  γραμμή. Επομένως όλοι εσείς  οι   βουλευτές και τα στελέχη ανήκετε σε μένα. Επομένως όποιος διαφωνεί να κλείσει την πόρτα. Και επομένως αν  δεν μετανοήσετε και  δεν προσαρμοστείτε  ε τότε έξω από τις λίστες των επερχόμενων  εκλογών!

Γιατί αυτή η ταυτολογία; Επειδή παρά τις εκσυγχρονιστικές  φιοριτούρες και τις μεταρυθμιστικές κορώνεςη κατάληξη είναι μία: «αρχηγού  παρόντος πάσα αρχή παυσάτω». Με  απλά λόγια η απόσταση που χωρίζει το Ερντογανιστάν από το Ελληνιστάν είναι  η ίδια που  χωρίζει  την  Αγκυρα και  την Αθήνα από τις Βρυξέλες. Εμείς λιγότερο μακριά, εκείνοι ακόμα  πιο  μακριά. Αλλά τόσο εμείς όσο και οι   Οθωμανοί πολύ μακριά από μια πραγματική Δημοκρατία  Δυτικού, Ευρωπαικού τύπου!


tassos20/04/201721:18

Kύριε Δανίκα Χρόνια Πολλά.Μήν τονίζεις σέ παρακαλώ τήν φράση <>,γιατί θά σού θυμίσω τήν φράση <>.Οποιος δαφωνούσε ,πήγαινε στό έδώλιο σέ στημένες δίκες, καί χωρίς δικαίωμα έφεσης ,μετά τήν έξοδο άπό τό δικαστήριο, στηνόταν στόν τοίχο .Απειρα τά παραδείγματα.Πιστευω νά τά έχεις ύπόψιν σου.Εάν έχει ή ΝΔ τέτοιους βουλευτές σάν τήν έν λόγω κυρία ,καί κάποιους άλλους μέ IQ 4 ,ενώ ή κότα έχει 5,τότε ειμαστε άξιοι τής μοίρας μας.Κανονικά,έπρεπε νά τήν διαγράψει έντελώς.

Απάντηση
κιτσος20/04/201712:59

Άσχετο. Τώρα μιλάει στους "αταίριαστους" η Φωτίου. Λέει ότι τον Αύγουστο του 2018 θα βγούμε από τα μνημόνια(!!!!!). Σε ελεύθερη μετάφραση ξέρει κανείς τι σημαίνει; Μάλλον μέχρι τότε θα έχουμε εκλογές.Και το νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κάπως έτσι: "Εμείς το 18..θα βγάζαμε τη χώρα από τα μνημόνια..."Κοινώς μπούρδες δηλαδή. Εγώ βέβαια δε σας κρύβω ότι δε γουστάρω καθόλου εκλογες. Γουστάρω κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ,έως το Σεπτέμβριο του 19..για να έχουμε και τη μείωση των συντάξεων τον Ιανουάριο. ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΣΥΡΙΖΑ!!

Απάντηση
freeman20/04/201712:48

Τρόλια Μοσχάτα Μητσοτακικά , ΟΣΟ ΔΕΝ παραδεχόσατε ΔΗΜΟΣΙΑ τα ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗ Ραφήνιου Κόπρου και του ΤσιπροΠάκη, τα ΟΠΟΙΑ μας Οδήγησαν στην ΧΡΕΩΚΟΠΊΑ το 2009 και ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΤΟΝ ΟΛΕΤΗΡΑ Καραμανλή σε Εξεταστική , ΤΟΣΟ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΆ ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΕΝΟ . ΔΙΑΛΕΞΤΕ : ή Ενοχος Καραμανλής και τον σουτάρετε ή Ένοχος Παπανδρέου και ο ΤσιπροΚαραμανλισμός σας έχει poyta-na-kia TOY .

Απάντηση
Σιγα την κατινα20/04/201712:14

Οχι και Ανδρέας ο μικρός.φοβο εκφράζει για το σκορποχώρι.Δεν νομίζω οτι η κατινα εκφράζει Καραμανλή ο οποίος ετσι και αλλιως δεν ασχολείται ,ούτε καίγεται για υπονόμευση.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία