Μπεεεεε!
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Μπεεεεε!

Aνεξάρτητα από  τις εξελίξεις. Αν δηλαδή  παραμένει κλειστή η αν έχει επαναλειτουργήσει  η   ρημάδα η ΕΡΤ. Ουδεμία σημασία.  Γιατί  σημασία  έχει το κουτόχορτο με  το οποίο  μας  γιαούρτωσαν  δεκάδες σχολιαστές και αναλυτές. Για το  γαμώτο   δηλαδή. Να μην  μας εκλαμβάνουν  ως   χαϊβάνια. Έχουμε και  λέμε

Aνεξάρτητα από  τις εξελίξεις. Αν δηλαδή  παραμένει κλειστή η αν έχει επαναλειτουργήσει  η   ρημάδα η ΕΡΤ. Ουδεμία σημασία.  Γιατί  σημασία  έχει το κουτόχορτο με  το οποίο  μας  γιαούρτωσαν  δεκάδες σχολιαστές και αναλυτές. Για το  γαμώτο   δηλαδή. Να μην  μας εκλαμβάνουν  ως   χαϊβάνια. Έχουμε και  λέμε

Πρώτη  κουτουράδα. Ότι, δηλαδή, η  κυβέρνηση έβαλε λουκέτο στα τάχα μου δημόσια Μέσα   Ενημέρωσης. Πλάνη. Οργανωμένη και   σκηνοθετημένη. Το λουκέτο εντελώς  προσωρινό. Γιατί καμία  εξουσία σε καμία   χώρα της  Υφηλίου  δεν έκανε ούτε πρόκειται να  διαπράξει  τέτοια  μακακία επικών διαστάσεων. Είναι  ικανοί να τα ξεπουλήσουν όλα. Ακόμα και τις Ένοπλες δυνάμεις.  Ακόμα και  την μάνα  τους. Ποτέ  όμως τους αγωγούς  προπαγάνδας.  Απ' αυτούς  διοχετεύεται και  εντοιχίζεται στην ψευδοσυνείδησή μας η πολιτική  τους. Έτσι μας χειρίζονται. Έτσι ο  πολίτης μετατρέπεται  σε  αμνοερίφιο. Μπεεεεε!

Δεύτερη  κουτουράδα. Ότι η ενημέρωση και ο σχολιασμός του βρετανικού BBC  είναι   τάχα μου  ουδέτερος και αντικειμενικός. Τρίχες κατσαρές για ανθρωποτσατσάρες  αφρικανικές. Το ζήτημα απλό. Κάθε  λαός έχει την δημοσιογραφία και τα κανάλια  που του  ταιριάζουν. Ανάλογα με το επίπεδο ανάπτυξής  του.  Η Μεγάλη Βρετανία απείρως ανώτερη  από τη δική μας Ψωροκώσταινα. Εκεί η  προπαγάνδα υπόγεια, πλάγια και  ραφιναρισμένη. Υποκρίνεται αντικειμενικότητα. Εδώ με τους μπουρτζόβλαχους και τους αρχοντόβλαχους  κοτζαμπάσηδες και  μεταπράτες η προπαγάνδα ξύλινη και εντελώς κομματική. Αφού τους ανεχόμαστε  καλά  να πάθουμε!

Τρίτη κουτουράδα. Προερχόμενη από το  ΚΚΕ. Ότι  δηλαδή το λουκέτο το επέβαλαν ξένα  κέντρα και συμφέροντα πολυεθνικών  εταιρειών. Να πέσω χάμω και  να πιάνω την κοιλιά μου από γέλια  τρελά. Τι  ακριβώς εννοεί ο σύντροφος  Κουτσούμπας.  Ότι ας  πούμε η θηριώδης Procter & Gamble οργάνωσε  ραδιοτηλεοπτικό πραξικόπημα προκειμένου να   διαφημίζονται και  να προωθούνται καλύτερα  τα προϊόντα της από τα κρατικά κανάλια; Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι!

Τέταρτη  κουτουράδα. Ότι δηλαδή ουδεμία σχέση ο δείκτης  θεαματικότητας και ακροαματικότητας με το περιεχόμενο εκπομπών των  κρατικών  καναλιών. Εμείς, λένε, παράγουμε  πολιτισμό. Αγαθό σπάνιο και πολύτιμο. Εντελώς εχθρικό προς  την εμπορευματική διαδικασία των ιδιωτικών καναλιών. Που πάει να πει  ότι δεν μας ενδιαφέρει η  ποσότητα  των θεατών αλλά η ποιότητα των  προγραμμάτων.  Τι λέτε καλέ! Γιατί με την εξαίρεση κάποιων ταινιών και ελάχιστων  ντοκιμαντέρ,  το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι τόσο  σοβαροφανές που μοιάζει με  υπνωτικό  για   βαθύ  ροχαλητό. Και τι λέτε  καλέ! Αν πράγματι δεν νοιάζεστε   για την  θεαματικότητα,  τότε  γιατί φιλοξενούνται  διαφημιστικά  σποτάκια απ' αυτά τα δήθεν πολιτιστικά «εργαλεία»; Ε; Διαφήμιση   σημαίνει ανταγωνισμός. Διαφήμιση σημαίνει  δείκτης θεαματικότητας. Αυτά αλλού. Σε  ανεγκέφαλους του Τιμπουκτού!

Πέμπτη  κουτουράδα. Οτι  δηλαδή  δεν υπάρχει  σχέδιο ανασυγκρότησης, μεταρρύθμισης και  εξυγίανσης. Πριτς!  Αν   υπάρχει  λέει.  Έτσι να κάναμε  μια βόλτα στους  κρατικούς  ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς  των εταίρων μας θα μεταφέραμε και θα εφαρμόζαμε εν Ελλάδι  την  Ευρωπαϊκή  εμπειρία. Των Γάλλων, Άγγλων, Δανών και πάει λέγοντας. Με την προϋπόθεση φυσικά να  υπήρχε ειλικρινής πολιτική  βούληση. Τότε   θα  καταλαβαίναμε  ότι  με  οκτακόσιους, συγκροτημένους  νοματαίους   και με  αφεντικό μια  πραγματική ανεξάρτητη αρχή η ΕΡΤ  θα λειτουργούσε  καλύτερα  και θα παρήγαγε ένα  ανώτερο πρόγραμμα. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα


Έκτη  κουτουράδα. Ότι δηλαδή  και μετά από  σχετικό  γκάλοπ,  ο  ελληνικός λαός κατά 70%  τάσσεται  υπέρ της  ΕΡΤ.  Βλακείες  και υποκρισίες.  Αν αγαπητέ μου είναι έτσι,  τότε εσύ  που  ψήφισες  υπέρ,  γιατί  δεν   βλέπεις ευρωπαϊκές ταινίες και ντοκιμαντέρ; Και γιατί ξεροσταλιάζεις με  τα  σίριαλ  τα  Οθωμανικά; Μην  αλληλοκοροϊδευόμαστε και αλληλογλειφόμαστε.  Το πλήθος  των  θεατών γουστάρει να βλέπει «γλάστρες», ριάλιτι, κουτσομπολιά, celebrities και πολιτικά ουρλιαχτά. Αυτοί  είμαστε!

Έβδομη και τελευταία κουτουράδα. Προερχόμενη από  τα   κυβερνητικά χαλκεία. Που  έκπληκτοι μας πληροφορούν  ότι  δεκάδες δημοσιογράφοι και συνεργάτες ελάμβαναν από τετρακόσια μέχρι   εκατό  χιλιάρικα  ετησίως. Ωραία.  Τις πταίει; Εγώ  ας πούμε που  ζήτησα-και τα πήρα-είκοσι  χιλιάρικα  την εκπομπή προκειμένου να συνοδεύω τραγουδιστές   χτυπώντας παλαμάκια;  Η   πρωτίστως φταίνε ο διευθύνων  σύμβουλος και ο Πρόεδρος που  μου τα έδωσαν; Αυτοί λοιπόν δημοσίως να  διασυρθούν και να αυτομαστιγωθούν. Που πετούσαν τα  χιλιάρικα με την ευκολία καψουρεμένου μεγαλοχασάπη  σε νυχτερινό κέντρο. Γαία πυρί μειχθήτω και  λογαριασμό δεν  δίνω σε κανένα.

Εν κατακλείδι. Το σύστημα με τα φερέφωνά του μας εκλαμβάνουν ως  τρόφιμους βρεφονηπιακού  σταθμού. Σαν  να   τους  ακούω να  τραγουδάνε το διαφημιστικό τζιγκλάκι το  γνωστό: Ω τι  κουτί, κουτί  η  τηλεόραση η καλή-Ω τι κουτοί  κουτοί  οι  θεατές  οι ολότελα  χαζοί!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ