Τα καλύτερα παιδιά...
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Τα καλύτερα παιδιά...


Η πρώτη χρονιά ΣΥΡΙΖΑ, το 2015, χαρακτηρίστηκε κάτι σαν εποχή του «ΟΧΙ» γενικώς. Οι υπουργοί, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού Τσίπρα και έχοντας τον Βαρουφάκη στο γενικό πρόσταγμα... εντυπωσίαζαν σχεδόν καθημερινά όλη την Ευρώπη, για να μην πούμε τον κόσμο ολόκληρο, με τα πρωτότυπα για ευρωπαϊκή χώρα καμώματά τους.
Κυκλοφορούσαν από άκρο σε άκρο της Γης, σε επίσημες και μη εκδηλώσεις, και αμφισβητούσαν τα πάντα, ακόμα και το από πού βγαίνει ο ήλιος, που λέει ο λόγος.

Κατήγγελλαν τους πάντες και πρώτα απ’ όλα τη σημερινή... γλυκιά μητερούλα του Αλέξη, Ανγκελα Μέρκελ, έτρεχαν στους Ρώσους για ρούβλια, στους Κινέζους για γουάν και έβαζαν πότε τον Βαρουφάκη, πότε τον σημερινό υπουργό Οικονομίας Παπαδημητρίου να φτιάξουν plan B για άλλο νόμισμα.

Κατήγγελλαν επίσης όποιον μιλάει ελληνικά για διαπλεκόμενο και όποιον ξένο είχε την ατυχία να κάνει μια επένδυση στην Ελλάδα για ύποπτο συναλλαγών με τους... Σαμαροβενιζέλους.

Αποκορύφωμα ήταν η άσκηση επαναστατικής γυμναστικής της χώρας όπου σχεδόν ένα 65% αφελέστατων Ελλήνων πήγαν και ψήφισαν «ΟΧΙ» σε ένα σχέδιο (και όχι τελικό κείμενο) οικονομικών μέτρων, για να έρθει μετά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το «ΟΧΙ» ένα τεράστιο «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» και να μας φορτώσει ένα τρίτο μνημόνιο 80 δισ. ευρώ, που σήμερα ταλανίζει άγρια την κοινωνία. Εκεί, σε αυτό το μνημόνιο, μέσα στην παραζάλη της 15ης Ιουλίου του 2015 υπογράφηκε και η εκχώρηση στο Υπερταμείο -δικαιοδοσίας των δανειστών- ολόκληρη η περιουσία της Ελλάδας για 99 χρόνια.

Αυτόπτης μάρτυρας των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών διηγείται μάλιστα σήμερα ότι «οι Γερμανοί έβαλαν ως χαρτί διαπραγμάτευσης τα 99 χρόνια για να παζαρέψουν με τους Ελληνες και να καταλήξουν σε, ας πούμε, 33 χρόνια. Αλλα ήταν τόση η παραζάλη και η ασχετοσύνη των Ελλήνων διαπραγματευτών που δέχτηκαν κατευθείαν τα 99 χρόνια κυριαρχίας χωρίς δεύτερη κουβέντα».

Αυτά όλα συνέβαιναν όμως... last year, γιατί φέτος άλλαξε το σκηνικό και μάλιστα τώρα τελευταία μετά τον ανασχηματισμό φαίνεται ότι πήγαμε στο άλλο εξίσου απαράδεκτο άκρο. Βρισκόμαστε στην εποχή τού «ό,τι θέλουν οι δανειστές και ό,τι ζητάει η ψυχή των επενδυτών».

Ζήταγε εδώ και έναν χρόνο ο ΟΠΑΠ τα άκρως λογικά στην περίπτωση των VLTs («φρουτάκια») για την επένδυση που την έχει πληρώσει στο Ελληνικό Δημόσιο και τα αρνιόταν όλα η κυβέρνηση μέχρι που ξαφνικά όχι μόνο άλλαξε στάση, αλλά έδωσε τα υπερδιπλάσια απ’ όσα θα φαντάζονταν οι ξένοι επενδυτές: όσα «φρουτάκια» θέλετε χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό και με όριο παιχνιδιού αλά Λας Βέγκας.

Εναν χρόνο τώρα... παίδευε ο Σκουρλέτης τους επενδυτές της Eldorado Gold για μια επέκταση στη Χαλκιδική για να έρθει μέσα σε λίγα 24ωρα υπουργίας του ο αντικαταστάτης του Σταθάκης και να τα δώσει όλα χωρίς ούτε ένα ευρουδάκι παραπάνω. Κάτι ραντεβουδάκια έκανε και λύθηκαν όλα...

Ποιος ΣΥΡΙΖΑ τώρα ήταν σωστός και ποιος υπουργός λάθος θα σας γελάσω, αλλά μάλλον είναι σαν να αλλάξαμε κυβέρνηση από πέρυσι. Ηρθε... ο ενδοτικός Κυριάκος και δεν το πήραμε είδηση!

Μένει να δούμε τώρα πώς θα κλείσει η αξιολόγηση και τι θα δοθεί για να πάμε παρακάτω. Ας είναι. Τουλάχιστον εγώ προτιμώ μια κυβέρνηση που τα δίνει όλα και φέρνει και καμιά θέση εργασίας από την περσινή παρωδία του Βαρουφάκη και της δήθεν έντιμης αριστερής κυβέρνησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ