Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς…
Βασιλική Κόκκαλη

Βασιλική Κόκκαλη

Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς…

Αλλοδαποί είναι οι 65 στους 100 φυλακισμένους στα ελληνικά σωφρονιστικά καταστήματα...

Τα αποτελέσματα της σφικτής οικονομικής πολιτικής που επέλεξε να ακολουθήσει (και) στο θέμα της ασφάλειας των φυλακών «καρπώνεται» τώρα η κυβέρνηση.

Το βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκε μια από τις μεγαλύτερες αποδράσεις  των τελευταίων ετών. Έντεκα κακοποιοί δραπέτευσαν από τις φυλακές Τρικάλων, αφού οι συνεργοί τους και οι ίδιοι «γάζωναν» με Καλάσνικοφ σχεδόν ό,τι περνούσε από μπροστά τους! Ένας νέος άνδρας, σωφρονιστικός υπάλληλος με αποδοχές της τάξεως των 600 με 800 ευρώ χαροπαλεύει στην εντατική και άλλοι τρεις είδαν κυριολεκτικά το... Χάρο με τα ίδια τους μάτια.

Τα αποτελέσματα της σφικτής οικονομικής πολιτικής που επέλεξε να ακολουθήσει (και) στο θέμα της ασφάλειας των φυλακών «καρπώνεται» τώρα η κυβέρνηση.

Το βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκε μια από τις μεγαλύτερες αποδράσεις  των τελευταίων ετών. Έντεκα κακοποιοί δραπέτευσαν από τις φυλακές Τρικάλων, αφού οι συνεργοί τους και οι ίδιοι «γάζωναν» με Καλάσνικοφ σχεδόν ό,τι περνούσε από μπροστά τους! Ένας νέος άνδρας, σωφρονιστικός υπάλληλος με αποδοχές της τάξεως των 600 με 800 ευρώ χαροπαλεύει στην εντατική και άλλοι τρεις είδαν κυριολεκτικά το... Χάρο με τα ίδια τους τα μάτια.

Ένα ακόμη σκηνικό πολέμου στις ελληνικές φυλακές που πλέον στα κελιά τους «φιλοξενούν» κυρίως αλλοδαπούς κρατουμένους. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το 65% των τροφίμων στα ελληνικά σωφρονιστικά καταστήματα είναι αλλοδαποί και πολλοί από αυτούς είναι... έτοιμοι για όλα!

Οι φυλακές «βράζουν». Αποδείχθηκε από την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού, από τη 48ωρη ομηρία στις φυλακές ασφαλείας στο Μαλανδρίνο δια... χειρός Αλκέτ Ριζάι, από την   χειροβομβίδα στον Κορυδαλλό. Και δυστυχώς θα ακολουθήσουν και άλλα…

Οι υπάλληλοι και οι άνδρες της εξωτερικής φρουράς των φυλακών με τις απλήρωτες περσινές υπερωρίες, θα κληθούν με κίνδυνο της ζωή τους να βγάλουν και πάλι το φίδι από την τρύπα.  Όμως με ψίχουλα  δεν μπορείς να απαιτείς ασφάλεια.... 
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK