Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει εξανεμιστεί
leyteris-aygenakis-blog

Λευτέρης Αυγενάκης

Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει εξανεμιστεί

Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει εξανεμιστεί.

Το ένα μετά το άλλο τα περιστατικά διαφθοράς μελών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. που βλέπουν το φως της δημοσιότητας έρχονται να το επιβεβαιώσουν.

Μετά την υπόθεση Κατρούγκαλου με τα συμφωνητικά απολυμένων, μετά την υπόθεση Μάρδα με τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, μετά την υπόθεση της μητέρας της κυρίας Κωνσταντοπούλου με το επίδομα ανήλικων τέκνων, μετά την ομολογία για τα διπλά ταμεία από τον κ. Πολάκη, μετά την υπόθεση Βαλαβάνη και συγγενών της για ανάληψη χρημάτων πριν από τα capital controls, μετά το περιστατικό εκτεταμένης φοροδιαφυγής από τον κ. Μητρόπουλο, μετά τη δημοσιοποίηση ότι ο κ. Βαρουφάκης ενοικιάζει εξοχική κατοικία χωρίς να φέρει σήμα του ΕΟΤ, μετά τη δημοσιοποίηση ότι ο κ. Κορωνάκης "κρύβεται" για να μην υπηρετήσει στον στρατό, μετά την κατοχή offshore από τον κ. Χαϊκάλη χωρίς να το έχει δηλώσει κ.ά., καθίσταται περισσότερο επιτακτική, όσο ποτέ άλλοτε, η ανάγκη συνεργασίας των υγιών πολιτικών δυνάμεων και ανάπτυξης δράσεων για την πάταξη της διαφθοράς και την εδραίωση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.

Η πολυδιαφημιζόμενη καταπολέμηση της διαφθοράς αποδείχθηκε κενό γράμμα κατά τη διάρκεια της 8μηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. και η πολλαπλώς προβαλλόμενη εικόνα της "ηθικής ανωτερότητας" της Αριστεράς κατέρρευσε.

Σε όλα αυτά έρχεται ως επιβεβαίωση ο ρόλος "απλού παρατηρητή" των κυρίων Τσίπρα - Καμμένου, αλλά και η απραξία του αρμόδιου (!) υπουργού για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και πρώην δικαστή κ. Νικολούδη.

Στόχος των επαναλαμβανόμενων τεκμηριωμένων κοινοβουλευτικών ερωτήσεων και παρεμβάσεων που έκανα με συναδέλφους το τελευταίο διάστημα ήταν και είναι η ανάδειξη της αναγκαιότητας για ουσιαστική πάταξη της διαφθοράς.
Κλείσιμο

Τα φαινόμενα διαφθοράς δεν έχουν ιδεολογική ή πολιτική βάση, αλλά δυστυχώς συναντώνται σε όλους τους χώρους και έχουν βαθιές ρίζες. Η σημερινή κατάσταση που βιώνουμε δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, αλλά αποτελεί βασικό συστατικό της πολύπλευρης κρίσης θεσμών που βιώνει η κοινωνία.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να πετύχουμε πραγματικά αποτελέσματα. Μόνο έτσι θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και το πολιτικό σύστημα, που είναι βασικό συστατικό για την έξοδο από τη γενικευμένη κρίση που διάγουμε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ