Οι «Walking Dead» του ελληνικού ποδοσφαίρου
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Οι «Walking Dead» του ελληνικού ποδοσφαίρου

Της βγήκε τελικά η ψυχή της Εθνικής Ελλάδος η οποία αποκλείστηκε και μαθηματικά από το Euro 2016 τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της προκριματικής φάσης,  χάνοντας με 1-0 στο Φάληρο από τη Φιλανδία.  

Στην εικόνα της πλήρης κατάρρευσης που παρουσίαζε σε όλη αυτή τη φάση των αγώνων   το αντιπροσωπευτικό συγκροτήμα  της Ελλάδας  ήρθε και το παιχνίδι με τους Σκανδιναβούς για να δέσει το γλυκό.   Και μακάρι να έχουν περάσει τα χειρότερα. Όμως δεν το βλέπω αφού στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν και με το ηθικό των διεθνών στα τάρταρα φοβάμαι μην  έχουμε πανωλεθρίες.

Σε ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουν οπωσδήποτε οι παίκτες  του Κώστα Τσάνα,  μπήκαν με όρεξη, έδειξαν διάθεση, κινήθηκαν στους  χώρους και χωρίς τη μπάλα, πίεσαν,  όμως δεν τους χαμογέλασε η τύχη της οποίας….η τύχη!!! αγνοείται !!!  Το μπάχαλο δεν έχει τελειωμό. Ακόμη και η ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου δεν έγινε ποτέ και τον τραγούδησαν a cappella  οι φίλαθλοι!!!!  

Κλινικά νεκρή η Εθνική και με πιστοποιητικό γιατρού. Νάμαστε καλά να τη θυμόμαστε.  Αυτό το…πράγμα δεν σωζόταν με τίποτα. 

Και δεν βλέπω ποιος θα είναι αυτός που θα ηγηθεί της προσπάθειας αναστήλωσης ή καλύτερα αναγέννησης  της ομάδας. Μιλάμε ότι θα πρέπει να βρεθεί ένα φωτισμένο μυαλό να πάρει στους ώμους του την ομάδα και με επιμονή και υπομονή να τη στήσει από την αρχή. Βέβαια και αύριο να βρισκόταν ο άνθρωπος αυτός θα χρειαστεί καμιά 10ετία για να φέρει αποτέλεσμα. Τους διεθνείς αυτούς ξεχάστε τους. Πρωταγωνιστούν  στο «Walking Dead» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χωρίς να φταίνε κι αυτοί άμεσα. 
Κλείσιμο

 Μπαίνουμε στα «σκοτεινά χρόνια». Στον ελληνικό ποδοσφαιρικό «μεσαίωνα» μετά τη χρυσή δεκαετία για την Εθνική. Μακάρι να διαψευστώ αλλά πιστεύω ότι θα πάρει πολλά χρόνια για να ξαναδούμε φως στο βάθος του τούνελ. Ο ένας θα ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον, ο καθείς  θα πετάει την «παπαριά» του για το τι και ποιος έφταιξε όμως η ουσία είναι μία. ΘΑΝΑΤΟΣ ποδοσφαιρικός.  

Τις τεχνικές αναλύσεις τις αφήνω για εκείνους που έχουν διάθεση να μοιρολογήσουν πάνω  από το πτώμα της ομάδας. Προσωπικά δεν  έχω καμία απολύτως.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK