Ξεφτίζει ο στόχος για το χρέος
mpousmpourelis

Παν. Μπουσμπουρέλης

Ξεφτίζει ο στόχος για το χρέος

H υπόθεση του χρέους αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα καθώς η πολιτική διάσταση που λαμβάνει ενδέχεται να το αναδείξει σε κρίσιμο παράγοντα για τις αποφάσεις που θα λάβει και η ελληνική πλευρά.

 Προς το παρόν δεν δείχνει να μπαίνει στην ατζέντα άμεσα μετά και τις δηλώσεις του Ευρωπαίου αξιωματούχου, ότι δηλαδή θα ανοίξει μετά τις γερμανικές εκλογές.

Αν κάτι τέτοιο συμβεί ένας στόχος που είχε αναχθεί σε κεντρικό από την παρούσα κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να έλθει στο σωστό timing, για να δώσει την αίσθηση στην κοινωνία ότι οι θυσίες αξίζουν και η νέα εποχή έρχεται.

Ομως η ευθύνη βαραίνει και την κυβερνητική πλευρά γιατί αν ήθελε να επιτύχει όλα αυτά δεν θα καθυστερούσε με την δεύτερη αξιολόγηση αλλά θα επιτάχυνε ο,τι μπορούσε. Επίσης πρέπει να λάβει μια στρατηγική απόφαση. Δεν μπορεί να θέλει το ΔΝΤ επειδή το τελευταίο θέλει να γίνει αναδιάρθρωση εδώ και τώρα και την ίδια ώρα να αρνείται,και καλά κάνει, ακραίες διαρθρωτικές αλλαγές. Οχι δεν γίνεται και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ.

Ετσι θα χάσει και την ευκαιρία ουσιαστικής προόδου από την ευρωπαική πλευρά, η οποία είναι και η βασική μας επιλογή και είναι εκείνη που βασικά χρηματοδοτεί την χώρα μας.Κατά τον τρόπο αυτό ο Σόιμπλε βρίσκει δικαιολογία να λοιδορεί τις πρωτοβουλίες του Νότου!

Ομως σε τελική ανάλυση οι προσδοκίες δεν θα ανακτηθούν κατά βάση από την αναδιάρθρωση του χρέους. Θα γίνει και αυτό. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει μια ταχεία και αποτελεσματική εφαρμογή των όσων συμφωνήθηκαν και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων.
Κλείσιμο

Τα επικείμενα προβλήματα των ελληνικών τραπεζών είναι τόσο μεγάλα εξάλλου που πρώτα θα πρέπει να αντιμετωπισθούν αυτά και μετά να πάμε στις μεγαλόσχημες κουβέντες. Ισως η μοναδική ουσιαστική παρέμβαση είναι η επεξεργασία της συνολικής λύσης για τα εσωτερικά χρέη. Αυτό θα είναι πράγματι ένα βήμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα