PROTOTHEMA

Blogs

Μα 319 αρχαιολόγους στην Κοζάνη βρε αθεόφοβοι!

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 

Κοίταγα την υπουργική απόφαση με την υπογραφή της υπουργού Πολιτισμού κ. Κονιόρδου και δεν το πίστευα. Με μια υπογραφή, προσλαμβάνονται 2.338 άτομα τα οποία θα υπαχθούν στη Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς με οκτάμηνες συμβάσεις.

Στην αρχή νόμισα πως με την απόφαση αυτή, υλοποιείται το πάγιο αίτημα για προσλήψεις στους αρχαιολογικούς χώρους που είναι υποστελεχωμένοι και σε πολλές περιπτώσεις, αρχαιολογικοί μας χώροι-διαμάντια είναι στην κυριολεξία αφύλακτοι και εκτεθειμένοι σε πολλαπλούς κινδύνους.


Και πάλι όμως, ο αριθμός  μου φάνηκε υπερβολικός για νάναι αληθινός. 
Η έκπληξη όμως έγινε μεγαλύτερη όταν διαβάζοντας τη συνέχεια της απόφασης, είδα πως αυτοί οι 2.338 νοματαίοι , δεν θα πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά ...από τον προϋπολογισμό της  ταλαίπωρης ΔΕΗ!

Από  που κι ως που θα φορτωθεί η ΔΕΗ αυτή το τεράστιο κονδύλι; Της περισσεύουν από τους φουσκωμένους λογαριασμούς ποπυ στέλνει  στους πελάτες της και αποφάσισε να ασκήσει κοινωνική πολιτική και να συμβάλλει  έτσι στη μείωση της ανεργίας; 

Όλοι ξέρουμε  σε πόσο δεινή θέση είναι τα οικονομικά της . Πρόσφατα μάλιστα ,οι συνδικαλιστές εξέφρασαν τους φόβους  πως  αν δεν γίνει κάτι  με τα ανείσπρακτα της χρέη που υπερβαίνουν τα 4 δισ. όχι μόνο καμιά τράπεζα δεν πρόκειται να τη δανείσει αλλά και πως είναι αμφίβολο αν θα μπορεί να πληρώσει το καλοκαίρι  ακόμα και τους  υπαλλήλους της. 
Χώρια που με βάση  το επικείμενο κλείσιμο της αξιολόγησης θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί άλλο ένα 17% της επιχείρησης αλλά και να πωληθεί το 45% των λιγνιτικών της μονάδων παραγωγής καθώς και υδροηλεκτρικών σταθμών, στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.
Με ποια λογική λοιπόν η διορισμένη από την κυβέρνηση Διοίκηση παίρνει μια τέτοια απόφαση και με τόσο κόστος;

Η εξήγηση  προφανώς βρίσκεται  στην κατανομή των θέσεων που αναλύονται με πίνακες.
Οι υπό πρόσληψη θα απασχοληθούν όλοι -πλην ενός που θα πάει στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου-, στην εφορεία αρχαιοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας!

Εκεί δηλαδή που βρίσκεται η ενεργειακή καρδιά παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ. 
Δεν ξέρω πόσα “αρχαία” έχουν βρεθεί στα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ, πάντως 319 θέσεις αρχαιολόγων γι αυτές τις δύο περιοχές μου φαίνονται αν μη τι άλλο υπερβολή. Όπως και οι 1840 θέσεις εργατών!

Αν δεν ήταν  η κρισιμότητα των στιγμών που ζει όλη η χώρα, με την οικονομική ασφυξία που έχει περιλάβει το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού,αν δηλαδή είμασταν στην εποχή που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, θα λέγαμε ε' και τι έγινε.

Έτσι κάνουν όλα τα γκουβέρνα. Χώνουν όσους ψηφοφόρους μπορούν στο Δημόσιο, βολεύουν την πελατεία τους  και για μετά βλέπουμε.

Επειδή όμως δεν βρισκόμαστε σ' εκείνες τις εποχές κι επειδή γι αυτούς ακριβώς τους λόγους χρεοκοπήσαμε και δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι με τίποτα, είχα την αυταπάτη πως αυτά τα φαινόμενα ανήκουν οριστικά στο φαύλο πολιτικό παρελθόν.

Φευ όμως, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την ώρα που επαιτεί για δάνεια και ρύθμιση του χρέους της χώρας, ακολουθεί  και επαυξάνει τα κακά παραδείγματα του παρελθόντος, καταπατώντας κάθε έννοια  λογικής και συνέπειας  ακόμα και με τις δικές της εξαγγελίες.
Κι αν έκανε κάτι καλό ο Γιώργος Παπανδρέου ση θητεία του δεν είναι άλλο από τη θεσμοθέτηση της υποχρέωσης δημόσιας ανάρτησης ακόμα και της τελευταίας  πρόσληψης και κρατικής δαπάνης στον ιστότοπο της Διαύγειας.

 Έτσι μαθαίνουμε ανά πάσα στιγμή τι άλλο κάνουν όταν δεν διαπραγματεύονται!
Πάντως μετά και αυτό το ομαδικό βόλεμα στο πολύπαθο κράτος και τις  προβληματικές του ΔΕΚΟ ,δεν πιστεύω να υπάρχει καμιά αμφιβολία πως ενεργούν έτσι ώστε ανά πάσα ώρα και στιγμή να είναι ...πανέτοιμοι για εκλογές, με ικανοποιημένη και χορτάτη την πελατεία!


stathis apo Germania21/04/201713:44

Oreee Schuble pu hriazete o ko... mas!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση
Χρήστος21/04/201711:56

Αναδιανομή πλούτου σε αντάλλαγμα ψήφων είναι η σοσιαλιστική λογική.Καμια επένδυση για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας δεν περνά από το κεφάλι κάποιου... Αλλά η σοσιαλιστική λογική είναι το αριστερό χέρι ψηλά και το δεξί απλομενο για δανικά

Απάντηση
Μανώλης Διαμαντόπουλος21/04/201711:29

Βρε αθεόφοβε άπατρι παπαγάλε, το ξέρεις ότι σε όλο το Νομό υπάρχουν διάσπαρτες αρχαιότητες από την πρώιμη νεολιθική έως την ύστερη βυζαντινή, αλλά και οθωμανική περίοδο??? Βρε αθεόφοβε άπατρι παπαγάλε το ξέρεις ότι στα Ανατολικά της Κοζάνης βρίσκεται σημαντικότατη αρχαία ΝΕΚΡΟΠΟΛΙΣ από την εποχή του Σιδήρου???, ενώ στα όρια της σημερινής ακόμη πόλης έχουν βρεθεί τα σημαντικότατα ερείπια μίας από τις αρχαιότερες μακεδονικές πόλεις της Εποχής της Βασιλείας του Φιλίππου του Β' του Μακεδόνα της ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΙΜΕΙΑΣ ή ΕΛΙΜΙΩΤΙΔΑΣ, αλλά και της ακόμη αρχαιότερης ΤΥΡΙΣΣΑΣ??? Βρε αθεόφοβε άπατρι παπαγάλε το ξέρεις ότι στο λόφο Σιόποτο της πόλης τοποθετείται ένας από τους σημαντικότερους οικισμούς της περιόδου 1100-1300 του κεντρομακεδονικού χώρου??? Με τη λογική σας όλοι εσείς οι αθεόφοβοι απάτριδες παπαγάλοι δεν ενδιαφέρεσθε καν για το αν κάποτε ένας ήρωας καθηγητής της προιστορικής αρχαιολογίας ο αείμνηστος Γεώργιος Χουρμουζιάδης με λιγοστούς συνεργάτες και κάτω από ιδιαιτέρως αντίξοες συνθήκες ανασκαφικών ερευνών ανακάλυψε στο ΔΙΣΠΗΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ... ΠΟΥ ΕΙΠΑ??? ΣΤΗΝ.. ΚΑΣΤΟΡΙΑ......??? την πασίγνωστη παγκοσμίως πινακίδα του Δισπηλιού με την ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (ΠΙΘΑΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΙΚΗΣ Α), xρονολογημένη με τη μέθοδο του C14 (Άνθρακα 14) στα 5.250 π.Χ. Αντί να δίνονται κίνητρα στα νεαρά ελληνόπουλα να σπουδάσουν Αρχαιολογία για να αναδείξουν τον τεράστιο πολιτιστικό μας πλούτο που είναι και η βαριά μας βιομηχανία άρρηκτα συνδεδεμένη με την αέναη τουριστική ανάπτυξη της χώρας καταντήσαμε να ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΕΝΝΑΙΟTATO ΛΑΔΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ NOVARTIS ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΣΠΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥΣ (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΟΥΣ) ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ... ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ...

Απάντηση
κονσταντινος21/04/201711:05

Σκέψου να υπήρχε κανένα λιγνιτορυχείο της ΔΕΗ εδώ προς Θησείο μεριά ,πόσους αρχαιολόγους'' θα χώνανε στο Δημόσιο! Πιστεύω πάνω απο 150.000 δηλ. όλους τους πιστούς στο Ν Αττικης!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία