Μπόρις
mpousmpourelis

Παν. Μπουσμπουρέλης

Μπόρις

O Mπορις Τζόνσον δεν θα κάνει καμία διαπραγμάτευση για τη νέα συμφωνία σύνδεσης της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα υπάρξει άλλος επικεφαλής της ομάδας που θα αναλάβει την διαπραγμάτευση. Είναι όμως η εμβληματική φιγούρα του BREXIT, που έχει πει το περίφημο «ποιο Νταβός, όταν έχουμε το Κουρδιστάν».

Ο Μπόρις, αγαπημένος του Μέρντοχ και άλλων ισχυρών επιχειρηματικών συστημάτων, θα ασχοληθεί περισσότερο με την ανάπτυξη των σχέσεων με τις ΗΠΑ αλλά και χώρες όπως η Ινδία, καθώς ο ίδιος είναι και φανατικός του ελεύθερου εμπορίου. Κατά ορισμένους η τοποθέτησή του έγινε για να εξασφαλιστεί και η πλήρης υποστήριξή του διπλωματικού σώματος που έβλεπε κριτικά την σχέση με την Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση, ο επικεφαλής της καμπάνιας του BREXIT καθίσταται αίφνης ο πρώτος διπλωμάτης της χώρας σηματοδοτώντας και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης BREXIT

Η Τερέζα Μέι αιφνιδίασε με την τοποθέτηση του Τζόνσον έδειξε όμως και το πρόσωπο της νέας βρετανικής κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που όπως φαίνεται σκοπεύει να κάνει το BREXIT επιτυχία,το πώς μένει να το δούμε.

Η ομάδα αυτή των συντηρητικών δεν θα είναι εύκολη και αυτό φαίνεται και στα πρόσωπα των Ευρωπαίων, όπως ο Τουσκ. Η Μέι θυμίζει κάτι από Θάτσερ και θα είναι αυτή που σε κορυφαίο επίπεδο θα διαπραγματευθεί με την Μέρκελ. Η κυβέρνηση του BREXIT δεν είναι τίποτε κατσαπλιάδες, διαθέτει από τις πλέον ισχυρές προσωπικότητες και ανθρώπους με γνώσεις και απόψεις που μάλλον θα δημιουργήσουν μεγάλους πονοκεφάλους στην δοκιμαζόμενη ευρωπαϊκή ηγεσία.

Μερικές εβδομάδες μετά το BREXIT η καταστροφολογία των πρώτων ημερών αποδεικνύεται υπερφύαλη. Τα χρηματιστήρια ανεβαίνουν, τα βρετανικά assets μπορεί να φθηναίνουν σχετικά αλλά και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας αποκτά πλεονεκτήματα.
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα, η Ιρλανδία χάρις την μείωση της φορολογίας απογειώνεται και το πιθανότερο θα είναι οι Βρετανοί να προχωρήσουν σε πολιτικές προσέλκυσης κεφαλαίων.

Οι Γερμανοί από την πλευρά τους έκαναν πίσω στο bail in των ιταλικών τραπεζών γιατί προφανώς δεν μπορούν να έχουν πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Μέχρι και η Citi που μας προέβλεπε καταστροφή για την ελληνική οικονομία θυμήθηκε τις ελληνικές μετοχές.

Οι ισορροπίες αλλάζουν και γρήγορα. Και όλα δείχνουν ότι τα πολιτικά διλήμματα και οι προσπάθειες χειραγώγησης έχουν μικρή διάρκεια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ