Εποχή σημαντικών διαψεύσεων κι απώλειας ελπίδας
Έλενα Μένεγου

Έλενα Μένεγου

Εποχή σημαντικών διαψεύσεων κι απώλειας ελπίδας

Κορυφώνεται το δυσμενές και μακροχρόνιας επιρροής τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα, το οποίο ήδη απ' τον Σεπτέμβριο φέρνει σε πολλούς μεγάλες απογοητεύσεις, ενώ το αίσθημα ότι δεν υπάρχει ελπίδα είναι έντονο

Στις 26 Νοεμβρίου λοιπόν σχηματίζεται με ακρίβεια η όψη Κρόνου-Ποσειδώνα, η οποία διαλύει πολλές αυταπάτες και επίμονες πλάνες, οι οποίες μάλιστα μπορεί να είχαν ξεκινήσει να οικοδομούνται στους πρώτους μήνες του 2015, οπότε και άρχισε να σχηματίζεται για πρώτη φορά η όψη αυτή (θα ξανασχηματιστεί τον Ιούνιο του 2016). Πολλοί που βάσισαν τις ελπίδες τους σε κάποιους “σωτήρες”, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, βιώνουν τώρα τη διάψευση.

Είναι μια όψη που καταστρέφει όνειρα, όνειρα και ελπίδες ψεύτικες όμως – οι πλανήτες ποτέ δεν καταστρέφουν χρήσιμα πράγματα τα οποία εξυπηρετούν την εξέλιξη. Μετά από αυτή τη διάλυση ψεύτικων ονείρων και αυταπατών, θα είμαστε σε θέση να χτίσουμε πιο ρεαλιστικά όνειρα – ο Κρόνος είναι ο πλανήτης του ρεαλισμού και ο Ποσειδώνας του ονείρου, οπότε έρχονται σε σφοδρή σύγκρουση τώρα.

Η όψη αυτή επίσης μας ζητά να χτίσουμε την ελπίδα με τις δικές μας προσπάθειες και να μην την περιμένουμε από κάποιον σωτήρα, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Παράλληλα, η όψη αυτή προκαλεί σύγχυση πορείας σε φιλοσοφικό, ιδεολογικό και πνευματικό επίπεδο, και χρειάζεται προσοχή να μην χάσει κάποιος τον δρόμο του, να μην αφεθεί σε απογοητεύσεις κι αίσθημα ματαιότητας.

Στις 17/11 ο Ερμής συναντιέται με τον Ήλιο στον Σκορπιό, μια όψη που εκείνες τις μέρες φέρνει αρκετές συναντήσεις, γνωριμίες και συζητήσεις, όπως επίσης και πολλές και βαθιές σκέψεις και συζητήσεις που μας κάνουν να προβληματιστούμε βαθύτερα.

21 και 23 Νοεμβρίου η Αφροδίτη κορυφώνει δυσμενείς όψεις με Πλούτωνα και Ουρανό, οι οποίες φέρνουν κρίσεις, ξεκαθαρίσματα και χωρισμούς ή απομακρύνσεις σε σχέσεις και συνεργασίες, όπως επίσης και οικονομικά αδιέξοδα ή απρόοπτα.
Κλείσιμο

Πολλά τα ψέματα κοντά στις 25/11 με το τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα, ενώ χρειάζεται προσοχή σε ψεύτικες διαδόσεις. Ο Ερμής συναντά και τον Κρόνο την ίδια μέρα, αυξάνοντας τις αυστηρές κριτικές και τα σκληρά λόγια, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί άμεσα το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα και αυξάνει τις συκοφαντίες και τις εξαπατήσεις.

Στο ίδιο μοτίβο η πανσέληνος της 25ης Νοεμβρίου, στο ίδιο μοτίβο και οι όψεις του Ηλίου που κορυφώνονται στο τέλος του μήνα, οι οποίες φέρνουν και διάφορες στερήσεις ή περιορισμούς.

Μια δύσκολη περίοδος, όμως είναι επιτακτική η ανάγκη να βρούμε την ελπίδα – οι δυνάμεις επιβίωσης ποτέ δεν μας αφήνουν, αρκεί να μην αφεθεί κάποιος στην απογοήτευση και το χάος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ