Το “τέρας” - κράτος θέλει εθνική προσπάθεια με έκτακτα μέτρα
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Το “τέρας” - κράτος θέλει εθνική προσπάθεια με έκτακτα μέτρα

Ύστερα από 6 χρόνια έντονης κρίσης στην Ελλάδα, ο καθείς αντιμετωπίζει τα πράγματα από την δική του σκοπιά. Για παράδειγμα, το αίτημα των εκλογών δεν συμφέρει λ. χ ορισμένες από τις εξαγωγικές βιομηχανίες.

Ποντάρουν σε μια ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην  ποσοτική χαλάρωση και φυσικά περιμένουν να δανειστούν με επιτόκια 3%.

Αν όμως ο καθένας βλέπει το δικό του στενό συμφέρον, ποιό είναι ακριβώς το εθνικό συμφέρον για την χώρα ;    
   
Να σέρνονται οι καταστάσεις προκειμένου να συνεχίζει κυβερνά μια δράκα που στηρίζει τους δημόσιους υπαλλήλους και όλους όσοι επιστρέφονται γύρω  από το κράτος ; 

Αν δεν το έχουν καταλάβει οι κυβερνώντες, αλλά και η αντιπολίτευση, η χώρα έχει ανάγκη από έκτακτα μέτρα. Όχι, τα μέτρα που γράφουν τα ξημερώματα στο Χίλτον ή στους προθαλάμους των υπουργείων. 

Έκτακτα μέτρα σημαίνει ότι. από..., χθες η κυβέρνηση θα έπρεπε να μειώσει την φορολογία για τις επιχειρήσεις, την βιομηχανία, προκειμένου να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας. Ένα 10% θα αποτελούσε ένα σημαντικό κίνητρο, κι αν έπεφτε κάτω  από το 10% θα ήταν κράχτης στην περιοχή των Βαλκανίων.  Αυτό είναι εθνικό θέμα και θα έπρεπε να συνταχθούν όλα τα κόμματα ακόμη και το συνοθύλευματα των Σύριζα- Ανελ- Χρυσής Αυγής.  Όλοι στην Ευρώπη, με αεροπλάνο, όπως πήγαν τον Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες εκείνο το βράδυ. 
Κλείσιμο

Πως αλλιώς να αντιμετωπίσεις το τέρας που λέγεται Δημόσιο- κράτος. Όσο περνά ο καιρός το τέρας διογκώνεται( Ο Σύριζα τοποθέτησε άλλους 27.000 μετακλητούς ).       

  Η κυβέρνηση αυτή ή άλλη - να αποφασίσει αύριο ότι, τα κεφάλαια των ομογενών στην χώρα δεν θα έχουν φορολογία για πρώτα χρόνια. Είτε πρόκειται για καταθέσεις, αγορά ομολόγων, σπιτιών, επενδύσεις κλπ. Στα πέρατα του κόσμου , υπάρχει ακόμα μια Ελλάδα και αρκετοί θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα. Να αντιγράψει τα μέτρα που έλαβε η Κύπρος μετά το 1974  για τις επενδύσεις ( λ. χ αποσβέσεις ), ώστε τα κεφάλαια που μένουν στις επιχειρήσεις να επενδύονται. Πάμε και στα κεφάλαια που λιμνάζουν σε Ελβετικές τράπεζες, Λουξεμβούργο.

Η αμνηστία και η παροχή κινήτρων ανάλογα μ αυτά των ομογενών είναι βασική για να επιστρέψουν. Οτιδήποτε άλλο είναι καταστροφικό- όπως οι φόροι του 30-40% που θέλουν να εισπράξουν σύμβουλοι  του κ. Νίκου Παππά.  Αν δεν ληφθούν έκτακτα εθνικά μέτρα αναστήλωσης της οικονομίας δεν υπάρχει επιστροφή. Μέχρι να σπάσει το πληκτρολόγιο θα θυμίζουμε τον Σ. Τριανταφυλίδη της Τράπεζας Κύπρου , ο οποίος σ ένα βράδυ μάζεψε τους επιχειρηματίες και τους κάλεσε να βάλουν λεφτά για την Τράπεζα Κύπρου  που θα λειτουργούσε στις ελεύθερες περιοχές.

λοι οι επιφανείς Κύπριοι επιχειρηματίες στήριξαν και αποζημιώθηκαν τις καλές εποχές. Δεν γίνεται λοιπόν για παράδειγμα βιομηχανίες να φεύγουν από την Ελλάδα να αλλάζουν έδρα προκειμένου να δανειστούν  στο εξωτερικό. Μείωση φορολογίας μεν στις επιχειρήσεις, αλλά από την άλλη πλευρά η επιχειρηματική ελιτ πρέπει να κάνει το καθήκον της. Ο δρόμος είναι ένας για όλους, διαφορετικά οι εκλογές και η λήψη έκτακτων μέτρων θα είναι μονόδρομος. Αν σας φαίνονται εξτρεμιστικά όλα αυτά σε λίγα χρόνια, οι πολιτικοί που θα υποσχεθούν την μείωση και την αλλαγή του κράτους θα έχουν τον κόσμο μαζί τους, αστούς ή μη.        
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ