Αμερικανοί ευχαριστώ
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Αμερικανοί ευχαριστώ

Πλάνη. Μεγάλη,  Δυσθεόρατη. Και αποπροσανατολιστική.

 Ο μικρο-σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν  δεν  τα λέει  όλα  αυτά μόνο   για εσωτερικούς λόγους, προκειμένου να ενθαρρύνει τον  φανατισμό  της πελατείας  των Τούρκων μουσουλμάνων που ονειρεύονται τη νεκρανάσταση της Οθωμανικής  αυτοκρατορίας.  Αυτή είναι μια πρόχειρη, επιφανειακή ανάγνωση. Παντός  καιρού!

Ο τύπος  τα λέει  και εν μέρει τα εννοεί. Στόχος  του είναι   η Μοσούλη.  Στόχος του είναι να αποτρέψει   τα  σχέδια της Ουάσιγκτον για την  δημιουργία ενός ανεξάρτητου  κράτους  των Κούρδων. Στόχος είναι τα πετρέλαια. Στόχος του είναι  η  σωτηρία του!

Καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.  Είναι γνωστό ότι  οι Αμερικανοί  επιθυμούν να τον αποκαθηλώσουν. Και μάλιστα να τον ξεκάνουν. Ετσι  ο σουλτανίσκος αισθάνεται περικυκλωμένος και  σχεδόν μελλοθάνατος, Ετσι    κάνει  σπασμωδικές κινήσεις. Ετσι απειλεί πως  αν η Μοσούλη  κάνει φτερά  εκείνος θα  ορμήσει να καταπιεί μερικά νησιά του Αιγαίου και ίσως  μερικά κομμάτια της Θράκης!

Βαράει το  σαμάρι για να προειδοποιήσει  το  αμερικανικό «γαιδούρι». Μην    έχετε  την παραμικρή αυταπάτη.   Σ αυτή  την κατάσταση που βρισκόμαστε μια  πολεμική συνθήκη θα  μας αποτελείωνε. Αλλωστε  το σημερινό  Οθωμανικό  σουλτανάτο  είναι καλύτερο  εξοπλισμένο   και  ο  στρατός του «απείρως»  μεγαλύτερος από τον  δικό μας!


Κλείσιμο
Μην κοροιδευόμαστε. Η  Ευρώπη και το Βερολίνο παριστάνουν   τους διαιτητές και   τους Πόντιους Πιλάτους. Ουδείς εξ αυτών  θα προστρέξει να  βοηθήσει. Μόνο οι Αμερικανοί θα το πράξουν. Μόνο  οι  Αμερικανοί ενδιαφέρονται  για το «οικόπεδό  τους».  Μόνο οι Αμερικανοί  είναι ικανοί να ακυρώσουν τα «όνειρα»  του  Ερντογάν

Με απλά  λόγια οι    σημερινές  συνθήκες  της παγκοσμιοοποίησης και της επαναχάραξης των  συνόρων στρέφονται ολομέτωπα  εναντίον  της Ελλάδας. Η  οικονομία μας   στα τάρταρα.  Ξεπερασμένη, σκουριασμένη και  αντιπαραγωγική. Ο  τυχοδιωκτισμός  των μεγάλων  δυνάμεων με την  «Αραβική  άνοιξη»  άνοιξε το κουτί της Πανδώρας. Η φωτιά μισοαναμμένη δίπλα μας

Τι μένει; Φυσικά οι «προστάτες». Από τη μια το Βερολίνο. Για το χρέος. Από την άλλη  ο Λευκός Οίκος  για την προδτασία της «σωματικής μας ακεραιότητας». Τους κοροιδεύουμε, τους χλεάζουμε, τους βρίζουμε, τους μουντζώνουμε, τους  φτύνουμε. Ομως άνευ αυτών   των «προστάτιδων» δυνάμεων  θα καταλήξουμε  στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.  Αυτή  η πικρή αλήθεια.  Αυτά είναι τα πραγματικά δεδομένα

Το  Βερολίνο  για τα λεφτά. Η Ουάσινγκτον  για τα στρατά. Χτες φωνάζαμε  στους δρόμους «Αμερικανοί  φονιάδες των λαών».  Χτες  κοροιδεύαμε και στηλιτεύαμε τον  Σημίτη επειδή  είπε «ευχαριστώ»  στον πλανητάρχη τον Αμερικανό!

Φοβούμαι πολύ-και μακάρι  να πέσω έξω-ότι Αύριο  θα  φωνάζουμε όλοι εν χορώ. Δεξιοί,  σοσιαλιστές,  αριστεροί και  κομμουνιστές «Αμερικανοί  αδέλφια των λαών»

Και που  σαι. Εσένα το λέω που παριστάνεις  τον καμπόσο. Εσένα που αγκαλιά με την προσωπική σου πλάνη  πιστεύεις ότι  τους Τούρκους θα τους πάρεις φαλάγγι. Ε λοιπόν  αν   παρ ελπίδα,  «αδιαφορήσει» το «ιππικό»  των Αμερικανών,  όλοι μα όλοι θα  προσκυνάμε τον Τούρκο μουσουλμάνο το αφεντικό.  Εγώ, προκαταβολικά ένα έχω να πω «Αμερικανοί ευχαριστώ»!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ