Η μιζέρια ο χειρότερος αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδος
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Η μιζέρια ο χειρότερος αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδος

Ο «τελικός» για την Εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο έφθασε.

Το βράδυ της Κυριακής οι Έλληνες διεθνείς καλούνται να κερδίσουν εκτός έδρας την Ουγγαρία για να μπουν, με όποιες πιθανότητες υπάρχουν, στο παιχνίδι της διεκδίκησης της τρίτης θέσης του ομίλου που οδηγεί σε μπαράζ  για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2016 στη Γαλλία.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε ότι οι παίκτες είναι μαχητές. Να το δούμε  μέσα στο γήπεδο.  Με έναν μόλις βαθμό σε τέσσερις αγώνες η Εθνική   βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου πίσω από τα Νησιά Φερόε από τα οποία έχασε στο Φάληρο. Έχει πετύχει ένα μόλις γκολ,  στην ισοπαλία με τη Φιλανδία εκτός έδρας και έχει δεχθεί πέντε. Και να σκεφτεί κανείς πως όταν έγινε η κλήρωση και έπεσε η Γαλανόλευκη με Ρουμανία, Β.Ιρκανδία, Ουγγαρία, Φιλανδία και Φερόε όλοι έλεγαν ότι θα κάνει περίπατο αφού οι δύο πρώτες περνάνε απευθείας στην τελική φάση και ο τρίτος μέσω μπαράζ.

Τα ανησυχητικό είναι ότι ακόμη και τώρα κάποιοι τολμούν να ισχυριστούν  ότι η Ουγγαρία δεν είναι και τόσο δύσκολος αντίπαλος. Μόνο που οι Ούγγροι έχουν επτά βαθμούς, με δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα και  τέρματα 4-3.  

Κάποιοι συνεχίζουν να ζουν στον κόσμο  της «κουκουρούκου».

Είναι άλλο να  προσπαθείς να δείξεις αυτοπεποίθηση και ότι θα το παλέψεις μέχρι τέλους και άλλο να συνεχίζεις να έχεις  υφάκι αφ’ υψηλού. Ελπίζω η ομάδα να μην έχει δηλητηριαστεί από τέτοιες λογικές.
Κλείσιμο

Το  μεγάλο μειονέκτημα της Εθνικής είναι ότι λείπει ο ηγέτης. Ο άνθρωπος που θα την εμπνεύσει, που θα της δώσει όραμα. Που θα ξανακάνει τους παίκτες να νιώθουν ύψιστη τιμή  που φοράνε τη φανέλα  με το εθνόσημο στο μέρος της καρδιάς. Δυστυχώς έχουμε γυρίσει στην προ Ρεχάγκελ εποχή. Μία ομάδα με παίκτες χωρίς πάθος, χωρίς έμπνευση, περιπατητές μέσα στο γήπεδο. Αυτή την εικόνα έδειξαν στα τέσσερα μέχρι τώρα παιχνίδια που έδωσαν  και πάνω σε αυτή γίνεται η κριτική. Όταν χάνεις από τα Νησιά Φερόε στο γήπεδό σου χωρίς να αντιδράσεις ό,τι και να πεις , ό,τι και να γράψεις είναι εκ του περισσού. Η Εθνική πρέπει να είναι πάνω από όλα και όχι πεδίο για πείσματα, οπαδικές κόντρες και  συμφέροντα. Δεν είμαι αισιόδοξος  για το άμεσο μέλλον γιατί δεν βλέπω τον άνθρωπο που θα κάνει τη διαφορά και θα ρίξει ένα βότσαλο στα λιμνάζοντα νερά του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Μιζεριάσαμε και αυτός είναι ο χειρότερος αντίπαλος.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network