To Κόμμα είμαι εγώ!
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

To Κόμμα είμαι εγώ!

Καθόλου  αθώο  το μήνυμα της Κατερίνας Παπακώστα. Και καθόλου εκ παρορμήσεως  προερχόμενο.  Αντιθέτως. Περίπου ήθελε να πει:  Αδωνι  άσε τα σάπια. Αδωνι τι έκανες στο ΚΕΕΛΠΝΟ;  Αδωνι παραιτήσου  τώρα. Αδωνι όσο φωνάζεις τόσο  πιο ένοχος είσαι!

Μεθερμηνευόμενα όλα  αυτά σηματοδοτούν τις πρώτες,  δημόσιες αψιμαχίες ανάμεσα σε  δύο εσωκομματικές παρατάξεις που  ταλανίζουν τη Νέα Δημοκρατία. Από  τη μια  οι Προεδρικοί  του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και από την άλλη οι  Καραμανλικοί

Γι αυτό και  η άμεση απάντηση  του Κυριάκου. Με την «καρατόμηση»  της Κατερίνας έστειλε προειδοποιητικά  μηνύματα. Προς πολλές  κατευθύνσεις. Το  πρώτο, ότι «δεν είμαι  ο Κυριάκος που  ξέρατε.  Είμαι πρόεδρος με πυγμή».

Κλείσιμο
Μιμούμενος τον Ανδρέα Παπανδρέου.  Τότε που  το  1982 απέλυσε  τον Ασημάκη Φωτήλα. Και μάλιστα όταν  εκείνος ο  δύστυχος, πατέρας του Ιασώνα Φωτήλα,   βρισκόταν εν πτήσει από Βρυξέλες προς Αθήνα. Εφυγε  ο άνθρωπος ως υφυπουργός Εξωτερικών. Επέστρεψε ως απλός  βουλευτής!

Το δεύτερο  μήνυμα μοιάζει  μ αυτό που  λέει  ο  απλός λαός «βαράει το σαμάρι ν ακούσει ο  γάιδαρος». Προφανώς  η Κατερίνα Παπακώστα το «σαμάρι». Και προφανέστατα η παράταξη των Καραμανλικών το «γαιδούρι»!

Ο Κυριάκος   αισθάνεται  ότι οι «καραμανλικοί»  λειτουργούν συντεταγμένα  σαν να είναι η πέμπτη  φάλαγγα εντός της παράταξης. Είναι περίπου οι «κοριοί» του Τσίπρα. Οι «πρόθυμοι»  για συναινετικές  διαδικασίες. Αυτοί που  ανά πάσα στιγμή μπορούν να  βάλουν αυτογκόλ  στη «Νέα Δημοκρατία». Αυτό  το βασικό βαρίδι του Κυριάκου. Η βαριά σκιά  του  Κώστα Καραμανλή. Τώρα τι να λέμε;  Χαρακτηριστική η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου.  Το ίδιο χαρακτηριστική η περίπτωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου,  αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης που στο παρελθόν είχε διατελέσει διοικητής της ΕΥΠ επί  κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή!

Το ηλεκτρονικό  μήνυμα της  Κατερίνας Παπακώστα λειτούργησε ευεργετικά  για την αντίδραση του Κυριάκου. Σα να  λέει «μάγκες καθίστε στ αυγά σας.  Οποιος δεν τηρεί  την   κεντρική,  αρχηγική γραμμή,  θέτει τον εαυτό του εκτός κινήματος». Οπως έλεγε και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου. Κάθε διαφωνών έμπαινε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Οποιος  δεν είναι μαζί μου είναι απέναντί μου. Και όποιος απέναντί μου είναι  εχθρός  του «κινήματος»!

Η ταυτολογία είναι ίδια. Τόσο του Ανδρέα όσο και του Κυριάκου.  Το κόμμα η το κίνημα είναι ιδιοκτησίας Προέδρου και Αρχηγού. Επομένως ο   Αρχηγός χαράζει την  γραμμή. Επομένως όλοι εσείς  οι   βουλευτές και τα στελέχη ανήκετε σε μένα. Επομένως όποιος διαφωνεί να κλείσει την πόρτα. Και επομένως αν  δεν μετανοήσετε και  δεν προσαρμοστείτε  ε τότε έξω από τις λίστες των επερχόμενων  εκλογών!

Γιατί αυτή η ταυτολογία; Επειδή παρά τις εκσυγχρονιστικές  φιοριτούρες και τις μεταρυθμιστικές κορώνεςη κατάληξη είναι μία: «αρχηγού  παρόντος πάσα αρχή παυσάτω». Με  απλά λόγια η απόσταση που χωρίζει το Ερντογανιστάν από το Ελληνιστάν είναι  η ίδια που  χωρίζει  την  Αγκυρα και  την Αθήνα από τις Βρυξέλες. Εμείς λιγότερο μακριά, εκείνοι ακόμα  πιο  μακριά. Αλλά τόσο εμείς όσο και οι   Οθωμανοί πολύ μακριά από μια πραγματική Δημοκρατία  Δυτικού, Ευρωπαικού τύπου!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα