Η βόμβα της μετανάστευσης
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Η βόμβα της μετανάστευσης


Δυστυχώς απ' ό,τι φαίνεται στραβώνει και πάλι το Μεταναστευτικό για την Ελλάδα και αυτή τη φορά το πράγμα δείχνει να αγριεύει και να καθίσταται επικίνδυνο για την κοινωνία, την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών.

Πριν από το πραξικόπημα οι ροές μεταναστών, βάσει της συμφωνίας της Ε.Ε. με την Τουρκία, ήταν περίπου μηδενικές, άντε 50 άτομα την ημέρα, αλλά από τις 15 Ιουλίου και μετά τα πράγματα έχουν σταδιακά αλλάξει. Εχουμε πια μια σταθερά αυξανόμενη ροή της τάξεως των 100-150 ατόμων την ημέρα προς τα ελληνικά νησιά.

Αν λοιπόν υπολογίσει κανείς ότι θα έρχονται κάθε μήνα πάνω από 3.000 νέοι πρόσφυγες, έως το τέλος του έτους ο αριθμός τους θα έχει φτάσει στα ύψη. Σήμερα δεν φτάνουν οι εγκαταστάσεις και δεν έχουμε πού να βάλουμε ούτε τους περίπου 60.000 που ήδη βρίσκονται εδώ, ενώ αιματηρά επεισόδια κάνουν την εμφάνισή τους σχεδόν καθημερινά σε όλες τις ζώνες διαβίωσής τους απ’ άκρου εις άκρον της χώρας.

Η κυβέρνηση, αφημένη στη θερινή ραστώνη, αλλά και στον βαθύ προβληματισμό που προκαλεί η οργή της κοινωνίας από τα βαριά οικονομικά μέτρα που τώρα εμφανίζονται, δεν κάνει απολύτως τίποτα. Ακούει απλώς τις ευχές των Ευρωπαίων που μια απειλούν και μια κουλαντρίζουν τους Τούρκους μακρόθεν. Φυσικά τώρα πια το πρόβλημα δεν είναι και τόσο ευρωπαϊκό, αφού όλοι έκλεισαν τα σύνορά τους και κατέστησαν φυσικό ευρωπαϊκό σύνορο... την Ειδομένη.

Ελπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι οι Τούρκοι θα ξανασταματήσουν τελείως τις ροές προσφύγων και θα γλιτώσουμε το επερχόμενο κακό. Μακάρι να συμβεί, αλλά δεν μοιάζει να είναι αληθινό, αντιθέτως το πιο πιθανό είναι να μεγαλώνουν οι ροές και να διογκώνεται το πρόβλημα.

Ετσι, λοιπόν, μια συμπλοκή μπορεί να συμβεί ανά πάσα ώρα και στιγμή, έστω και από ένα ασήμαντο επεισόδιο, και να χυθεί αίμα Ελλήνων. Το οποίο ασφαλώς και έχει την ίδια αξία με αυτό των μεταναστών, αλλά από την άλλη θα έχει και τεράστιο αντίκτυπο στη συντηρητική ελληνική κοινωνία. Μπορεί να αποτελέσει την αφορμή -στο ζοφερό αυτό κλίμα που ζούμε από τη φτώχεια και την ανέχεια στην Ελλάδα- για μια πρωτοφανή κοινωνική έκρηξη.

Λύσεις εύκολες δεν υπάρχουν, αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να κατανοήσουν οι αρμόδιοι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ήρθαν και θα μείνουν εδώ μονίμως, αλλά και όλοι όσοι πρόκειται να έρθουν επιβάλλεται να έχουν τα στοιχειώδη για να ζουν και να μη γυρνούν κατατρεγμένοι αλλά και ανεξέλεγκτοι από δω κι από κει.

Αν δεν φτιαχτούν κάποιοι αξιοπρεπείς χώροι να στεγαστούν και αν δεν έχουν να φάνε, απλώς θα στραφούν αργά ή γρήγορα στην εγκληματικότητα.

Το πρόβλημα είναι μπροστά μας και είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι νομίζουν στην κυβέρνηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα