Κατσαπλιάδες
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Κατσαπλιάδες

Συνέχεια του χτεσινού «Danke χερ Σόιμπλε». Και ας με λένε «γερμανοτσολιά»!

Το είχα γράψει και πιο παλιά. Με το εξής παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι η χώρα κόβεται εγκαρσίως από τους ευζώνους μέχρι την Κρήτη. Και πιο κάτω. Μέχρι και την Γαύδο!

Ας υποθέσουμε ότι η μία πλευρά είναι αμιγώς ελληνική. Δηλαδή ολόκληρο το προσωπικό αποτελείται από καθαρόαιμους Ελληνες πολίτες. Από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο κλητήρα. Χωρίς ίχνος Τρόικας, τεχνικών κλιμακίων, γκαουλάιτερ και κουαρτέτου!

Ας υποθέσουμε ότι το υπόλοιπο μισό το διαχειρίζονται Γερμανοί. Σε όλα τα κρίσιμα πόστα. Πρωθυπουργός και υπουργοί φυσικά Ελληνες. Τον Σαμαρά θέλετε; Ας είναι ο Σαμαράς. Τον Κυριάκο θέλετε; Ας είναι ο Κυριακός. Οποιον γουστάρει η πλειοψηφία!

Ομως οι κρίσιμες αποφάσεις θα λαμβάνονται από κοινού με τους Γερμανούς. Οπως Τράπεζες, δάνεια, «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας. Οπως τα ποσά που θα διατίθενται σε κάθε υπουργείο και πάει λέγοντας!

Και ερωτώ. Εσύ, ας πούμε, αν είχες να διαλέξεις με ποια πλευρά της Ψωροκώσταινας θα πήγαινες; Για σκέψου! Εγώ πάντως με την Γερμανική πλευρά. Γιατί καμία εμπιστοσύνη σε κανένα πολιτικό «κερατά». Καμία εμπιστοσύνη στις δημόσιες υπηρεσίες. Και καμία εμπιστοσύνη στην εισπρακτική μηχανή, καθώς φυσικά και την πολεοδομία!
Κλείσιμο

Το πιθανότερο σενάριο απ αυτό το «μοίρασμα» και τον «διχασμό» θα έμοιαζε με την διαφορά που χωρίζει το επίπεδο της Ελληνοκυπριακής με την Τουρκοκυπριακή πλευρά!

Βάζω στοίχημα ότι στην «Γερμανική» Ελλάδα ούτε θαλασσοδάνεια, ούτε πελατείες, ούτε πλαστά πτυχία, ούτε τόσα λαμόγια!

Βάζω στοίχημα επίσης, ότι θα λειτουργούσε και θα αναπτυσσόταν η βιομηχανία, το ίδιο και η Αγροτική οικονομία, θα νοικοκυρευόταν το κράτος και θα λειτουργούσε αξιοπρεπώς τόσο το σύστημα Υγείας, όσο και η Παιδεία!

Με είναι ολοφάνερο. Και διαπιστωμένο από την εποχή του Καποδίστρια. Οι κατσαπλιάδες (μικροί, μεσαίοι, μεγάλοι και «καρχαρίες») είναι η βασική αιτία, η αθεράπευτη πληγή, το πύον, το καρκίνωμα, οι «serial killers», κάθε προσπάθειας εκσυγχρονισμού και ευρωπαικής προοπτικής!

Μικροί, μεσαίοι και κυρίως μεγάλοι ολιγάρχες της μεταπρατικής οικονομίας, με «εργαλείο» την διαπλοκή, έχουν βαλθεί να ξεχερσώσουν, να καταστρέψουν κάθε ίχνος δημουργικής, παραγωγικής προσπάθειας. Σαν βδέλες γιγαντιαίων διαστάσεων, απομυζούν κάθε φλέβα σε κάθε σημείο αυτής της δύσμοιρης χώρας!

Εν ολίγοις, όχι μόνο επικροτώ την παρουσία δύο ξένων στο Δ.Σ του υπερ-ταμείου που θα διαχειριστεί την δημόσια περιουσία. Οχι μόνο έτσι κάπως ησυχάζω. Αλλά από πάνω θα προτιμούσα όλα τα μέλη της διοίκησης να αποτελούνται από ξένους και κατά προτίμηση εντεταλμένους του Σόιμπλε!

Και σε όσους με βρίζουν, με χαρακτηρίζουν και τα μύρια όσα μου σέρνουν, ένα έχω να τους δείξω. Την έκθεση του Αμερικανού Πολ Πόρτερ, εντεταλμένου του προέδρου Τρούμαν για το σχέδιο Μάρσαλ, , όταν ήρθε, είδε και απήλθε από την Ελλάδα του 1947!

Κατεβάστε την έκθεση από το Διαδίκτυο, διαβάστε την και θα μείνετε κάγκελο. Ελλάς Ελλήνων απατεώνων, κατσαπλιάδων, πλιατσικολόγων και κλεφταράδων! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ