Οχι άλλο πολιτικό μπαρμπούτι
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Οχι άλλο πολιτικό μπαρμπούτι

Αφού είναι τόσο σίγουροι στην κυβέρνηση ότι τα μέτρα-κάβα των 3,6 δισ. ευρώ δεν θα χρειαστούν διότι η οικονομία θα πάει καλά και οι στόχοι θα επιτευχθούν, γιατί δεν τα ψηφίζουν;
Για ποιον λόγο δεν βγάζουν μία από τις περήφανες ανακοινώσεις τους να πουν στους Ευρωπαίους ότι «εμείς, σε ένδειξη καλής θέλησης και βεβαιότητας για την επιτυχία του προγράμματός μας, τα ψηφίζουμε αλλά δεν θα τα εφαρμόσουμε γιατί είναι απλά προληπτικά»; Ετσι δεν θα αποστομώσουν και το κακό ΔΝΤ που ολοένα αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης;

Μπορεί και να το κάνουν στ’ αλήθεια στο τέλος, αφού όλα τα κόλπα της φάβας του Μεγάρου Μαξίμου πέφτουν στο κενό και απλώς χειροτερεύουν τη θέση της χώρας. Μια τα HiltonLeaks, μια το... άσχετο τελείως αίτημα για Σύνοδο Κορυφής, εξοργίστηκαν και μας βαρέθηκαν οι πάντες στην Ευρώπη.

Από τον Ιανουάριο του 2015 τα ίδια και τα ίδια ζει η Ελλάδα, μια αλλοπρόσαλλη κατάσταση όπου η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αενάως και κάθε φορά που κάνει έναν ψευτοτσαμπουκά με τους δανειστές μάς προκύπτει νέος λογαριασμός.

Λέγαμε ότι έφταιγε ο Βαρουφάκης, είπαμε ότι ήταν η αριστερή πτέρυγα του Λαφαζάνη και η ακραία Ζωή Κωνσταντοπούλου που δεν μπορούσε ο Τσίπρας να τους κουμαντάρει, γι’ αυτό και σπαταλήθηκε ένας χρόνος. Μπήκαμε και σε capital controls.

Τώρα ποιος τους φταίει με ψηφισμένο μνημόνιο από τον Αύγουστο και νέα λαϊκή εντολή από τον Σεπτέμβριο και δεν ολοκληρώνουν την αξιολόγηση; Ελεγαν ότι με τη... γαλοπούλα θα περάσουν τα μέτρα, φτάσαμε όμως να τρώμε το αρνί και ακόμα τίποτα.

Επόμενη στάση, κύριε Τσίπρα, αν το πάτε έτσι, είναι το bail in αλά Κύπρος, το κούρεμα καταθέσεων, και μεθεπόμενη, η χρεοκοπία και η δραχμή.

Εκτός αν αυτό θέλουν ο ίδιος και οι περί αυτόν, με ό,τι συνεπάγεται για την Ελλάδα. 

Αλήθεια, τέτοια κατάσταση δεν εξηγείται αλλιώς παρά μόνο στη σφαίρα της παράνοιας ή του δόλιου εκτροχιασμού της χώρας πια, αφού επτά μήνες «συζητιούνται» μέτρα που έχουν περιγραφεί από τον Αύγουστο του 2015 με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Μέρες ξεκούρασης και περισυλλογής που είναι, ας κάτσει ο πρωθυπουργός και ας το ξανασκεφτεί με ψυχραιμία και, κυρίως, με σύνεση και αν δεν είναι συμβατά όλα αυτά που χρειάζεται να γίνουν με την ιδεολογία του και την ψυχή του ας μην τα ψηφίσει.

Ας αποχωρήσει τώρα γιατί μετά όλα θα είναι πολύ πιο επικίνδυνα για όλους. Η ιδεολογία κάποιου είναι σεβαστή ακόμα και τελείως λάθος να είναι, παρωχημένη ή ανεφάρμοστη, αρκεί να μη βλάπτει τον άλλον, ειδικά αν είναι πρωθυπουργός στην ίδια του τη χώρα.

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο πολιτικό μπαρμπούτι στην πλάτη της, αρκετά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ