Είτε ηλίθιος είτε προδότης
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Είτε ηλίθιος είτε προδότης

Το  υπογράφω  με τα δύο χέρια. Και το αντιγράφω, όπως το  διάβασα από αναγνώστη  του ηλεκτρονικού “Πρώτου θέματος” σχετικά με την αμερικανική προτροπή  εξόδου από το ευρώ και επιστροφής στην  δραχμή!

Γράφει ο  φίλος αναγνώστης: “Αμερικάνικα κοράκια και αριστεροί έχουν την ίδια επιδίωξη. Συνεργάζονται; Είναι οι δικοί μας ηλίθιοι; Όπως και να έχει απεργάζονται τον ίδιο σκοπό”! 

Φρεσκάρω τη μνήμη σας. Σχετικά  με τις πρόσφατες δηλώσεις  του Τεντ Μάλοχ, υποψήφιου αμερικανού πρέσβη στην  Ευρωπαική Ενωση. Ως “προφήτης” είχε προαναγγείλει την έξοδο της Ελλάδας από την  ευρωζώνη. Ως “φιλέλλην”  μας σμβουλεύει  να πάρουμε, από τώρα  τα μέτρα μας,  ώστε συντεταγμένα να  την κάνουμε από την ευρωζώνη,  Αλλωστε, λέει,  εντός των προσεχών μηνών  το ευρωπαικό οικοδόμημα θα καταρρεύσει. Φύγετε πριν  σας προλάβουν και σας αποτελειώσουν οι  εξελίξεις!

Κλείσιμο
Σημείο πρώτο.  Χαρακτηριστικό. Οι  εγχώριοι  αριστεροί   δραχμολάτρες συντάσσονται πλήρως με τους Τραμπακουλιστές. Η “Ριζοσπαστική Αριστερά”  χέρι  με χέρι παρέα με την πιο  ρατσιστική, παρακμιακή   και αμερικανική  Δεξιά!

Περίεργο;  Καθόλου. Ο   στόχος  των Τραμπακουλιστών και  του συστήματος  που  υπηρετούν,  είναι  το ροκάνισμα της  Γερμανικής οικονομίας και   φυσικά του ευρώ. Στόχος  των  “αριστερών ριζοσπαστών” να επιβεβαιωθεί ο  δογματισμός τους, οι ιδεοληψίες  τους, ο τάχα μου «φιλολαικός» προσανατολισμός  τους!

Σημείο  δεύτερο. Καθόλου τυχαία η  επιλογή της Ελλάδας. Επειδή είναι ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας. Επειδή η χώρα σε  ένα διαρκές, ανελέητο μαστίγωμα. Επειδή διογκώνεται ο  ευρωσκεπτικισμός. Επειδή μέσα στους επόμενους μήνες θα συμβούν  τρεις κρίσιμες  εκλογικές αναμετρήσεις σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία. Επειδή Λεπέν, επειδή Brexit, επειδή  η  Γερμανία  η μοναδική,  κερδισμένη οικονομία με πλεονάσματα που  φτάνουν το  9%!

Σημείο  τρίτο. Οι  δηλώσεις και  τοποθετήσεις του Τεντ Μάλοχ λειτουργούν, πλαγίως,  υπέρ της ταχύτατης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης. Ουδέν κακόν αμιγές  καλού.  Δηλαδή από μηχανής «θεός» ο Μάλοχ. Γι  αυτό ο Ντάισελμπλουμ διαφωνεί με τον Σόιμπλε. Γι αυτό τσακώνονται   στο  Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Γι αυτό ο Τσίπρας  «βλέπει»  συμβιβασμό. Γι  αυτό τα μέτρα  δεν θα είναι  τόσο επώδυνα. Γι αυτό,  την  ύστατη  στιγμή η  Σωρρακώσταινα μπορεί να αποφύγει, έστω προσωρινά, τον γκρεμό της Δραχμής!

Με απλά λόγια.  Χωρίς εμείς να κουνήσουμε  το  μικρό μαςδαχτυλάκι. Χωρίς σοβαρά επιχειρήματα. Και ο Σόιμπλε με το χέρι  στην σκανδάλη, έτοιμος να  μας πυροβολήσει στο δόξα πατρί, η Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες να  κερδίσει  κι αυτή  την «μάχη». Προσωρινά; Προσωρινά!

Και κάτι ακόμα. Στόχος του Τραμπ και του συστήματος που υπηρετεί  η διάλυση της Ευρωζώνης, η απομόνωση κάθε έθνους-κράτους,  η  εξαφάνιση του ευρώ,  η επιστροφή  στα εθνικά νομίσματα κι έτσι η απόλυτη  κυριαρχία της Αμερικής.Οπως με την αντιπαράθεση  ΗΠΑ-ΕΣΣΔ και  το γκρέμισμα του κόκκινου Κρεμλίνου. Το ίδιο επιχειρείται και  σήμερα. Πριν  οι λόγοι  ήταν ιδεολογικοί, σήμερα είναι  οικονομικοί. Η αποδυνάμωση της Ευρώπης, η  κυριαρχία του Λευκού Οίκου!

Στις  σημερινές  ολότελα  αρνητικές συνθήκες, μπροστά στον αμερικανικό   νεκροζώντανο   γίγαντα που  διψάει  για αίμα, το χειρότερο που  θα μπορούσε να συμβεί  στην ανοχύρωτη, αδιόρθωτη, απροετοίμαστη, ανοργάνωτη και καθυστερημένη  Ελλάδα, είναι η επιστροφή  στην Δραχμή και  το  γκρέμισμα  της Ευρωπαικής Ενωσης!

Εδώ θα συμφωνήσω με τον Αλέξη Τσίπρα. Οποιος επιδιώκει την επιστροφή  στην  δραχμή είτε είναι   ηλίθιος είτε προδότης!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ